rugaminte mare

rugaminte mare | Autor: Anto_Olimpia

Link direct la acest mesaj

Am o mare rugaminte la voi...in special la dl Marius
Probabil ca sunt insarcinata....si abia m-am angajat pe 1 oct.Cum sa fac sa beneficiez de cei 2 ani de concediu pt crestere copil in situatia in care nu voi avea 12 luni de munca (am vechime dar cu intrerupere)
HELP ME
saru`mana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu vad cum. Imi pare rau. Vei beneficia de concediul de maternitate. Eventual se mai poate sa zic asa completa cu concediu de risc maternal. Dar CIC nu vad cum. Legea e lege.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anto_Olimpia spune:

MARIUS!!
Sa platesc pe 2 luni contributiile nu se poate???

Mergi la inceput

Nu se pune problema sa platesti sau nu ci sa fi fost inregistrata cu venituri din salarii la finante. Aici nu vad cum sa mai schimbi ceva din spate. Problema este ca trebuie sa ai 12 luni vechime cum se zice in munca sau PFA sau somaj sau medical sau orice combinatie dar minim 12 luni continue anterior datei nasterii copilului.
Ce inseamna abia m-am angajat? Ce ai facut inainte de 1 oct.?

Mergi la inceput

Multumesc tare mult Marius!
Esti foarte amabil si dragut!
Din 1990 pana in iunie 2009 am lucrat, apoi mi-am dat demisia (aveam un contabil sef nebun, am ajuns de catvea ori inspital cu tensiune 24, am pierdut o sarcina cu gemeni la 16 sapt....multe probleme)
Acum mi-am gasit un post de informatician la un liceu.
iunie 2009 pana la 1 oct 2010 am stat acasa si am mers la sute de interviuri
TE ROG DIN SUFLET SA TE GANDESTI CE AS PUTEA FACE, NU AS RENUNTA LA SARCINA CA SUNT BATRANA SI NU AM COPII
MULTUMESC

Mergi la inceput

Doamne doar nu o sa renunti la sarcina pentru asa ceva. Ce are una cu alta? Din pacate insa raspunsul ramane negativ pt CIC. Insa nu cred ca trebuie sa te framanti prea tare. Mergi la serviciu, iei prenatal, postnatal poti sa combini cu concediul de risc maternal cumva cu un concediu medical - daca esti in invatamant vara este mai usor mai sunt vacantele - si daca cei de la guvernare vor reduce perioada de CIC ceea ce este extrem de posibil chiar ca vei fi ca toti ceilalti. Dar sa nu renunti in niciun caz la un copil pentru atat de putin lucru. Defapt sa nu renunti niciodata dar asta e opinia mea nu as dori sa faci decat doar ce simti tu ca e mai bine. Sunt totusi 126 de zile de maternitate le pot lua toate dupa ce nasti. Mai gandeste-te.

Mergi la inceput

MARIUUUUUUUUUUUUSSSSS ESTI UN GENIU
Nu m-am gandit la concediul post natal...se poate ca dupa ce nasc sa-mi iau post natal si apoi crestere copil....sau CIC incepe de cand se naste copilul??
As putea sa imi iau de risc maternal in ultimele zile de sarcina ( nu e o problema am o dr DE AUR si avand probleme cardiace imi da sigur) si abia apoi 126 de zile si cand le termin pe astea sa intru in CIC???
Ma scuz ca abuzez de tine dar chiar sunt disperata
Merci mult!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mai poti proceda si altfel : inainte de nastere iti poti lua si cele cateva zile de concediu de odihna la care vei avea dreptul, proportional cu perioada efectiv lucrata; mai poti "acumula" cateva zile libere platite, inainte de zilele de CO cuveninte, in contul dispensei pentru consultatii in timpul sarcinii, care sunt conf legii 16 ore sau 2 zile lucratoare pe luna. aici insa depinzi foarte mult de intelegerea pe care o vei gasi din partea conducerii liceului.

iar dupa nastere iti iei cele 126 zile calendaristice de CM sarcina si lauzie, apoi poti intra in CIC

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Saru`mana mult Corina!
Imi doresc prea mult acest bebe....E ULTIMA MEA SANSA...sper ca DOAMNE DOAMNE MA VA SA REZOLV TOATE CU BINE!!
O zi buna la toti si va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yyna24 spune:

Cele 12 luni relevante pentru acordarea indemnizatiei de crestere sunt luate in calcul si pentru urmatorele categorii de persoane:
- si-au insotit sotul sau sotia in misiuni permanente in strainatate;
- au beneficiat de indemnizatie de somaj, concedii si indemnizatii de asigurari sociale de sanatate;
- au efectuat stagiul militar obligatoriu;
- au urmat cursurile la zi ale invatamantului universitar, pe durata normala a studiilor respective si cu conditia absolvirii acestora;
- au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare in temeiul contractelor de asigurari sau in conditiile unor acte normative speciale care reglementeaza concedierile colective.

Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului, in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2006, este de 800 RON, iar alocatia de stat pentru copii va fi de 24 RON. De la 1 ianuarie 2007, indemnizatia va avea o valoare de 600 RON, in timp ce alocatia de stat pentru copiii sub doi/trei ani va fi de 200 RON.

Persoanele aflate intr-o asemenea situatie si care obtin venituri impozabile pana la implinirea de catre copil a varstei de doi ani, respectiv trei ani, vor avea dreptul la acordarea unui stimulent in valoare de 300 RON (100 RON, de la 1 ianuarie 2007), dreptul la acordarea indemnizatiei fiind, in aceste conditii, suspendat.

Beneficiarii dreptului la indemnizatie sau stimulent sunt:
- oricare dintre cei doi parinti firesti ai copilului;
- persoanele carora li s-a incredintat copilul in vederea adoptiei;
- persoanele care au adoptat un copil;
- persoanele care au primit copilul in plasament sau in plasament in regim de urgenta;
- persoanele care au fost numite tutore.

Ceilalti beneficiari ai dreptului la indemnizatie sau stimulent, altii decat unul dintre parintii firesti ai copilului, vor trebui sa fi cotizat in ultimele 12 luni anterioare datei de la care, dupa caz, s-a aprobat adoptia, a fost facuta incredintarea, a fost instituit plasamentul sau tutela.

Concediul si indemnizatia de crestere a copilului se acorda pentru fiecare dintre primele trei nasteri sau pentru primii trei copii ai persoanelor, altii decat parintii firesti, carora li se cuvin aceste drepturi.

www.pentrufemei.ro/articole/cariera/locul-de-munca/concediul-pre-si-post-natal/concediul-pentru-cresterea-copilului---2735.htm" target="_blank">http://www.pentrufemei.ro/articole/cariera/locul-de-munca/concediul-pre-si-post-natal/concediul-pentru-cresterea-copilului---2735.htm

Mergi la inceput

Am mai spus - NU POTI SA IEI CIC. Pentru ca nu ai si nu o sa ai 12 luni acoperite. Dar poti beneficia de concediul de maternitate care este totusi 126 de zile, mai poti lua (uite mai sus) concediul de odihna, de asemenea poti combina cu concediul de risc maternal daca zici ca se poate cu doctorul face cate ceva... mai sunt vacantele... te mai scoti cumva.
DAR NU CIC!!!!

Mergi la inceput