Sezatoarea canadiana (194)
Raspunsuri - Pagina 17
delphin spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Zavalita, foarte trist!!! Eu nu sint atit de sigura ca aici nu se intimpla, sint foarte multe cazuri de hartuire, copiii sint aceeasi peste tot. Au un pic alta educatie, in sensul ca sint mai toleranti si in general mai deschisi, dar in scolile secundare, mai ales cele publice, situatia nu e chiar roz. Iar depresiile sint in floare la adolescenti si nu numai. Sint multe, ingrijorator de multe cazuri de sinucidere si la copii de 6-12 ani, sint copii care stiu ce este depresia la virste sub 6 ani. Pentru mine a fost un soc cind am aflat! CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon) |
Asa e, din nefericire sunt extrem de multe cazuri, iar rautatea copiilor e prezenta in toate scolile. Pacat e ca nu o fac chiar cu buna stiinta, nu isi dau seama ce pot face unele gesturi si unele vorbe. Eu parca as include in programa scolara ore de curs in care sa se vorbeasca de orice, hartuire, pb adolescentine, copii cu probleme medicale, etc.
Si sa nu pomenesc de unele jocuri intre ei, foarte periculoase, jocuri stupide gen fularul din cauza caruia au murit multi copii aici in fr.
Se stangulau, ca sa vada cine rezista mai mult
columbiana spune:
Nelia, eu ziceam ca ma bucur ca scriu si fetele mai retrase, uite: codritu, jessie; sa mai apara forte proaspete in zona ;
Dragaica, , ma bucur ca ai decis sa vii, relaxeaza o iesire oricind.
Mephala, poze nu cred ca avem din pacate;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
codritu spune:
Eu sunt prin zona destul de des, citesc, dar nu am nimic nou de zis, doar m-as plange cat am de invatat si nu am timp de copii din cauza scolii mele. In afara de ce aveam inainte au aparut temele lui Tudor. Nu sunt grele sau multe, dar, lui, cheful ii lipseste cu desavarsire, mi-e destul de greu sa-l motivez la 7 seara sa faca teme. Ajungem la 6 pana ne spalam, schimbam, mancam se face 7. Voi cum va descurcati cu timpul seara?
As fi vrut sa ajung in l'ile Perrot la mere, dar nici de aia nu am avut timp, plus mi-e dor de Upper Canada Village.
Va pup pe toate si va citesc chiar daca nu scriu.
alina023 spune:
citat din mesajul lui zavalita Apropo de FEL alina, la o luna dupa interviu o sa ai contul activ. e chiar ok francizarea asta en ligne. |
Multumesc, Zavalita! Exista un numar de ore limita, din cate stiu. Asta inseamna si ca daca fac francizarea asta on line, cand ajung acolo mai am dreptul la francizare?
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Siluan, randunel de pe DC, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trai! Nu-l refuzati!!
cge spune:
Codritu, si noi tot de la 7 la 8 facem temele seara.
Dar in clasele mai mici Victor facea toate temele luni seara.
El sta si la Service de garde si au si acolo periode des devoirs.
Eu decat le verific seara. Eu il intreb :"Ai teme ?", el imi raspunde "Decat tu " ( adica de corectat).
Delphin, chiar sunt ore din astea la scoala, ii invata cum sa se poarte cu un copil cu handicap, deseneaza cum s-ar simiti daca ceilalti copii ar rade de ei si tot asa.
Aseara a fost adevarata terapie, ne-a placut resto, ne-a placut si compania.
Am stat la povesti, si in restaurant si la usa restaurantului.
Doloress, haios Patrick.
Chiar ca ii calca pe urme lui Victor.
Anca cu taica-sau dormeau aseara, dar Victor ma astepta. A vrut sa stie tot ce am facut: ce am mancat, ce am vorbit.
Dimineata il punea taica-sau sa ii dea raportul.
Weekend frumos si spor la trebi,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Simonna spune:
citat din mesajul lui codritu Eu sunt prin zona destul de des, citesc, dar nu am nimic nou de zis, doar m-as plange cat am de invatat si nu am timp de copii din cauza scolii mele. In afara de ce aveam inainte au aparut temele lui Tudor. Nu sunt grele sau multe, dar, lui, cheful ii lipseste cu desavarsire, mi-e destul de greu sa-l motivez la 7 seara sa faca teme. Ajungem la 6 pana ne spalam, schimbam, mancam se face 7. Voi cum va descurcati cu timpul seara? As fi vrut sa ajung in l'ile Perrot la mere, dar nici de aia nu am avut timp, plus mi-e dor de Upper Canada Village. Va pup pe toate si va citesc chiar daca nu scriu. si |
Codruta, stiu ca e greu, dar noi am facut intii teme, mereu, pe urma dezbracat si spalat si mai stiu eu ce... mincam toti o ora mai tirziu, dar temele erau facute. Am incercat in ordinea normala, dar nu reuseam deloc sa-i intorc capul la teme o data ce "unwind", asa ca intram pe usa, se spala pe miini si se aseza la teme. Erau zile cind reuseam sa incep cina, erau zile cind nu puteam sa ma misc de linga el. Da' macar erau temele facute :)
S.
lumir spune:
Da ,fetelor mesajele ce le primiti din Romania sunt adevarate.Viata aici este din ce in ce mai grea, s,iar acum e un val imens de persoane care vor sa pleca, mai ales in Canada.
Eu sunt de profesie arhitect.Sunt tare curioasa daca printre voi este cineva cu profesia asta si daca da cum este cu echivalarea studiilor?
Sunteti plecate de mult?Care dintre voi ati plecat cu copil mic(cca 2 ani) cum s-a adaptat copilul?
Eu o sa pun mult intrebari,daca aveti chef si timp poate o sa-mi raspundeti si mie.
Va doresc la toate o noapte buna.
nelia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui delphin
Asa e, din nefericire sunt extrem de multe cazuri, iar rautatea copiilor e prezenta in toate scolile. Pacat e ca nu o fac chiar cu buna stiinta, nu isi dau seama ce pot face unele gesturi si unele vorbe. Eu parca as include in programa scolara ore de curs in care sa se vorbeasca de orice, hartuire, pb adolescentine, copii cu probleme medicale, etc. Si sa nu pomenesc de unele jocuri intre ei, foarte periculoase, jocuri stupide gen fularul din cauza caruia au murit multi copii aici in fr. Se stangulau, ca sa vada cine rezista mai mult |
Ai atins un punct care ma intereseaza. Aici sint asemenea activitati, nu neaparat ore, ci ateliere pentru elevi, pentru parinti si elevi, mie mi se par tare binevenite. Asa ca din tot domeniul vast de travail social, eu am cam decis pe ce vreau sa merg, sansele sint mari pentru ca nu prea se baga nimeni, salariul este spre baza grilei. Dar mie imi place, asta as vrea sa fac, sa intervin pe linie scolara, as fi incintata sa nu fie cazul decit la nivel preventiv in cazuri din acestea care nasc drame. Mi se pare atit de multe de facut mai ales in scolile din zonele sarace, medii defavorizate, multi-etnice... sper sa reusesc.
Ana, aha, ma speriasem. Nu de alta, dar de un an si ceva de zile tot vrem sa ne intilnim si nu reusim. Am crezut ca a fost si a plecat inainte de a veni eu.
Mai, ce ma linistit voi cu facutul temelor astora. Credeam ca sint singura care are un copil inteligent foc, dar fara chef de teme... Nu de teme, ca am trecut pragul ala, pe alea si le face, rapid-rapid... sa nu piarda prea mult timp cu ele si oricum, dupa ce o imping eu macar o data.
Dar aprofundarea cunostintelor, invatarea din greseli, lectura, cultura generala... of, tare greu o mai fac sa mai stea cinci minute in plus pe scaun. Si credeti-ma ca nu sint chiar o conservatoare, adica am acceptat sa stam amindoua cu picioarele pe pereti daca asa accepta sa facem ceva, orice...
Aseara, cind am ajuns acasa, am gasit totul cu fundul sus. Acum nu ca ma cred eu importanta, mai, dar am lipsit doar citeva ore, atit.
Lisandru a bocit la patinaj dupa mine pina nu a mai avut lacrimi. A cazut pe gheata, o voia pe mami dar l-a vazut pe tati... si atit i-a trebuit. Toata lumea a stiut ca mami l-a lasat si a plecat la restaurant, ca Agata a avut grija sa spuna unde e mami...
Am ajuns acasa, Tudora era suparata, cum am intrat a venit la mine si mi-a spus ca ea plins mult, ca Agata a inchis-o in masina si apoi a ris de ea ca s-a speriat, ca doar nu e fraiera sa creada ca va ramine acolo.
Pisica schioapata, nu stiu ce i-au facut, nimeni nu vrea sa recunoasca, dar o labuta pe care nu calca, nu stiu daca sa astept, poate au calcat-o sau i-au prins-o sub vreun scaun, in usa... si ii va trece sau e mai grav, adica e rupta labuta si ar trebui sa merg la medic, de care nici bani nu am.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
khristin spune:
Zavalita, eu sint convinsa ca vei reusi in ceea ce iti propune, indiferent de domeniu . E intr-adevar o realitate cruda ce s-a intamplat acolo, si asta e unul din motivele pt. care nu-mi place sa predau la grupa respectiva de varsta, din cauza cotei ridicate de hormoni dintr-o clasa. Bullying-ul se petrece peste tot in scoli, la un nivel mai mic sau mare, nimic surprinzator, dar nu e ceva caracteristic Americii de Nord, cred ca tine mult de latura umana. Mistocareala gratuita se intampla din plin in scolile romanesti daca mai tinem minte, si chiar nu era responsabilitatea vreunui profesor sa intervina, cred ca este si situatia din ziua de azi, totul se rezolva prin ignorare, iar elevul trebuia sa-si poarte singur de grija. Profesorul preda materia doar, mai rar sa faca si educatie civica si comportamentala in acelasi timp. Cred ca scolile aici se ocupa intr-o oarecare masura cu preventia bullying-ului, dar sa invinovatesti scoala pt. o astfel de intamplare nu cred ca e intr-u totul corect. Personal am avut elevi care erau definitia bullying-ului, cu care discutai, parea totul okay pana a doua zi cand o luam de la cap . Paradoxal, copilul bully trecea in viata lui printre momente crancene, fiind victima a unui divort tare urat, iar consecintele se reflectau in comportamentul lui scolar. Un alt incident a fost cand un elev a luat un penar si a vrut sa-l arunce in capul altuia, fiind enervat de injuriile ce le auzea, dar din nefericire penarul a ricosat in capul profesorului, brazdandu-i putin fruntea. Ulterior, implicatii au ajuns in fata instantei. De aceea am hotarat ca nu e varsta indicata pt. mine, pt. ca uneori indiferent de cat suflet depui si cat te zbati, poti esua in mod teribil, iar ceea ce i s-a intamplat fetitei croate ar trebui sa dea de gandit. Sint convinsa ca daca fiecare din cei implicati ar fi fost further investigat, cu siguranta ca in familiile respective s-ar observa ceva in neregula si nu m-ar mira ca elevii "bully" sa fi fost “bullied” chiar de catre familiile lor nu numai o data in viata. Ce nu ma surprinde nicidecum e ca in cazul respectiv avem de-a face cu un “racist bullying”, care e cel mai perfid dintre toate aka fizic, verbal si cyber si oricum e la ordinea de zi in prezent oriunde te uiti . Cand adultii insisi nu sint foarte toleranti cu semenii lor, considerand ca e okay sa ‘crack a racist joke here and there’ printre prieteni, nu e de mirare ca si copiii la randul lor sa continue in acelasi fel si sa li se para fun sa make fun de accente, culori, sau diferite orientari mai putin crestine. Cred ca oarecum ceea ce se petrece in scoli este o fateta uneori nevazuta a societatii din ziua de azi. O sa inchei prin a povesti pe scurt ca un parinte s-a plans la scoala foarte revoltat cand la lunch copilul lor trebuia sa stea langa un copil alb la masa. Care credeti ca a fost mesajul parintelui catre copil ? Mentionez ca intaplarile de mai sus sint traite de mine, nu citite sau auzite. Sper ca si in cazul respectiv vinovatii sa plateasca.
Nelia, bafta multa
Jessie, iesim de ce nu ?
Cristina
Yasmine et Chris Anthony
The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.
Dragaica spune:
Am pus cateva poze cu ratoi pe contul comun, sunt mai recente
Ana m-am titnut de cuvant
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010