Prietene la bine si la greu - 59
Raspunsuri - Pagina 20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
smaranditza spune:
'Neatza si de la noi.
Many si ralu, si noi avem aceeasi problema cu muscatul. Si nu a mai bagat suzeta in gura de la 2 luni.
Dar musca, de te trec toate alea...
I-am tot explicat ca o doare pe mami, sa nu mai faca asa, m-am prefacut ca plang, dar dejaba. L-a muscat si pe sot (care e mai rau de durere
) si asta ce i-a facut: i-a spus intai sa nu mai muste asa ca nu e catel, numai cateii musca, ca il doare pe tati, etc. Peste cateva minute, aceeasi scena. Asa ca sotul i-a luat un degetel de-al lui si i l-a prins usor intre dintii lui.
I-a zis: vezi? iti place? Asa-i ca te doare? Sa nu mai musti, ca si pe tati il doare tot asa, ba chiar mai rau!
De-atunci il vad ca mai vine el cu gurita pregatita sa muste, dar daca ii spun: nu, Timi, nu musca, ti-am zis ca o doare foarte tare pe mami, ori se retrage si pleaca, ori imi face o stampila zgomotoasa, punand buzele pe pielea mea si sufland areul (nu stiu cum sa explic, se aude ca niste partzuri
).
miany si licurici, mersi de idei. Carti cu animale avem si noi, ceva din carton tare, dar pt aia tot sunt roase la colturi.
Acum caut ceva asemanator, dar care sa nu fie din hartie sau carton...sa vad daca si gasesc.
Si eu ii arat animalele, ii spun cate ceva despre ele si le imit. De ex, cand ajungem la vulpe, ii spun ca e sireata, si ca noi stim un cantecel despre ea, si incep sa cant: "Vulpe tu mi-ai furat gasca". La iepuras ii amintesc ca a vazut iepuri si la bunici, dar aia erau de casa, insa sunt si salbatici, care traiesc in padure. Ii spun ca a papat carne de iepuras si i-a placut ff mult, ca iepurasul mananca morcovi, si apoi cantam: "Iepuras dragalas a fugit peste imash." And so on....
La noi cantatul este de baza. Avem un intreg repertoriu, si Timi are cantece preferate, pe care daca i le cant cand e mai agitat si nervos (seara dupa baie, cand il imbracam) se linisteste instant.
Are si Timi un pian mic de jucarie la care tot butoneaza, iar cand ajunge la melodia "Happy Birthday" se uita intotdeauna la mine si asteapta sa-i cant cu cuvinte (deh, daca asa l-am invatat...).
Acum mi-am amintit inca un joc pe care il facem: am un bol de plastic pe care i-l mai pun in cap ca o palarie si asa ne jucam cucu-bau pana se plicti. Apoi, in acelasi bol "incarcam marfa" (niste cuburi de lemn colorate), ca sa o transportam la magazine.
Asa ca numaram tot pana la 5 si eu ii repet ca o moara stricata: punem si cubul galben, da-l la mami si pe cel rosu de acolo, ne mai trebuie unul albastru, etc....
Daca mai are chef, transportam marfa in patut si o mai si descarcam. Daca nu, amanam operatiunea.
Si azi e o vreme bacoviana la noi , asa ca astept cu mare interes idei de joaca.
Ma duc sa ii fac fructele, ca imediat se trezeste.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lumi_calin spune:
sa incerc si eu un mesaj ca am cam abdentat, dar din motive serioase: program gospodaresc, musafiri, iar musafiri, copil marait+ un super naspa junghi in spate care ma termina de durere.
Flavours- nici Calin nu are nici un dinte inca, incep si la mine sa se adune piticii. am mai citit ca ar putea fi si din cauza rahitismului, dar sper sa nu ...
Vit C ii dau si eu 10 zile /luna 10 pct. Supa de cocos se pune(pt raceala)???
Andrecluj -felicitari pt dintisor. mica dintoasa
Ralu la mine sunt 22-23grade si il tin intr-un body cu maneca lunga, pantaloni de trening , sosete + papuci cand ne plimbam. cand mi se pare mai racoare ii mai dau peste body un maieu sau un tricou subtire, dar transpira imediat pe cap si il dezbrac. de multe ori eu sunt mai imbracata ca el, dar eu sunt friguroasa, dorm cu pilota pana la nas, iar el cu mainile pe afara.
Laurairina uraaaa. bravo ca ati reusit sa va mutati. sa stapaniti sanatosi noul cuibusor.
Smaranditzasi pe mine ma apuca groaza cand stiu ca se raceste si nu mai putem umbla pe afara. cu jocurile noi stam cam prost. cu jucariile, mai mergem la plimbare prin casa, mai verificam masina de spalat,mai o minge(de plaja, mai dansam si cantam 'pe' cutiuta muzicala, vorba Laurei trebuie sa ma "educ" in privinta asta.
Ancutzafrumoasa mamica mireasa. Casa de piatra
Many Calin nu are dinti, deci nu are cu ce deocamdata
Miany75 eu am de gand sa dau LP+ tzatza pana la un an,iar dupa voi merge cu o masa lp seara + o masa lapte vaca din comert dimineata + tzatza daca voi mai alapta.Am mai citit ca e recomandat lp pana la 3 ani, deoarece are mai multe vit+ alte chestii necesare copilului decat laptele de vaca.
Lylyana Alex bolnavior sa se faca bine repede.
uite ca am reusit
sanatate bebeilor si mamicilor bolnave.
lumi_calin spune:
[quote]citat din mesajul lui smaranditza
miany si licurici, mersi de idei. Carti cu animale avem si noi, ceva din carton tare, dar pt aia tot sunt roase la colturi.
Acum caut ceva asemanator, dar care sa nu fie din hartie sau carton...sa vad daca si gasesc. ...
eu am o carticica de "baie" se cheama, cu animale . este din material din ala ca la colacii de plaja, dar mai moale si e ff colorata. avantajul e ca nu se rupe si se si spala ff usor.
ralu_seby spune:
Si noi i-am tinut teoria chibritului cu muscatul, ca ne doare, ca nu ne place, l-am muscat si pe el si....lui ii place, isi baga degetelele in gurita sa-l muscam..si zic eu ca-l musc destul de zdravan.
Carti cartonate cu animale si bune obiceiuri, alfabetul avem si noi...roase evident :D
poponitzu' meu Matei-Andrei
Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :)
ralu_seby spune:
CONCLUZIA....crestem catei, nu copii Rares (poate baga capul si mami pe la noi
!!!
poponitzu' meu Matei-Andrei
Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :)
Flavours spune:
supa de cocos e super!
asta cu dintii eu am inteles ca tine de o anumita maturizare. eu nu imi fac griji, doar ca tot am impresia ca apar de pe la 4 luni si ei nu si nu. el papa totul bucati si mesteca cu gingiutele chiar si carnea ca un mos stirb. eh si dupa an pot sa apara, deci nu se stie cat mai e de asteptat...
dankuzta, DHA-ul de care zic e extras din ulei de peste. diseara iti scriu, acum trebuie sa fug.
mamica lui Tudor (04.11.2009)
Tudor in filmulete
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lylyana_p_ion/lylyana_p_ion.jpg)
lylyana.ion spune:
Neataaa!!
va mai dau ??? vad ca n-ati scos nasul din paturi...
asa, am fost de dimi la doza a doua de dexametazona(ce de D ), urmeaza a 3-a diseara la 8 si ultima, sper, maine dimi la 8 .
a fost diagnosticat cu sindrom bronhoobstructiv, mostenit si asta tot de la ta'su, care a fost astmatic cand a fost mic
asadar trebuie urmarita cu atentie fiecare raceala.
am cumparat si aparat de aerosoli, facem sedinta la fiecare 6 ore cu ser fiziologic si ventolin. mai luam si zyrtec fiind pe fond alergenic, si tantum verde pt gat.
pediatra ne-a dat ieri eurespal, humex, ophtamesone si un antibiotic sa-l folosim in caz de agravare (i-am uitat numele ca l-am pus in sertar de cum am ajuns acasa ) din toate astea frichi nu a binevoit ieri sa primeasca decat picaturile de nas, ca n-avea incotro, in rest totul a vomat (este una din simptomele acestui sindrom)
am citit pe sarite din urma, nu stiu daca apuc sa reccuperez, ii zic Chiarei la cat mai multi dintisori frumosi fara dureri, Smaranditzei ca ma bucur sa o revad ca si pe Flavours, de la care asteptam si poze de la botez
Lili, mami de Alexandru (18.11.2009)
poz(n)e
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/many_bani/many_bani.jpg)
many_bani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ralu_seby Si noi i-am tinut teoria chibritului cu muscatul, ca ne doare, ca nu ne place, l-am muscat si pe el si....lui ii place ![]() ![]() Carti cartonate cu animale si bune obiceiuri, alfabetul avem si noi...roase evident :D poponitzu' meu Matei-Andrei Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :) |
CAm asa si la noi, adica ma fac ca-l musc dar nu are nici o treaba, rade, drept este ca nici eu nu-l musc ma fac ca-i rod degetelul, se amuza
![](pupic.gif)
mami de
![](copilas.gif)
laviniablaga spune:
neata!
TINETI-VA BINE:
sunt insarcinata in 5 saptamani! nici nu stiu ce sa fac...sa rad sau sa plang! am fost ieri la medic...mi-a confirmat!