Pachetel cu mancare pentru scoala

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Pai nu stiu daca e vre-o reteta precisa. Cred ca poti marina carnea inainte in orice fel de marinata, apoi o condimentezi cu sare, praf de usturoi si ceva ierburi si o pui intr-o tava cu putina apa. Daca se evapora toata apa cat sta la cuptor mai poti adauga pe parcurs ca sa nu se usuce de tot carnea. Eu am incercat doar cu piept de pui, cred ca merge si cu piept de curcan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

buna fetelor, am vazut ca va intrebati cum puteti marina pieptul de pui...eu am mancat ceva delicios la o prietena...piept de pui pus de cu seara in iaurt sau smantana, sare, piper boabe, busuioc verde si boia dulce...lasat la marinat pana a doua zi si facut pe gratar e super la gust...il poti folosi cu succes la shaorma..e delicios! Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Eu ii fac asa pieptul de pui, nu-mi iese chiar ca in foto, umplutura este mai putina.

Si pateul de ficat il fac in casa, nu ii dau cumparat, cred ca e plin de tot felul de chimicale, mai mult decat orice mezel

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
blog


Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

eu am bebe mic, dar un sot alergic sa ii fac pachet...uneori fac o pasta din piept de pui fiert, ciuperci, maioneza si usturoi, date la masina si amestecate cu maioneza, sare si piper. Vinete cu maioneza.Snitele de pui.Piept de pui la gratar, file de diversi pesti la gratar...shaorma facuta in casa...si asta imi vine in minte momentan, revin cu idei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna Adra bell, interesanta ideea ta, dar cand tai rulourile nu cad ciupercutele??? Daca punem in compozitia de ciupercute un ou batut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

FRANZELA UMPLUTA

200g unt, 100g ficatei de pasare, 100g masline fara samburi,100g sunca presata,1 gogosar murat,3 oua, 1 castravete murat,1 franzela, sare, piper.

Fierbi sau prajesti ficateii,apoi ii dai prin masina de tocat impreuna cu sunca, ouale fierte,gogosarul,castravetele si maslinele.Amesteci totul cu untul si potrivesti de sare si piper.Scoti miezul franzelei si o umpli cu acest amestec.Dai la rece si o tai in felii groase de 1-1.5 cm.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

super idei!
noi suntem mici, avem 2 ani, dar mic dejun-ul il luam doar afara, in parc, asa ca avem nevoie de retete. Eu ii dau:
-cascaval sau telemea cu rosii (sandwich)(mananca de pocneste branza cu rosii )
- paine unsa cu pate facut in casa (din ficatei de pui, unt, ceapa, verdeturi)(el este innebunit dupa Martinel, eu nu prea cumpar)
- piept de pui fiert, file si taiat foarte subtire (nu agreez mezelurile) pe paine unsa cu pasta de branza de vaci (o fac in casa cu branzeturi de pe la tara si verdeatza, alea din comert sunt incontestabil mai bune )
- cereale multe sau biscuiti si lapte mai putin, putina miere si iese un maclavais bun la gust, apreciat de el.
La cele de mai sus adaug un fruct de sezon.

O sa retin si o sa fac reteta de franzela umpluta, mi se pare super si sunt sigura ca piticul meu ar agrea-o, multam Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Fetelor am cateva retete dar si un bebe de 4 luni care ma lasa sa scriu "cu portia", asa ca iata ca am revenit in timp ce legan scoica...

SUFLEU DE PAINE CU PUI

1 piept de pui,8 felii de paine,8 felii cascaval, 3 rosii, 4-5 linguri lapte, nucsoara,1 ceapa,2 linguri ulei,sare, piper, boia dulce.

dezosezi pieptulde pui, il tai bucatica pt snitelesi le lasi deoparte.Cureticeapa, o tai marunt,o calesti in ulei (mai mult o inabus cu apa, k nu-s de acord cu prajelile),adaugi si bucatile de puisi le lasi sa se rumeneasca impreuna. Pui si sare, piper si condimente dupa gust.In acest timp oparesti rosiile, le decojesti si le tai felii.Ungi apoi un vas cu unt,pui carnea si ceapa si asezi felii de paine,felii de cascaval si de rosii, ca tiglele pe casa. Bati ouale cu laptele, pui sare, piper si nucsoara, torni amesteculsi dai sufleul la cuptor pt 30 min.

ATENTIE:
-painea nu trebuie sa fie proaspata;
-poti folosi in loc de lapte si smantana.

Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

CHEC APERITIV

300G sunca presata sau parizer,300g cascaval, 6 oua, 4 linguri pline varf cu faina, 100g unt, sare, piper.

Freci untul cu galbenusurile si incorporezi treptat faina si albusurile batute spuma su un praf de sare.Tai sunca si cascavalul cubulete si adaugi in compozitie, potrivesti de sare si piper, amesteci, apoi torni intr-o tava de chec, unsa cu unt si coci la foc potrivit timp de 40 min.

Atentie:

-amesteca de jos in sus cand adaugi albusurile peste galbenusuri si cand pui cascavalul si sunca.
-dupa ce s-a copt,lasi checul sa se raceasca(in tava sau nu) dar nu-l tai cat e cald caci se sfarama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Copiii vostri nu primesc corn si lapte? Sau daca da, de ce nu le mananca?

Noi am inceput de ieri gradinita si scoala de stat (pana acum au fost la sc. privata) si fetele mele au mancat cu mare placere... Nu m-am complicat sa le dau si sandwich... Sunt motive pt care sa nu le manance?

Mergi la inceput