TERMOURBAN si ELSACO Oltenita
Am un apartament in Oltenita nelocuit. Pe calorifere am montat repartitoare de caldura sau cum s-or numi ele. Firma care se ocupa de citirea acestor repartitoare, respectiv Elsaco a binevoit ca sezonul trecut sa imi estimeze ca si consum de energie termica nu stiu cate gigacalorii, echivalentul a 1700 lei, adica saptesprezece milioane lei vechi. Eu la Oltenita nu ma duc foarte des, cam de 2 ori pe an asa ca in luna iulie cand am fost si am gasit in usa nu stiu cate facturi de energie termica am innebunit. Am mers la reprezentantii firmei Elsaco unde le-am cerut sa imi citeasca repartitoarele sa vada ca am consumul zero, dar acestia au refuzat cu desavarsire. Bun, fac reclamatie la OPC.In urma sesizarii facute, cei de la Elsaco sunt de acord sa imi citeasca repartitoarele si trimit o adresa la Termourban in care le cere sa imi storneze facturile de energie termica intrucat apartamentul nu a fost locuit si nu a avut consum, ramanand sa platesc doar partile comune. Numai ca cei de la Termourban, adica furnizorul de energie termica din Oltenita, refuza sa imi faca stornarea respectivelor facturi, motivand ca pe ei nu ii intereseaza problema mea, ei vor sa isi recupereze banii. Care bani? Ca eu de caldura nu am beneficiat, cel putin in caloriferele mele gigacaloria nu a intrat. Mai mult sa ni spuna ca intre ei si Elsaco a fost incheiat un act aditional prin care Termourban nu mai accepta sa faca stornari daca Elsaco greseste la estimarea consumului de caldura. Pai, bine, ce vina am eu daca astia au gresit? De ce trebuie sa platesc pentru ceva de care nu am beneficiat? Sun iar la OPC si le spun ca acum am probleme cu Termourbanu', a doua zi ma suna cucoana de la OPC si ma ameninta ca imi va face sesizare la Politie ca am caloriferul de la bucatarie dat josDaca acesta era spart, l-am dat jos ca inundam vecinii, pentru asta trebuie sa fiu reclamata la Politie?
Iar picatura care a umplut paharul a fost sa aflu ca am fost dati in judecata de Termourban pt recuperarea datoriei, cauza s-a judecat la primul termen si s-a si dat sentinta, adica trebuie sa platesc.
Acum eu ce fac, cui ma adresez sa ma ajute? De caldura nu am beneficiat, reclamata pe la Politie o sa fiu, data in judecata am fost, oare ce mai urmeaza?Dar mai ales cum fac sa nu platesc cei 1700 lei pe nedrept?
Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)
Raspunsuri
inaioana spune:
Pai la judecatorie sentinta nu e definitiva si nici executorie, faci apel la Tribunal in termenul legal.S-a judecat in lipsa ta? Ai fost corect citata? Cum asa..ai aflat acum?
La Politie nu ai de ce sa fii reclamata, nu vad unde e fapta si cum o poate proba cine te reclama cat si in ce calitate o face. Banuiesc ca e o greseala cand spui te-am amenitat cineva de la OPC, asa nu are cum.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
discordia spune:
Citatia am gasit-o saptamana trecuta in usa apartamentului din Oltenita, eu am domiciliul in alt oras.Iar de sentinta am aflat intrand pe siteul Judecatoriei Oltenita sa vad care este stadiul dosarului. Sentinta nu am primit-o, din cate stiu asta trebuie inmanata personal sau pe baza de semnatura ori ceva de genul. Cauza s-a judecat in lipsa, este mentionat si pe citatie, Termourban a cerut judecarea si in lipsa. Mai mult, pe citatie scrie ca am fost chemata la conciliere amiabila si ca am semnat pentru asa ceva, lucru neadevarat, ca am primit facturile de energie termica pe baza de semnatura ceea ce inseamna ca am fost de acord cu ele, dar eu nu am semnat niciunde pentru asa ceva.
La asta m-am gandit si eu sa fac recurs sau cum s-o numi procedeul, dar oare am sanse de castig?
Si da, doamna de la OPC m-a amenintat cu Politia, nu avea cum sa fie alta caci m-a sunat dupa acelasi nr de mobil dupa care m-a mai sunat.
Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)
inaioana spune:
Te indrepti impotriva sentintei, dar trebuie sa primesti motivatia hotararii, de atunci curge termenul.Cel mai bine ia legatura cu un avocat, el stie ce are de facut.
Cucoanei care te-a amenintat n-ai decat sa ii spui sa te reclame unde vrea. Motivul e halucinant, nici nu merita discutat.
In cel mai rau caz, va trebui sa platesti datoria si apoi sa iti recuperezi banii de la firma care a calculat gresit. Ca banuiesc ca ai un contract si cu firma care iti calculeaza facturile, ori din vina acesteia factura ta este eronata.
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).
discordia spune:
Multumesc Ioana pentru sfaturi, intai voi suna la Termourban sa le dau adresa unde sa imi trimita sentinta si la asta ne-am gandit si noi sa ii dam in judecata pe cei de la Elsaco. Asta bineinteles ca va dura ceva timp si probabil va costa si bani