Moldovence aspirante sau gravidute(28)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutz007ro spune:

Buna fetelor!
Silc, nu am vrut sa monopolizam forumul cu povesti despre bebici, dar daca celelalte fete nu scriu... asta este. Noi suntem bine, multumim. Avem si zile bune si zile mai putin bune, dar in general incerc sa stau cat mai mult in pat, pe partea stanga. Am fost joi si l-am vazut pe bebe. E mai maricel cu o saptamana decat varsta lui cronologica. :) Ma bucur, pentru ca astfel scad riscurile in cazul unei nasteri premature. Am vorbit cu doctorita de nastere - voi opta pentru cezariana, mai ales ca nu sunt prea in forma acum. Joi m-am fortat un pic ca am facut o plimbare, si mi-am dat seama ca... s-au cam dus zilele alea... Bebe deja e coborat si merg destul de greu. Burta nu pare sa se fi marit prea mult, dar daca bebe creste bine si lichidul amniotic e chiar spre limita superioara, totul e in regula. Probabil ca voi naste la sfarsitu lui ianuarie, in functie de cat creste bebitul si cat de contractat o sa fie uterul. Mai e foarte putin. :D
Silc, cum e bebelul tau, ca ai zis ca ai fost la control recent. Ce ai stabilit cu dr? Si bebe tau a coborat? (eu oricum am avut burta joasa toata sarcina, asa ca nici nu mi-am dat seama cand a mai coborat, dar cred ca deja are vreo luna... :D ).
Fetelor, ce parere aveti despre prelevarea de celule stem?
Am vorbit cu Pogonici pe mess, are o dulceata de fetita, si e foarte fericita. :) Pana la urma, a prins o scurtatura si ne-a luat-o inainte. :)) Eu chiar vorbeam cu sotul ca, la cat de stresanta a fost sarcina mea, daca mai vrem un bebe, poate adoptam, ca alt fiv nu cred ca mai facem. Doar daca (Doamne ajuta!) raman natural.
Mary_a, multa sanatate!
Delphinas, :) ma bucur pentru voi.
Pinuta, Doamne ajuta!
Marig, ce mai faci?
Pupici tuturor.
32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silc spune:

salutare tuturor!

mary_a numai bine iti doresc si sa nu mai ai parte de dureri.

alinutza noi suntem bine doar daca nu ne fortam ff tare. plimbari prea multe nu, la cumparaturi o data la cateva zile, si restul odihna. asta am observat de cand am trecut de 30 de saptamani. si io cred ca voi opta pt cezariana care va fi la sfarsitul lui ianuarie. unde nasti? Arcadia sau cuza-voda?

mie dr. nu mi-a spus ca bebe a coborat, dar a spus ca nu s-a intors inca(asta era la sfarsitul lunii trecute.

cat despre celule stem - noi am facut contract cu cord blod center si am primit acasa si kitul de prelevare.

stefulici, delphi, marig ce mai faceti?

o zi frumoasa tuturor.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

Salut

Am tot citit posturi pe diferite teme de pe forumul DC, insa nu am avut inca "curaj" sa particip si activ; sper ca am nimerit bine subiectul.
La inceputul lunii octombrie am renuntat la protectie si am deschis bratele in asteptarea unui bebita. Deocamdata nu s-a intamplat nimic. Am mers la Dr. Mihaila (sunt din Iasi) care la prima vedere zice ca totul e ok. Pentru ca deocamdata nu am ramas insarcinata, dar si pt ca Dr. Mihaila nu mi-a facut si ecografie cred ca o sa imi fac o programare si la un Dr. Samoila de la Arcadia - sper daca voi ramane insarcinata sa nasc acolo.

Credeti ca ma grabesc sa cer o a doua parere? E prea devreme sa imi fac griji daca au trecut 4 luni fara rezultate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silc spune:

bine ai venit loredanar sedere cat mai scurta si sa fugi repede la odisee!

ma mir ca dr.Mihaila nu ti-a facut eco? dar ce ti-a facut ? consult gineco?

io nu cred ca te grabesti sa ceri o a doua opinie, cred ca este chiar necesar sa vezi daca totul este in regula la tine.

mult succes!

33+

Mergi la inceput

Buna fetelor!
Loredanar, este mult prea devreme sa incepi sa te stresezi ca nu ai ramas inca insarcinata. Si stresul nu e deloc bun pentru ce v-ati propus voi. Pe vremea bunicii se credea ca o data se uita un barbat la tine si ramai insarcinata, insa in realitate, un cuplu cu fertilitate normala are nevoie de 6 luni pana la 1 an de incercari pentru a concepe. Daca ai peste 30 de ani, este bine ca dupa 6 luni sa faci niste investigatii, iar daca ai sub 30 - dupa 1 an poti sa incepi sa-ti faci griji.
E foarte bine ca te-ai gandit sa faci niste investigatii inainte de a ramane. Eu asa am facut. Ar fi utila o analiza a secretiei (sa nu fie vreo infectie ceva), poate si niste analize de sange (daca ai pisica -toxoplasmoza, sau altele - care ar putea fi periculoase pentru o eventuala sarcina).
Daca te grabesti, poti sa te duci la doctor inainte de ovulatie sa vezi la ecografie daca e totul in ordine. De asemenea, si jumatatea ta ar putea sa faca o spermograma (iei tu un recipient de la un laborator, se recolteaza acasa si se duce la laborator in max 15 minute). De ce iti spun asta, pentru ca atunci cand am inceput noi sa incercam, desi initial am facut niste analize la sange si am fost si la gineco ca sa ma asigur ca totul e pregatit, sotul deja ma batea la cap dupa cateva luni sa ma duc sa vad ce e in neregula. Asa ca ne-am stresat inutil, prea devreme, si pana nu a facut el spermograma (intr-un final, dupa ce eu facusem o gramada de analize), nu am stiut ce se intampla. Deci, spermograma este doar o analiza, si una care nu e dureroasa, care trebuie facuta in acelasi timp cu cele pe care le face partenera. Asta daca va grabiti. Pentru ca dupa 4 luni (care 4 luni, ca sunt 3!), este foarte devreme sa incepeti sa va faceti griji. Mai bine profitati de sarbatori, relaxati-va, bucurati-va, si cine stie ce surpriza aveti dupa Anul Nou.
Silc, bebelu' meu a fost cam tot tipul cu capul in jos... Daca asa ii place lui.. Oricum daca faci cezariana, chiar nu mai conteaza cum sta bebe. :) O sa nasc la Cuza Voda. Tu unde vei naste?
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanar spune:

multumesc pentru primirea calduroasa.:)

alinutz007ro multumesc si tie pentru sugestiile binevoitoare. nu as putea spune ca sunt stresata de faptul ca nu am ramas inca insarcinata, cred ca sunt mai mult entuziasmata de decizie si preocupata sa fac tot ce pot pentru a elimina pe cat posibil factorii de risc.
La Dr.Mihaila am mers cu un teanc de foi. Ma mir ca nu m-a luat la misto- cel mai probabil se intalneaste des cu de-al de mine. :)) I-am dus analize la sange recomandate de medicul de familie, RH, ceva rezultate de la un control cardiologic, si o lista cu datele menstruatiilor pe utimul an cu ceva insemnari pe langa privind temperaturile bazale. A zis ca e ok sa tin "contabilitatea" doar pentru a-mi cunoaste organismul in asa fel incat sa pot determina singura data ovulatiei.
Noi asteptam cu dragoste multa sa apara ingerasul. :)

Mergi la inceput

A, ok, deci ti-ai facut bine temele. Daca vrei sa plusezi, poti sa cumperi si niste teste de ovulatie ca sa vezi exact data ovulatiei. Dar daca mergi si pe temperatura bazala nu stiu daca mai e nevoie de teste. A, si sa stii ca stresul apare si in cazul emotiilor si evenimentelor pozitive.
Pai asteptam sa ne dai vestea cat mai curand. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Va poftesc la un capitol nou
noi suntem bine, crestem si ne miscam chiar f bine.

Mergi la inceput