Buna. Vreau sa va cer sfatul in urmatoarea problema. Baiatul meu in varsta de 2 ani si 10 luni in urma unei ecografi a fost diagnosticat cu ectazie bazinetala. Explicatia doctorilor pe ntelesul meu a fost inflamarea pieitei prin care trece urina in rinichi. Aaliza urinei a iesit sterla de cate ori i-am facut analizele. Ca simtome plange uneori cand urineaza. Am mers la doctor Limoncu Ovidiu de la Grigore Alexandrescu.Si mi-a recomandt cistografie, sa vada daca este vorba de reflux vezico-uretral.As vrea sa stiu daca a-ti avut de aface cu acest medic, daca a-ti fost multumite si cum sunt copii vostrii acum. Referitor la cistografie in ce consta daca se face cu anestezie.
Multumesc. Si va sunt recunoscatoare pentru raspunsuri.
Cistografia e cam dureroasa, mai ales pentru baieti. E procedeul ptin care se introduce un cateter prin uretra si se injecteaza a substanta de contrast la nivelul cailor urinare pentru a decela eventuale malformatii la nivelul acestora.
Ma intreb totusi, o urografie (cu substanta de contrast introdusa prin injectie intra-venoasa, nu ar fi suficienta?