Copil cuminte = copil timid = copil nestiutor ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

http://www.eva.ro/psihologie/familia-ta/ce-tip-de-temperament-are-copilul-tau-articol-10985.html?pagina=5

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

La film ma uit diseara
Daca ar merge la schimb cu Diana, nu i-ai auzi gura, ar fi atat de ocupata sa vada toate jucariile si jocurile
Viviana, da, ea este extraordinara exact pt ca e asa, evident sunt cioara dar eu chiar o consider si pe zi ce trece o plac foarte mult cum e.
Dar mi-e teama pt ea pt scoala. As vrea sa fie pregatita in ceea ce priveste ritmul de acolo. Am cautat o invatatoare calma.
O incurajez mereu sa-si exprime sentimentele, o incurajez, o apreciez pt toate eforturile pe care le face la gradi sau la sport exact pt ca sigur nu ii este usor.

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Asta e adevarat cu jocurile.Dar cred ca i-ar ajunge o zi sa le studieze pe toate si sa se si plictiseasca de ele

Faptul ca e mai tacuta nu cred ca i-ar strica la scoala Giuliei,doar la faza cu viteza scazuta ar putea fi ceva probleme,de exemplu sa nu termine la timp lucrarile in scris.Acum depinde cat de inceata e,poate nici nu e asa de inceata ci doar asa ti se pare tie,daca tu esti mai vitezomana Eu recunosc ca-s vitezomana si ma enerveaza rau de tot cei din jur ce se misca "tango".

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
ARADENCELE ALATURI DE MARIA_RUBI

Mergi la inceput

Nu mi se pare ci am vazut la gradi, pt ca de cate ori pot, mai asist la gradi la activitati, doamna este extrem de bunavoitoare in acest sens si si ea i-a mai atras atentia. Pur si simplu o lalaie aiurea
Ieri cand facea "lectia" i-am spus sa faca mai cu viata betele alea si sa le lase asa cum sunt ca sunt ok si sa mearga mai departe; sau sa aleaga odata nuanta de rosu din cele 4 din cutie ca pana la urma conteaza sa fie creion rosu, nu nuantele in acel context.

Dau iarasi exemplul de la inot: ultima ultima in ritmul ei, insa cand reuseste o face corect si nu o mai clintesti Si nici nu o deranjeaza daca i se spune, face abstractie.
De gimnastica s-a plans, insa nu mie, ci bonei ca nu i reuseste sfoara. Eu ii spusesem ca merge cat vrea si face exact ce poate ca asta conteaza, sa incerce.
Acum vrea sa incerce sahul ...

edit2: Moni, nu se plictiseste de jocuri si jucarii, mereu si-ar gasi altceva de facut cu ele si acasa la fel, mereu gaseste ceva de mesterit la birou sau intre jucariile ei din balcon, mereu-mereu.
De cateva seri m-am bagat in seama si ne jucam roluri de personaje cu papusile si animalele dar tot eu vorbesc mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Daria, dar cu ce problema ati fost voi la psiholog acum 3 ani? Si ce ti-a zis acesta?

Cred ca iti faci totusi prea multe griji. Giulia nu trebuie sa fie ca tine sau ca nu stiu cine altcineva. Giulia nu trebuie nimic, intelegi?
Are o viata sociala buna, are o dezvoltare normala, psihic stabil, invata, retine ce invata, se joaca,face sport.
E prea cuminte? Doar pentru ca accepta autoritatea antrenoarei sau doar pentru ca are rabdare 40 de minute la dentist? Nu vad nicio problema in asta, fata nu sta ca o stana de piatra, crede-ma.Oamenii au si o ´´viata interna´´ care nu se vede.

Defapt, imi aduce aminte de mine. Eu eram data la exemplu de cumintenie printre toate neamurile . Rabdatoare, calculata.
Cand eram nevoita sa astept(si eram, destul de des, defapt toata viata e o continua asteptare ) nu ma plictiseam deloc, imi imaginam tot felul de lucruri, puteam sa ma joc tacand.Cand eram in vreun spital imi imaginam ca-s doctor si ce as face eu pe acolo. Cand eram intr-o insitutie publica imi imaginam ca-s functionar si ce as face eu pe-acolo, cum as muta eu actele din stanga in dreapta.
Cand eram la coada la alimentarile comuniste imi imaginam ca-s vanzatoare si tot asa. Cand incepea sa ma plictiseasca rolul , analizam oamenii. Ma uitam la ei si le analizam reactiile si imbracamintea..

Poate ca Giulia n-are rabdare sa povesteasca tot ce gandeste sau ce simte. Poate n-are chef. Nu vad unde e problema.

Daca tu o intrebi ceva de genul ce a facut la gradinita, iti spune?

Mergi la inceput

Nu Lady, nu mi spune.
Sa va dau un exemplu: cum a fost la gradi, ce ati facut.
Raspuns: a fost bine punct
Ca sa aflu peste 3 zile ... cand imi spune lumea ca apare fi`mea in ziar ... au fost la nush ce concurs in parcul mare
No eu ce sa mai spun ...

Exact , nu trebuie sa fie cum nu e, ea are felul ei de a fi care e chiar ok pt mine si chiar eram incantata la maxim de ea dtpdv.
Dar totusi am o teama ca nu e ceea ce pare. Si mi-e teama de scoala. Nu pt ca vreau eu ceva anume, ci pt ea, sa-i fie usor si sa mearga cu drag.
La psihopupu am fost cand a implinit 3 ani, inainte de intrarea in comunitate - gradi , pt ca nu vorbea. Exact pt asta: nu vroia sa vorbeasca. Vorbea putin si la subiect si in rest nimic. Putea sa taca si 3 ore; niciodata nu intreba nimic. Nu stiu daca m-a intrebat de vreo 2 ori "de ce". Cuminte ca acum, deloc exagerata si foarte precauta.
E si bilingva, dar acum vorbim aproape peste tot si tot timpul romaneste de mai bine de 1 an exact pt ai fi mai usor.
Doamna a observat-o - a pus-o la o masuta cu diverse si m-a pus pe mine sa povestesc despre ea am stat cam 30 minute, timp in care Giulia a spus doar ca aude niste pasari de afara la intrebari nu i-a prea raspuns. Doamna a spus ca asa e ea, ca nu are mutism selectiv si ca raspunde si spune despre ce o intereseaza, nimic in plus sau in minus. Si atata timp cat vorbeste si stie, sa nu ma preocup, la gradi isi revine.
La gradi si-a revenit cat de cat, relationeaza foarte bine cu colegii si cum am spus, umblam foarte mult pe afara, la sport, teatru, parc, aici nu are probleme.
Insa a fost declarata cea mai secretoasa ever after de catre ingrijitoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

temperament tipic de ardelean

Asa un copil mi-as dori si eu

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruscus spune:

mamagiuliei, si eu am aceasi problema, sunt o persoana foarte timida si imi e greu sa spun lucrurilor pe nume si din pacate baiatul meu ma mosteneste, imi aduc aminte cand eram la scoala profesoara de romana de fiecare data cand ma asculta la lectii mai intai spunea la toata clasa sa faca liniste ca eu vorbesc foarte incet iar mie mi se parea ca vorbesc extrem de tare
mie imi place mai mult sa ascult decat sa vorbesc si aproape toti colegi cand aveau vre-o problema veneau la mine si se confesau
ce sa faci, sa o lauzi mai mult si sa ai rabdare, nu te astepta ca peste noapte sa se transforme intr-o persoana vorbareata, sa accepti ideea ca sunt si oameni asa ca ea, nu te ingrijra ca o sa ii fie greu la scoala atata timp cat intelege foarte bine ce are de facut, eu cred ca o sa fie foarte indragita de profesori
numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei
[
Intrebarea este: cum sa o fac sa-si dea drumul la grai ???

Ce sa fac sa o ajut sa se exprime ???

In scolile de aici este pus foarte mare accent pe comunicare. Aici nu exista "tacere" in clasa ca vb profesorul. Majoriatea orelor sunt bazate pe dialog, copiii sunt incurajati sa isi traga singuri concluziile.

In fine, o metoda foarte super pe care o folosesc si eu la leutul meu cel mare uneori si care da roade e metoda "debate". Care este asa:

Alegi 5 subiecte fierbinti pentru ea. Are 2 minute sa-si sustina cauza, ai si tu 2 minute sa ti-o susti pe a ta (pe acelasi subiect). De ex subiectul "vreau sa mananc 5 cioco pe zi": are 2 minute sa iti spuna de ce crede ca e bine sa mananci 5 cioco pe zi, iar tu ai 2 min sa spui de ce crezi ca nu e bine.

Si tot asa la toate cele 5 subiecte. La sfarsit spui cine a castigat la fiecare subiect (si alegi subiecte din viata reala astfel incat daca ea castiga la subiectul "5 cioco pe zi" sa poti pune in practica).

Le dezvolta abilitatile de comunicare, de sustinere a ideilor proprii, de curaj si lipsa de trac. Pe viitor puteti sustine dabate-uri cu mai multi copii. Cum spuneam aici se tin in scoli, al meu a avut de scris un eseu si tinut debate cu tema "de ce sa nu ne mai dea profesoara teme pt acasa". Au castigat si o sapt nu au avut teme.

My reason

Mergi la inceput

Da, eu am acceptat ca ea nu vorbeste vrute si nevrute. E si asta o mare calitate.
Si mereu am considerat ca nu trebuie sa-i invadez spatiul ei personal si sa scot musai cuvintele cu forta.
Insa ea a tacut si cand nu i-au picat tocmai bine unele lucruri. Si desi i spun ca NU trebuie sa taca, trebuie sa spuna ce nu ii place, tot degeaba.

Ingrid, apoi daca tu zici

Luna, haha, decat sa si sustina cauza cu macar ceva aruncat acolo de genul "ca asa vreau io azi" renunta !!! Am incercat si asta.
Asta nu inseamna ca atunci cand mergem undeva si simte miros de mancare nu cere direct, deci de foame nu moare

Mergi la inceput