Mamici de noi-dec 2003 (10)
Raspunsuri - Pagina 3
vikinga spune:
Magda pai sa stai cumintica si sa respecti tot ce zice dr. Asa e toate suntem mai sensibile spre sfarsitul sarcinii, dar daca la tine mai e si pericol de nastere prematura ar trebui sa fie de 2 ori mai precauta. Mult succes:)Elenalove, sa stii ca poate durerile alea jos le ai pt ca bb s-a asezat in pozitia finala cu capul in jos.Eu tot asa am avut niste dureri enervante rau acum vreo luna, chiar la oasele de la zona..ca sa zic asa:). de simteam cand ma ridicam ca-mi scap bble in bikini:))) Ca sa fac o gluma! Dar sa stii ca el se mai misca si dispar durerile alea la un moment dat. Eu una nu le mai am. In schimb sughitatul..n-are nici un gand sa se potoleasca, chiar fac glume cu sotu' si zic ca atunci cand bb vine pe lume n-o sa tipe o sa faca "HÄC,HÄC!"Asta e, eu am cumparat o jucarie dar care canta taaaare si uneori i-o mai pun pe burtica si se mai potoleste. Dar cel mai calm e in masina cand dau muzica aproape la max. Ii place! Sau nu stiu, il pune pe ganduri dar cert e ca se opreste
vikinga spune:
Claus multa bafta! Hai ca mai e putin si gata! Lasa ca o sa fie totul bine. Sunt cu sufletul langa tine
tinatache spune:
Vikinga, hihi, eu nu vazusem raspunsul tau. Da, la noi a nins binisor iarna trecuta si a si tinut cateva saptamani. Oricum, noi avem muntii aproape, poti sa te duci dimineata la ski si sa te intorci seara. E super zona! dar si cea mai scumpa din De... cred!
Cat despre calire, am auzit si eu din astea, ca fac baie cand apa are +15 grade, noi am fost la mare asta vara si am prins temperaturi din astea da' nici nu ne-am atins de mal. Nu era nimeni in apa (la Marea Neagra).
Cat despre pielea bebelului, sa stii ca de la 3 luni noi nu am mai dat-o cu absolut nimic pe Andra, nici creme, nici uleiuri, nimic, si in afara de o iritatie urata facuta de la pampersii din Ro ( nu datorita schimbarii, ceva nu i-a priit de la inceput la scutecele astea, cand am plecat din tara era rosie toata la fundulet si chiar voiam sa schimb marca) nu am avut nici o problema cu pielicica ei. Acuma o spal cu gel penaten, ii pun putin si in apa ca ii place spuma. Pe cap o spal doar 1 data pe sapt., iar baie normala de 2 ori. Ii place insa f mult in apa si cand vad ca iese cu scandal o bag in cada ca se calmeaza imediat si uita de toate:)))
Hai sa-ti mai spun ca la 6 luni am fost cu ea la babyswimming si i-a placut la nebunie. As vrea sa ma duc si cu al doilea dar nu stiu daca am sa pot. Ne-a invatat cum sa ii bagam in apa, sa ii obisnuim cu apa multa din bazin, si acuma cand vede o balta tzup in ea sa se scalde:)) E o ratusca!
Asa-i ca arata bine carucioarele astea? Si mie imi plac, noi le numim "autobuz":)) Dar sunt f grele, mai vad eu cum le manuiesc. Cat despre marsupiu, eu am avut la Andra si inca il mai am insa l-am folosit o singura data dupa care m-a durut spatele o sapt. de nu m-am mai atins de el. Eu am sa folosesc o geanta din aia de carut (tb cumparata separat la unele carucioare - Tragetasche se cheama) ca are pereti inalti si daca ii mai pui si sac de picioare atunci chiar ca nu ajunge nici fir de vant la bebel. Mai are si acoperisul de la carut, daca vrei ii pui si o protectie din aia de plastic. Hai ca te las, iti trimit adresa pe PM.
v-am pupat si noapte buna, burtici!
Cristina, mamica cu burtica
Zeeva spune:
Buna Laura T.
Contractiile despre care ma intrebi se manifesta printr-o senzatie de intarire a burtii si imediat o alta de discomfort ca si cum as... pocni. Nu sunt dureroase decat putin dar sunt foarte incomode. Trec oarecum dupa ce ma odihnesc. Ca sa le mai potolesc am incercat sa schimb si dieta. Manac mai des portii f. mici si usoare, fructe, salate, lapte. In saptamanile din urma aceste contractii au fost cam nesuferite, acum sunt un pic mai usoare.
sanatate,
Z
34s si 3z
julia23 spune:
Buna fetelor
Tare harnicute sinteti la scris.noi am fost cam somnorosi,poate de la vreme ca pina acum nu aveam somn deloc.bb meu a inceput sa coboare,nu a coborit de tot,decit putin,simt cum apasa pe vezica si tre sa merg f des la toaleta.azi a miscat mai putin,am inteles ca inainte de nastere asa misca,poate ma lamuresc mamicile care mai au bebei.azi am avut si contractii mai dureroase si neregulate,poate mi face bb vreo surpriza zilele astea,oricum acum e la termen si am intrat si in zodia scorpionului dupa cum doream.nu stiu ce se intimpla ca nu prea am pofta de mincare deloc,as minca mai mult dulciuri,maninc cite 2 ciocolate pe zi,sper sa nu i fac rau lui bb.
Claus nastere cit mai usoara si un bb sanatos,te asteptam cu vesti.
Magda stai linistita in patut si ai grija de tine.
Va transmite Milana salutari la toate si pupici.Alinkav pt listuta Milana naste pe 10 noi prin cezariana.
va pupic
julia 38 sapt si o zi
Elenalove27 spune:
Vikinga, cind bebelul va sughita o sa fac si eu chestia cu jucaria si sper sa il linisteasca tare rau ma simt cind vad burtica cum sare dintr-o parte in alta dar sper sa faca ceva minunea jucarie .
Iar despre pozitia finala nu stiu prea multe , doar ca acum 1 saptamina cind am fost la Doftor pentru control de pozitie ,nenica doftorul a spus ca bebelica este deja cu , caputul in jos,,offf ca ne apropiem de nastere si suntem din ce in ce mai interesate de ai nostri bebelusieu cred ca niciodata nu am fost atit de fericita cum sunt acum in aceste momente care pe zi ce trec ma fac sa fiu si mai curioasa .Mereu ma gindesc oare cu cine va semana,Oare va dormi noaptea ? Oare? oare?..etc...sotul meu a spus ca hormoni mei sunt dusi demult,ca nu imi tace gura absolut deloc si de dormit nu mai pot dormi ,fapt care sotul meu chior de somn trebuie sa stea sa ma alinte si sa aprobe tot ce spun eu
va pupic si multa sanatate tuturor...cit pentru burticile de pe lista care li se apropie data nasteri le urez multa sanatate si bebei cit mai frumosi si sanatosi.
Elena cu burtica & sotul AL
mnicol spune:
Neata burtici!
Tare harnicute sunteti la scris.
Am fost si eu la doctor si mi-am luat analizele. Sunt in parametri normali cu toate cele: calciu, fier, Mg, hemoglobina. E totul OK.
In schimb ma dor si pe mine oasele bazinului tare de tot. M-a apucat de vreo trei zile. Astfel incat m-am decis: de luni stam acasa. Nu mai are rost sa ne obosim. Se apropie termenul si e mai bine sa ne odihnim.
Si bebita mea sughite. Chiar mi-a zis sotul de dimineata ca azi noapte a pus mana pe burtica mea si bb sugita de zor (iar mami dormea dusa). Probabil ca asa se intampla acum in ultima faza.
Fetelor care ati avut probleme Carmen, Julia, Magda, stati in pat si va odihniti ca nu-i de gluma. Aveti grija de voi si de bb-ii vostri. Eu si bebita mea ne gandim la voi.
Eu nu am cumparat nimic pt. bb. Nu vreau sa-i iau nimic inainte. O sa aiba grija bunicile in zilele alea sa-i ia ce-i trebuie. Si in spital am inteles ca-i imbraca cu ce au ei acolo. Ar trebui doar pampersi.
Tina, in privinta numelor de baieti mie imi plac cele scurte ca Radu, Rares, Mihnea, Mihai. O sa ma mai gandesc.
Va pupam pe toate.
Manuela.
mnicol spune:
Tot eu din nou.
Cristina, in afara celor enumerate mai sus mai am un nume de baiat pe care l-am auzit si-mi place: Eric.
Si pt. ca am incercat sa scriu numele unui site cu nume multe de baietei si nu m-au lasat (cand aparea raspunsul scria reclama) o sa ti-l scriu asa: 3W parinti com. Sper sa intelegi.
Pupici.
liviab spune:
Gagici cu burtici!
Nu ca mi-ar fi simtit careva lipsa, dar, in caz ca s-a intrebat careva pe unde am fost ieri de n-am intrat pe forumu' meu preferat, iata si rapsunsul: AM NASCUT!!!!!
Marti, 21 octombrie, ora 19.20, dupa o rupere de ape ca-n filme,si o cezariana de urgenta, a venit pe lume Anastasia, 3 kg, 50 cm, sanatoasa si voioasa si, dupa cum vedeti, cam devreme...dar nu acasa, ca, bineinteles, sintem inca la spital, unde nebuna de mama sta cu laptopu' pe brate si scrie pe desprecopii.com despre marea bucurie din viata ei!!!!
Dupa amiaza, in functie de cum o sa am timp, o sa scriu si povestea nasterii la Nasterea pe glob, ca nu cred ca a mai facut cineva o transmisie "in direct" din spital...iata cum trecutul meu de jurnalist iese, totusi, la iveala....
Atit am avut sa va spun deocamdata, vin cu detalii, va imbratisez si va doresc sa fiti cel putin atit de fericite cum sint eu acum!!!
...si nu stiu ce sa mai spun!
Livia si Anastasia
bubu spune:
O, Livia, multe multe felicitari si sa iti creasca mare Anastasia.
Chiar astept sa ne povestesti despre nastere.
Delia