Floricele de Liliac mai - iun 2010 (24)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Salutare,

Ma bag si eu nitel in seama printre doua smotruri prin casa

Vivela tortul ala cu bezea si fructe de padure tot de un revelion l-am facut si eu.
alesicoo despre prima crema nu stiu nimic. A doua, adica Locoid, am folosit-o si eu la un moment dat. De fapt la un moment dat eu am folosit o gramada de creme pe baza de corticosteroid. Locoid este si ea o crema ce contine corticosteroid. Eu personal nu as folosi un corticosteroid pe pielea unui bebelus, mai ales pe fata.

Sanatate multa puisorilor bolnaviori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

Fetelor, cam pe la cate luni le-au trecut colicii bebeilor ? ca Victor la 3luni jumate inca mai face cate un episod, 2 pe destul de nasol. .... ii trece cu babydrink, dar as vrea sa nu ii mai dau ceai , pt ca incepe sa prefere biberonul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

ioana , pe Karina au tinut o 2 sapt
i a mers f bn cu colief si infacol amandoua deodata

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Ale, totusi nu v-a dat un diagnostic?? inteleg ca nu e sigura ca e dermatita atopica...si totusi, ce e?
eu in primul rand as mai consulta un doctor care e in stare sa-mi zica daca e laie sau balaie si apoi as incepe un tratament, mai ales cu asa creme.
am citit si eu acum despre Locoid, eu personal nu l-as pune pe pielea copilului (dar eu sunt zuza, nici de spalat nu spal copilul cu sampon de fiecare data, doar cu apa - si are o piele impecabila). dupa ce am experimentat pe pielea copilului mai mare cremele cele mai scumpe la cantitati minuscule, cu efect zero (sau poate nu e zero, ci am facut mai mult rau), acum sunt extrem de sceptica la asa ceva.
eu nu zic sa faci ca mine, dar logic ar fi sa stii macar ce are copilul si apoi sa vezi daca macar crema respectiva e potrivita. ca locoidul ala vad ca are contraindicatii in:

Citat:
Contraindicatii: Locoid este contraindicat in cazul unor infectii bacteriene (impetigo), virale (Herpes simplex) sau fungice (Candida sau dermatofiti). Nu este recomandat in rozaceea faciala, acneea vulgaris, dermatita periorala, pruritul perianal si genital, de asemenea in caz de hipersensibilitate la unii din compusii sai.
.
de unde stii ca nu are dermatita periorala?

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana1234 spune:

ale si eu i-am dat colif si infacol o perioada, i-am dat si sabsimplex si espumisan, dar de la 3 luni am zis ca sa-l scot de pe siropel ...habar n-am ...cred ca o sa ii iau bonisan ca cica ii merge si pt dintisori..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aleesicoo spune:

vivela, ai mare dreptate in ceea ce spui, si la fel gand si eu
dar nu mai stiu la ce dermato sa mai merg
am mers la budimex.

ALE fericita de printesa Karinutza Scorpiutza (01.06.2010)
multumesc Doamne pentru aceasta minune sanatoasa!

Are mama o fetita frumusica foc, are mama o fetita cat un ghemotoc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Seara buna si de la noi!
Am culcat pitica si acu m-am pus pe recuperat paginile necitite. Ma gandeam aseara inainte sa adorm, sa intreb fetele care au doi copilasi facuti la distanta de 2 ani, cum se decurca cu ei? Cum puteti fetelor sa ii impacati pe amandoi, cum e cu baita, cu papa, cu mersul in parc cu carucioarele, unde ii puneti pe amandoi?
Eu, care as vrea bebe 2 destul de repede, ma tot intreb lucrurile astea, ca uneori Ioana e atat de solicitanta ca ma intreb:bine, si daca as avea acum inca un copilas de 2 ani, cum ma ocup si de el?Voi aveti ajutor ceva de la vreo bunica?ca efectiv, sunt momente cand trebuie sa te ocupi de unul(bebe mic sa zicem) si celalalt nu e suficient de mare ca sa aiba rabdare sa astepte cu solicitarile...cred eu... si uite, pe vremea asta cand bebeii ar trebui scosi afara imbracati mai gros, cum ii transportati pe amandoi cu carutul?? sau cum iesiti cu ei din casa, din bloc?...ca eu am o intreaga schema cand ies cu asta mica.intai scot carutul cu paturica, las carutul in fata blocului(stau la parter), ma duc dupa fata care e deja imbracata si pusa in scaunelul leagan, o iau,pun geanta pe umar si paturica de invelit si apoi o asez in carut. la intoarcere invers,intai o bag pe ea in scaunel, apoi recuperez carutul...daca ar fi 2 pui mici, oare cum as face?...
am si eu probleme de management cu pici mici acum...ce sa fac... dar chiar ma tot intreb, ca nu prea am vazut in parculet mamici cu copilasi asa mici unul langa altul...
voi i-ati scos pe pui din casa zilele astea?eu nu, sotzu' ma tot bate la cap ca sa o scot, ca doar nu o pun la dospit de acum, insa azi am fost la piata si m-a luat vantul pe sus, nici prin cap nu mi-a treecut sa o scot pe vremea asta...maine daca nu ploua si nu mai bate vantul, o scot..ultima data am stat 50 de minute, ca m-am congelat eu pe banca in parc,aveam mainile super reci cand am dezbracat-o...
acum sunt la faza de caut pe net scaun de masa,scaun de masina(as vrea unul in care sa stea cu spatele la directia de mers, cat mai mult cu putinta,am citit cat de important e sa ii tinem asa pe copilasi, cat mai mult...sigur, ma tenteaza Besafe, insa cam are un pret...pe de alta parte, pentru siguranta ei, as face orice! si cu masina nu ma joc!). Bineinteles ca nu i-am gasit pana acum manusi, fular, caciulita de iarna, caci vanzatoarea de la magazinul din apropiere iar a fost luata prin surprindere de vremea asta si nu s-a dotat din timp cu articole...asa a facut si la sfarsit de august, afara era frig, ea avea insirate bluzite si rochite de vara...
probabil ca tot pe net voi gasi si lucrusoarele astea.

cam asta e pe la noi prin ograda!

Virginia si Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monyca.C spune:

Alesico daca nu esti sigura de ce are, nu-i da cu crema asta, contine cortizon si chiar si in cazul in care ar fi dermatita atopica din ce descrii tu pare o forma mai usoara si chiar nu se merita sa-i dai cu cortizon :(

eu nu am avut alta alternativa..fata puiului meu era o rana deschisa si-i iesea si un lichid galben din rana ..
medicul cand l-a vazut a zis neaparat crema, altfel riscati ca infectia sa intre in corp... dar repet era fff adanca rana...plus la incheieturile mainilor, picioarelor si in spatele genunchilor se desfacea pielicica mai sa iasa sange...am si plans de mila lui..acum e bine..Slava Domnului dar il urmaresc f atent...Vivela multumesc ptr sfat..m-am gandit si eu..ma interesez pe aici..sa vad unde, cum pot sa gasesc pe cineva..habar nu am unde sa ma interesez..

P.S. NU MAI FOLOSI CREMA DE GALBENELE mai ales daca are puiul dermatita atopica..mai rau face si se poate extinde ...cu exceptia celei facute in casa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns discordia spune:

Buna seara!
Se pare ca este ceva in aer de atatia copilasi sunt bolnaviori, si Claudia mea a avut 3 zile la rand temperatura, din fericire Dragos nu a luat si el.
Legat de dermatita atopica, fetei mele i-a aparut la varsta de 7 luni, iar in ultima perioada i-a mai disparut. La ea s-a manifestat ca niste bubite aparute pe fata si pe manute.

Tineti-mi pumnii ca maine voi lua rezultatul de la biopsie si sper sa fie bine.

Mamica de doua comori: Claudia Andrada (09.04.2008) si Dragos Ovidiu (28.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monyca.C spune:

Virgi...ce sa-ti povestesc..ptr mine e greu, destul de greu mai ales ca sunt singurica, sotul pleaca dimineata si vine seara, nu-ti mai zic si de delegatii care sunt si ele..uite spre exemplu acum sunt singura cu ei doi ..bine ca maine seara se intoarce..oricum mare lucru nu ma poate ajuta..mai o ia pe Eva si-i mai face o baita sau se uita pe carticele dar nu f des deoarece e sleit si el cand vine acasa..de parca eu as fi strong..dar ma rog..nu mai zic nimic...dimineata ne trezim ii fac in primul rand bibe cu laptic Evei, apoi trec la bebe care trebuie cremuit, schimbat, papat..apoi trec la facut papa ptr noi..mai nou si ptr el.. il pun pe masa mare din sufragerie astfel risca sa si-o ia din cand in cand de la Eva..am gasit-o o data urcata si pe masa la el..pana am ajuns in fuga la ei mi s-a parut o vesnicie..am zis ca vor cadea amandoi cu masa...il culc pe el separat intr-o camera dar f greu ca Eva urla, canta, tranteste jucarii, se baga in sifonier si-mi scoate toate hainele si fuge cu ele..dar in cele din urma mititelul s-a obisnuit in galagia asta si adoarme..apoi urmeaza ea..neaparat pe picioare altfel nu avem sanse..dar dupa cateva ture de cazut, de rostogolit, de ras in hohote apoi urlat cat o tin plamanii.....are o energie fantastica copilul asta..e o diferenta asa mare intre copii mei..sotul le zice luna si soarele..

Cu iesitul afara ..e mai complicat dar tot imi fac timp si ies cu ei daca nu in fiecare zi la doua zile tot ies..in cazul in care nu ploua..bebe este in carut..ea pe jos..nu mai sta in carut de pe la 1 an..plange si vrea pe jos..eu ma bucur ca face si ea miscare si se mai oboseste...cand nu mai poate trebuie s-o iau in brate si imping la carut..ce pot sa-i fac..
in parc alearga in toate directiile..vrea uta, tobogan, nisip, galetuse..bebe mai vrea titi si trebuie sa stau cu ochii pe ea ca dispare un' doi'

Cateodata simt ca nu mai am putere si-mi tremura picioarele, abia astept sa vina seara sa dorm..nu credeam sa ajung sa-mi doresc vreodata asta..nu mai stiu ce inseamna un film..adorm la el..sau o carte..o incep si uit unde am ramas..

Astazi cand gateam mi-a scos toti cartofii si toata ceapa si i-a insirat prin toata casa, apoi juca fotbal cu cartofii..am zis ca inebunesc..pune aspiratorul, sterge pe jos..

Faza frumoasa e ca am visat zilele trecute ca am ramas iar gravida..i-am zis sotului si a inceput sa rada..a zis ca abia asteapta sa-l intampine 3 pici la usa
si eu unde voi fi atunci ?????

Mergi la inceput