Prietene la bine si la greu - 59
Raspunsuri - Pagina 6
Andrecluj spune:
Tati de Santi Sa traiesti si azi, si maine, pentru cadou putintica rabdare, e in functie de servirea pentru doamna (ta), de fapt de asta a intarziat, a vrut sa vada cu ce o cinstesti Dana Cum se fac tortellini la cuptor? Mor de curioasa Broscutz Sosul il fac bolognese, ca astia asa mananca. Este reteta pe mail, sosul fiind acelasi cu cel pentru lasagna. Daca vrei cu prosciuto, trebuie sa cumperi tortellini umpluti cu prosciuto sau cu carne, pui in putin ulei si unt prosciuto cu ceapa sau usturoi, in functie de ce va place, tai prosciuto marunt, calesti si stingi focul. Lasi sa se raceasca si pui smantana grasa, amesteci, pui peste tortellini si pofta mare. Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult!
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Andrecluj Dana Cum se fac tortellini la cuptor? Mor de curioasa Minunea mea care s-a lasat asteptata atat de mult! |
Andre, eu prima data am mancat intr-un restaurant din Romania (tortellini al forno). Mi-au placut atat de mult incat nu m-am lasat pana nu i-am facut.
Cantitati exacte nu am ca am improvizat mult.
Intai prepar sosul, care este un sos rose: ceapa calita cu ciuperci proaspete (taiate feliute) in ulei de masline apoi adaug rosii pasate, putin bulion, las sa fiarba la foc mic. Pun sare, putin zahar(in general eu pun zahar tot timpul cand fac sos rosu ptr paste), piper, busuioc, putin otet balsamic din ala gros(crema) si cateva lingurite de smantana ptr gatit (depinde si cat sos fac sau cat de rose vreau sa fie sosul). Cand este aproape gata pun adaug usturoi pisat dupa gust...mai las sa fiarba putin si gata sosul.
Separat fierb tortellini (eu cumpar umpluti cu carne de vita si neaparat proaspeti). Cand sunt fierti, ii scurg si ii pun intr-un vas yena, pun sosul peste iei si deasupra presar cascaval din belsug. Dau la cuptor pana se rumenesc deaupra...ies deliciosi.
------------------------
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)
monis5 spune:
Andre retetele tale rulz ca intotdeauna
spor la dintzoci!
Dana si la voi ceva dinti? sau pur si simplu? ca la noi e clara treaba, deja la unul din incisivii laterali de jos e desfacuta gingia, asa ca banuiesc ca se chinuie cu al doilea.
Lylyana clar ca bem si maine . ce-ti pofteste inimioara?
Broscutza frumos bilant
Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09)
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monis5 Andre retetele tale rulz ca intotdeauna spor la dintzoci! Dana si la voi ceva dinti? sau pur si simplu? ca la noi e clara treaba, deja la unul din incisivii laterali de jos e desfacuta gingia, asa ca banuiesc ca se chinuie cu al doilea. Lylyana clar ca bem si maine . ce-ti pofteste inimioara? Broscutza frumos bilant Monis si piticutzul Santiago (02 nov '09) |
Monis, la noi nu este de la dinti...cred ca numai de dragul la tztzi. E indragostit rau baiatul meu...nu mai are nici somn noaptea.
Dintisori avem deja 8.
------------------------
Dana, mami fericita de David (2 noiembrie 2009)
laurairina13 spune:
DAVID by MIANY!!!
Sa cresti mare si sanatos si sa le aduci numai bucurii parintilor tai!!!!
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)
angi_san spune:
Si acum partea a doua:
La multi ani! luniversatilor DAVID si SANTI si de asemenea, un pic anticipat, lui tati de Santi .
Fetelor, in curand nu vor mai fi bebelusi, ci copilasi!
Angi de bebe Ana Maria (03.12.2009)
simina_kin spune:
DAVID by MIANY!!!
Sa cresti mare si sanatos !!!!
, si un mare buchet de pt mami!!!!!
fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009
Povestea nasterii printesei cu ochi albastri
www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!
grigore_tina spune:
La multi ani David.Ai implinit un anisor.Esti baiat mare acum.Probabil mami tau se gandeste ce repede a trecut anul si cum din galusca mica ai devenit un flacau mare.Cred ca pe mami o incearca o stare de fericire si melancolie:ieri(acum un an) nu iti tineai capul si erai dependent de mami;azi te ridici in picioruse si te joci singur,mananci papa si vorbesti.Sa traiesti,sa infloresti si sa fii iubit mereu,dar sa si iubesti la fel de tare.La multi,multi ani.
de George-Stefan (15.11.09)
coquelicot spune:
Hello,
Marea provocare a alaptarii a fost cam mica, erau cel mult 25 de parinti si copii la un loc, facut o poza cu telefonul, alaptat copil, semnat pe o hartie, vorbit cate ceva cu Roxana, organizatoarea, si cale-ntoarsa. Cam atat.
Aaa, si primt diploma de participant.
mami de MATEI -TUDOR (10.11.2009)
gabitza35 spune:
salutari,
La multi ani David,sa cresti mare si sa o bucuri mereu pe mami
@eu sunt gabi barbu pe picassa
Dragos si Eva _30.11.2009
mucosii