Comori de nov-dec 2004 (206)
Raspunsuri - Pagina 9
onitza spune:
OTILIA, eu si Mihai am fost dati la scoala de la 7 ani si ceva, am avea un pic de emotii cu Paul dar sunt nefondate pana la urma ... imi amintesc cand a facut trecerea de la cresa la gradi, avea 2 ani si 10 luni. Multe persoane si-au dat cu parerea ca Paul nu va face fatza ca mai bine il mai las un an la cresa, dar imi cunosteam copilul si simteam ca e pregatit de gradi. Asa si acum, cred ca o sa ii placa mai mult la scoala decat la gradi.
ASeara a fost prima data cand l-am lasat pe Paul singur acasa, noi mergand in Real sa facem cumparaturi. Bineinteles ca l-am instruit dinainte, l-am lasat la desene, cu jucarii, sa rontaie biscuitii lui bebe (ii plac mult), plus telefonul pe care l=am sunat de 3 ori....aaa....si lumina aprinsa in toata casa, asa a vrut el. Am stat o ora si cand ne-am intors ne-a zis ca nici macar nu i-a fost dor de noi. desi am simtit ca i-a prins bine ca l-am sunat. Pana sa iesim pe usa ne zicea ca are emotii dar ca e firesc fiind prima data cand il lasam singur, m=am topit. Pe Dani il punem acum in scaunelul de la carutul de cumparaturi si ii place, asa am reusit sa facem rpd cumparaturi si sa ne intoarcem la voinicel acasa.
Azi avem sedinta cu parintii cu tema serbarii de craciun.
De maine pana vineri voi fi acasa si cu dani si cu o fetita Georgiana, am ocazia sa vad cum e sa ai si fetita.
Dani e din ce in ce mai fascinat de rotile de la masini, mai ales ale camioanelor care trec pe langa masina noastra. E calare pe Paul sa se joace cu el, dar frate-su isi imbratiseaza jucariile si considera ca bebe ii invadeaza teritoriul....
OTILIA, cum se impaca Ana cu Elisa la capitulul jucarii? AI mei au cam inceput sa se certe pe ele....ma rog paul il cearta pe bebe iar cel mic plange de ciuda.
MONICA, azi am gatit ardei umpluti la tava cu orez si broccoli din reteta de pe siteul tau...foarte gustosi!!!!
Azi -noapte a dormit bebe de la 9 seara la 8 dim!!!
Ce sa va mai spun???? Vad ca am logoree..... ...a, mi-am amintit de puiul MIRANDOLINEI, sper ca au trecut cele rele si revine mami cu vesti bune.
Otiliav spune:
Dragos, Vladimir, Andrei!
Ioana sigur ca ies scantei multe.
Am inceput sa iau cadouri de Craciun si ne-am convins ca ne trebuie si dubluri la tabla magnetica sau la casa de marcat.
Degeaba i-am luat insa bebelusii ei, ca tot asa e ea fericita cand ii are pe toti.
Ana cedeaza ori la tipetele ei ori la rugamintile noastre ca sa termine scandalul dar nu vreau sa vad ca Ana e draguta si are de pierdut. Lucram la capitolul acesta.
In ultima vreme insa au si activitati impreuna. Coloreaza, insira margele, Lego cateodata. Adica intrezarim luminita de la capatul tunelului.
N-am inteles de ce nu l-ati luat si pe Paul cu voi. Ca doar nu necesita atentie la magazin.
Eu inca nu o las singura la scoala sau in casa. Am scenarii multe in cap. In casa ma gandesc ca n-ar stii sa reactioneze la un incendiu, la o pana de curent sa ramana in intuneric. Pe drum nu mai zic ca tocmai am avut un cosmar ca n-am ajuns la timp la scoala si mi se spunea sa nu-mi fac sperante ca o vom gasi
Apropo ati observat ca se poate forma 112 la un mobil cu tastatura blocata? Eu am invatat-o pe Ana sa sune in caz ca eu patesc ceva, mai ales cand am ramas singura cu ele. Dar oricum e bine sa stie unde sa sune la nevoie.
Gata, am terminat de alaptat. Fug sa construiesc o casuta cu Ana la Lego.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
monica-elizabet spune:
La multi ani! sarbatoritilor zilei...sa fie sanatosi
azi v-am ascultat sfatul si am intrebat-o pe d-na educatoare...a zis ca ruxi ar face fata si acum la scoala...daramite pana in sept...deci balanta a inclinat inspre anul acesta...
d-na inv a lui Alex si dansa mi-a promis ca incearca sa ma ajute sa gasesc anul acesta o inv(in aceeasi scoala unde este si Alex) pe acelasi "calapod" cu dansa...deci nu mai ramane decat sa ne inscriem de anul asta Doamne ajuta!
va multumesc pentru sfaturi
Onitza...wow...aveti baiat mare...sta singurel acasa
ma bucur ca ti-au placut ardeii
Oti, draga de tine...impartita in 3
Felis
mirandolina spune:
Inainte de orice, se cade un mare si drag La multi ani tuturor sarbatoritilor! Se pare ca timpul nu ma mai lasa sa ii urez pe fiecare in parte, zilnic
Adam s-a refacut complet inca de sambata. Desi l-am dus la urgenta am plecat fara sa vad dr, ca prea stateau la taclale si am preferat sa il doftoricesc acasa. Mi-a mers si copilul e bine. S-au reintors amandoi la gradi.
Vad ca discutati de scoala, unele s-au hotarat azi-noapte altele erau deja hotarate. Noi am cantarit mult si balanta inclina maxim spre 7 ani si 10 luni. Cu siguranta nu va fi nici cel mai mic, nici cel mai mare, gras si inalt nici atat. Insa sunt alte aspecte care ma ingrijoreaza referitor la desvotarea lui si in baza acestora am decis sa mai asteptam. Deocamdata doamnele sunt in asentimentul nostru.
Si daca Otilia recent a aflat cum se poate suna la 112 din tastatura blocata, va spun cu mana pe inima ca Matei a aflat asta la varsta de 3 ani!!! cand a sunat la pompieri noroc ca am interceptat apelul ianinte sa ma ia aia in colimator In plus, il invata pe Adam "stii, poti sa suni la 112 si daca ai tastatura blocata" iar noi facusem niste ochi imensi!!! bine ca Adam era bb mic si nu stia ce-i aia.
onitza vad ca ai baiat mare, macar in privinta statului in casa. Noi facem asta de mai multa vreme, am nadejde sa ii las pe amandoi, insa max juma de ora. Saptamana asta de ex, sotul lucreaza de noapte (uneori angajatii nu fac ce trebuie daca nu le sta careva pe cap) si astfel copiii raman in casa cca 20-30 min pana ajung eu. Nu au fost probleme niciodata. Azi i-am gasit intr-o beznaaaa, doar ei se uitau la "printesa si broscoiul"
Cand o sa am timp, poate chiar in seara asta, depinde cand reusesc sa ii culc, va pun poze sa il vedeti pe Adam cum pleaca la gradi singur si abia in ianuarie va implini 4 ani!!!
Ii cunosc toate doamnele de la gradi, merg mereu impreuna si sunt nedespartiti. Cum intra unul pe usa, stiu ca vine si al doilea. Eu ajung in urma lor sa ii ajut la stransul hainutelor de pe hol.
In plus, Matei s-a ambitionat in a fi primul care se trezeste la noi in casa, chiar si inaintea noastra La inceput iesea din camera gata imbracat de gradi la 6:10, iar la 6:30 ma intreba la usa baii "mami, te superi daca am mancat deja? as vrea sa plec la gradi" Cu greu l-am convins ca nici paznicul nu vine asa devreme
Saptamana trecuta am fost la control la Cta cu Matei. A fost nevoie sa ne trezim devreme, si pe nemancatelea sa plecam (asta fff rar se intampla la noi acasa). La cat credeti ca a venit Matei sa ne trezeasca??? la 5!!! Cica "nu ai zis ca trebuie sa plecam devreme?" da, dar la 6 puiule, asa ca dute si mai dormi 1 ora
Are telefonul lui pe care si-l potriveste la cat vrea el sa sune si nu ii mai facem noi de mult programul.
Maine vommerge la Cta sa le facem pasapoarte. gata, ne-am hotarat! Pai stam la 5 km de granita si nu i-am dus macar la un suc dincolo Dar de frica trezitului devreme, nu le-am spus inca.
Fug sa ii bag in patuc si poate mai revin cu poze.
mirandolina spune:
gata, am pus cateva:
http://http://picasaweb.google.com/lilimic/AugSepOct2010#5540251267636809618
click la dreapta pentru aug-sept-oct 2010
eveline spune:
Si eu ma vad nevoita sa spun LA MULTI ANI! sarbatoritilor de pana acum, fara a nominaliza pe fiecare in parte. Sper sa intru intr-o oarecare rutina sa-mi fac mai mult timp sa stau cu voi
MIRANDOLINA ma bucur ca sunt sanatosi flacaii, eu una sunt ingrozita de enterocolite.
Eu nu indraznesc sa o las pe Bia singura acasa, bine, nici nu e cazul, eu am in permanenta unde sa o duc daca e nevoie sau sa vina cineva sa stea cu ea...ma gandesc oare ce ar face daca as lasa-o?! Sunt convinsa ca e destul de mare sa se descurce si sa nu faca vreo trasnaie insa nu stiu daca nu s-ar speria. In legatura cu scoala... voi stiti ca eu am mai discutat despre asta, de fapt deja am inscris-o pt 2012-2013 desi multa lume imi spune ca e prea dezvoltata pentru varsta ei, stiu eu ce stiu...
Am reusit de-am pus si eu niste poze la semnatura sa-mi vedeti baietelul.
mamica de Andreea Bianca si Victor Darian
eveline spune:
MIRANDOLINA - ti-am admirat flacaii, sa va traiasca! Super ideea cu acele coliere din paste, o pun si eu pe Bia la treaba
mamica de Andreea Bianca si Victor Darian
mirandolina spune:
Buna seara!
Pare ca sunt singura p-aici, insa si cand veti da voi buzna...
Baietii mei sunt bine, chiar foarte bine la gradi si acasa. Au loc niste schimbari, parte datorate unei abordari mai calme sipermisive din partea mea, parte din dorinta lor de a o face pe "cei mai buni copii" Au avut lectie deschisa si Adam a raspuns frumos, desi el este cel mai mic intr-o grupa pregatitoare Au venit acasa cu decoratii in piept care ii fac atat de mandri!
Intr-una din seri, am fost atat de ocupata ca nu aveam timp pentru povestea de seara. L-am rugat atunci pe Matei sa ma ajute, sa ii citeasca lui Adam o poveste si fie ca a citit cuvant cu cuvant, fie ca a povestit dupa imagini, dar m-a ajutat cum a stiut el mai bine. S-au pregatit de nani singurei, eu doar i-am imbratisat strasnic pentru faptele lor bune.
Imi place mult cand ne intelegem!
onitza spune:
MIRANDOLINA, ce copilasi reusiti ai!!! Bravo!!!!!
Sunt foarte trista din cauza lui Boc! Vrea sa taie din perioada de CIC , oare nu a fost suficient cei 15% cat ne-a luat din indemnizatie?????