Sezatoarea canadiana (194)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Dana, daca nu e deschis Biodom-ul, aduci poate urcati in Turn.
Dar sa verifici daca e deschis.

Si o plimbare cu vaporul in Vieux Port. si asa vede toate atractiile din Montreal.

Distractie placuta,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Cristina cumnata mea, maria_rubi a scris la Umanitare cati bani s-au strans in final si cum s-au cheltuit.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=156074&whichpage=17

Noi cu ajutorul vostru, cele care cititi la Sezatoare am trimis 1500 cad, adica 1350 euro.

Multumim mult de tot din tot sufletul !!

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimitete

Stie careva o salata de conopida buna ca am cumparat una acum 4 zile din piata si se strica si m-am saturat sa le totfac sufleu de conopida cu telemea, supa de conopida sau mincare de conopida, am nevoie de idei please.

Io, io...

O fierbi desfacuta in buchetele, nu mult, doar sa se moaie un pic, o scurgi si pui peste ea un sos rece facut din iaurt sau smintina, marar taiat marunt, sare sau delikat, piper... si alte ierburi, dupa gust. Noua ne place mult!

Si mai am o reteta, dar e la cuptor, sa vad daca o gasesc gata scrisa, sa nu ma mai obosesc.

Pina atunci uite alta, pe care o stiu de la Motignac, Dumnezeu sa-l ierte, macar in memoriam ar trebui sa ma apuc iar de el:

http://www.culinar.ro/forum/continut/Diete-si-regimuri-alimentare/27133/Reteta-Montignac-Ardei-umpluti-cu-conopida-si-ciuperci/

N-o gasesc, ti-o scriu, stiu ca erau amindoua cele care urmeaza pe un site, dar nu mai stiu de unde le-am luat, eu le am tiparite, dar nu scrie si site-ul...

Conopida cu ciuperci la cuptor

Ingrediente

1 kg conopida
500 g ciuperci proaspete
2 linguri ulei
1 ou
1 pahar smantana (nu pun iaurt, pentru ca se taie)
2 linguri cascaval ras
patrunjel, marar
sare
putina zeama de lamiie

Mod de preparare

Conopida se desface in buchetele si se fierbe in apa cu rare cam 20 de minute, apoi se scurge. Ciupercile se calesc un pic in ulei (daca vrei, poti pune si o ceapa taiata solzisori, ca la salata - eu am pus si praz, iese mai buna).

Se presara pesmet pe baza tavii sau se unge cu un pic de ulei sau unt, se pune un strat de conopida, unul de ciuperci si inca unul de conopida. Se presara cu cascaval ras, se toarna smantana batuta cu ou, in care se mai pune sare daca e nevoie, piper etc... eu pun si un pic de zeama in care a fiert, ca sa iasa sos mai mult, si un pic de zeama de lamiie, mie imi place sosul ala acrisor, iar sminta de aici nu e destul de acra. Se da la cuptor timp de 20-30 de minute la foc potrivit. Verdeata taiata marunt poti sa o pui la sfirsit pe deasupra sau in sosul de smintina. Se asezoneaza cu verdeata.

Si daca suporti prajeala, noi facem ff rar, eu o fierb un pic, o dau prin ou si pesmet si o prajesc (buchetele). Si mai am daca mai vrei...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu pot sa scriu à cause de coana Ritza. Cum ma asez la calculator vine si se urca pe umarul meu si de acolo, din cind in cind, tzup pe tastatura, de se duce pe apa simbetei pagina deschisa... Am dat-o jos, miauna, plinge nu alta... si se urca la loc. Zici ca citeste ce scriu, asa se uita la ecra si dupa miinile mele... E musai sa-i fac o poza.

I-am facut, ia uitati-o (partea galbena e umarul si am prins-o intr-una cind isi lua avint spre taste):

http://www.dropshots.com/agtuli#date/2010-10-07/13:46:56

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

As incerca si eu sa vin maine, poate reusesc.
Tare mi-ar placea.

Puteti sa mai dati odata locatia si ora intalnirii?

De asemenea, vreau sa va intreb unde as putea gasi o clasificare a scolilor secundare din Quebec? Calin e deja clasa a 5-a. Dar a celor primare? (cele primare m-ar interesa pentru Andre).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Nelia, e dementiala Ritza, in ultima poza ochii i se vad albastrii.

Chiar sa si eu mai vreau adresa rest, nu am salvat nicaieri. Si o strigare ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacanada2005 spune:

Si noi facem salata de conopida ( sotul meu adica )asa: Conopida cruda se rupe bucatele si se pune peste ea usturoi tocat cat se poate de marunt (nu pisat ca la mujdei), proportia fiind cam de 3 catei (mari) de usturoi la jumatate de conopida (din aia mare). Apoi pune maioneza, sare, piper. Dar noi folosim o maioneza de la Nature's Emporium, organica, care e taaaaare diferita chiar si de cea facuta in casa, in sensul ca e ff buna. Ne batem pe salata asta, de fiecare data. Pana si Sinzi care e "anti-usturoi" mananca, cu mare placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Nu pot sa scriu à cause de coana Ritza. Cum ma asez la calculator vine si se urca pe umarul meu si de acolo, din cind in cind, tzup pe tastatura, de se duce pe apa simbetei pagina deschisa... Am dat-o jos, miauna, plinge nu alta... si se urca la loc. Zici ca citeste ce scriu, asa se uita la ecra si dupa miinile mele... E musai sa-i fac o poza.

I-am facut, ia uitati-o (partea galbena e umarul si am prins-o intr-una cind isi lua avint spre taste):

http://www.dropshots.com/agtuli#date/2010-10-07/13:46:56

Parca-i Borisoaica noastra cand era mica. Caut o poza sa vad daca gasesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Simo, Diana tocmai ce mi-a scris ca nu poate veni miine, asta daca mai faci o strigare finala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

donia, a luat llosa nobelul.

Mergi la inceput