Clasa I 2011/2012 Timisoara
Buna,
Ma intereseaza pentru scoala gen. 24, 19 si 16 din Timisoara, recomandari de invatatoare care preia clasa I in 2011.
M-ar interesa cateva detalii despre stilul si abordarea pedagogica.
As dori sa stiu si daca exista optiunea de after-school si cam ce se face la after-school.
Multumesc,
Raspunsuri
Mirela72 spune:
Dana, gen.16 stiu ca are after-school de celelalte nu m-am interesat. Eu pe Mara tot la 16 o s-o dau, ca stam aproape, o sa te tin la curent daca aflu ceva despre d-nele invatatoare.
Dar nu-l mai lasi pe Mihai un an acasa? Stii ce mult conteaza un an!
Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica
danuta_t spune:
Mire, multumesc de raspuns.
M-am mai interesat si eu de gen 16 intre timp, se pare ca toate d-nele invatatoare sunt bune, cel putin pentru fiecare am primit recomandari ... deci sunt in ceata totala.
Vis-a vis de statul acasa (adica la gradi) inca un an, pur si simplu nu am incotro. Toti din grupa de gradi merg la anu la scoala, iar cei din grupa mai micuta sunt prea mici (noi suntem la gradi privata, asa ca separarea ca si varsta a copiilor este mai flexibila si nr de copii in grupa este foarte mic). Ne-am tot gandit si pana la urma am decis ca trauma cea mai mica este sa mearga la scoala decat sa-l rupem de colectiv si sa-l dam la alta gradinita unde sa stea 2 ani (mai ales ca noi suntem foarte multumiti de gradi si mai avem un copilas tot acolo).
Desi mi-e groaza cand stiu atatea cazuri de copii care merg la scoala dupa 7,5 ani.
Timi07 spune:
danuta in Irlanda se incepe scoala la 4-5 ani si chiar fac fata copilasii. Au o mare capcitate de absorbtie...sper sa-ti mai dea curaj asta ![]()
Fetita mea mai mare daca va fi acceptata pt la anul la scoala va avea 4 anisori si-o luna (cam de la 4 ani jumate ii accepta) si cred ca va face fata mai ales ca au inceput sa invete literele la cresa (are 3 ani acum). Daca vezi ce fac la cresa ai zice ca e deja la scoala. De ex invata despre Africa, UK, invata Irish dar intr-un fel f atractiv.
PS daca o vor accepta la sc tot voi avea emotii ca doar e puiul mamii ![]()
Bafta si voua va doresc!
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
Gretchen spune:
Danuta, de ce sa fii in ceata daca toate invatatoarele sunt considerate bune? Ar trebui sa te bucuri si sa iti dai cu incredere copilul acolo. Recomandat ar fi sa incerci sa le cauti si sa stai de vorba direct cu ele. Si s-o alegi pe cea care iti face cea mai buna impresie.
In general criteriile dupa care sunt alese invatatoarele de catre parinti difera de la un parinte la altul. Unii vor invatatoare mai blande, mai mamoase. Altii prefera invatatoare mai severe, care sa se poata impune in fata copilasilor. Sunt parinti care prefera invatatoare ce trag tare de copii, cu multe teme suplimentare si care inscriu copiii la toate concursurile. Altii prefera un program lejer care sa nu streseze prea mult copilul dar sa ii dea bagajul necesar de cunostinte (teme mai multe nu inseamna neaparat o pregatire mai buna, unii copii reactioneaza negativ la un volum mare de teme iar rezultatul e taman invers celui scontat). Tu trebuie sa stii ce i se potriveste cel mai bine copilului tau, si in functie de asta, sa cauti invatatoarea.
Cat despre varsta, nu iti fa griji. Chiar daca, poate, in primul an va parea ca e mai greu, copilul se va adapta. Nu va ramane in urma.
Dorsilia spune:
la generala 19 au after scool s invatatoarea Popa am auzit ca ar fi cea mai cautata. La gen 24, invatatoarea Hahue, insa nu stiu de after acolo
cgabriela spune:
HAHUE NU ARE AFTER SCHOOL, doar Serban, sunt sot si sotie, am auzit ca merg la masa dupa care fac lectii.
gabirus spune:
Sotii Serban au intr-adevar after school la Gen. 24, insa au generatia 2012-2013.
Tocmai am inscris copilul la dl. Serban. Ce-i drept, tarziu, dar am reusit. Doamne ajuta! Mi-a facut o impresia foarte pozitiva, abia astept sa inceapa scoala. L-as fi dat din toamna, la 6 ani, dar m-am hotarat prea tarziu si nu mai erau locuri.
De altfel Dana sigur a inscris deja copilul ... ca mai nou trebuie sa le facem planurile pana la facultate de cand sunt in burta ![]()
danuta_t spune:
Da, Gabi, am inscris copilul. Am ales pana la urma gen.16, e la 5 minute de bunici, e o scoala buna (ca si altele de fapt), si cred ca va fi OK si cu invatatoarea.
ktg77 spune:
buna ziua, ma intereseaza si pe mine ce stiti despre generala 30 si ce invatatoare mi-ati recomanda la aceasta scoala, sau ar fi mai bine la Waldorf? stie cineva ceva despre aceste scoli? va multumesc