sa fiu oare insarcinata???

sa fiu oare insarcinata??? | Autor: clarutsa

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.am si eu o nelamurire si nu mai am rabdare pana ajung la doctor.De vreo 5 luni ma chinui si eu sa raman gravidutza,si pana akum nik...insa acum de cca 3 saptamani ma dor sanii in grozoitor,nu ai mai suport, si p langa asta mi_a intarziat 6 zile.Mi_am facut test de sarcina,s_au colorat ambele liniutze,insa cea de a doua nu era chiar asa de pronuntata,dar in acelasi timp se vedea totusi destul de clar.am fost si la farmacia respectiva de unde am luat testul,am intrebat farmacistul, si mi_a spus k sunt norocoasa castigatoare,dak tot nu_mi venea sa cred am mai fost la o alta farmacie sa mai iau un test,am vb si akolo cu farmacista,i_am aratat si ei testul,dar aceasta mi_a spus k nu sunt.am mai luat un test,dar nu stiu ce saa intamplat k de data asta nu sa mai colorat nik.am desfacut testul,si a doua linie se colorase,dar pe verso cum ar veni.dak nu al desfaceam nu se vedea nimic.mi_am facut programare la medic,dar nu mai am rabdare ink 4 zile.astept parerile voastre.va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Esti! Dar iti recomand sa iei un test mai scump, sure check sau altele de genul asta. La alea se vede mai clar inca de la inceput!
Eu in locul tau as incepe imediat sa iau niste acid folic si eventual niste duphaston. Dar acidul folic e obligatoriu! Iti doresc sa ai un copil sanatos care sa te bucure in fiecare clipa!

12+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Ia-ti un sure check sau fa-ti un test de sange, acolo sigur iese daca esti.

Raluca, mami de Diana (24.04.2008) si 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisucmic spune:

Ce vesti mai ai, Clarutsa?
Cel mai sigur e un test de sange - betaHCG, in toate orasele mari se face. Multa multa bafta, suna destul de clar ca esti gravidutza!

Pisuc Mic

Ce minune de la Dumnezeu! 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_o spune:

pentru ca aici sunt numai mamici am sa cer ajutorul vostru. din primavara de cand am intrerupt anticonceptionalele am un ciclu ciudat: din martie pana in iunie a venit la 31 de zile, in iulie la 40, in august la 31. in septembrie a uitat sa mai vina si au trecut 11 zile de intarziere. am facut o singura data dragoaste dar fara protectie, desi a terminat afara si asta dupa o saptamana de la terminarea ciclului. acum am niste scurgeri transparente, fara miros sub forma de gel.. asemenea celor din perioada fertila(sunt cam dese). am facut un text de sarcina in urma cu 3 zile, dar l-am facut seara pentru ca nu mai aveam rabdare si a iesit negativ. aveti vreun raspuns pt mine? vreo parere ce se intampla? din experienta voastra. mi-as dori in viitor un copil, dar nu acum pt ca nu vreau sa fiu o mamica adolescenta

Mergi la inceput

Baby_o, perioada in care ai avut contactul neprotejat nu este chiar lipsita de griji, din contra. Cel mai bine ar fi sa repeti testul cu urina de dimineata, mai concentrata, si ideal ar fi sa mergi la dr. Nu te teme si nu mai astepta. Da, poate fi sarcina, dar poate fi si o secretie provocata de o candidoza, de exemplu.
Daca ai o relatie apropiata cu mama ta, vorbeste deschis cu ea. Daca nu, mergi cu iubitul tau la doctor, incearca sa ajungi la un doctor respectabil care nu te va pacali. Am auzit si cazuri din astea, din pacate, cand au profitat de naivitatea adolescentilor. Nu as vrea sa te sperii. Ar fi bine sa mergi cu o persoana matura care sa intre cu tine in cabinet, daca este sarcina sa iti arate doctorul la ecograf, nu doar vorbe. Sa nu fii singura, oricum.

Daca vrei sa ma mai intrebi unele lucruri, te ajut cu placere si te inteleg. Chiar daca au trecut ceva ani de atunci, imi amintesc exact cum eram si eu in adolescenta, cand nu poti vorbi cu parintii iar in prietene nu ai intotdeauna incredere. Imi poti trimite PM. Iti doresc numai bine si sa ai grija mai multa pe viitor! Acum nu intelegi, dar unele decizii din adolescenta iti pot afecta intreaga viata, fizic si psihic.

12+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarutsa spune:

ce sa va spun fetelor,abia acum am iesit din spital...m_au distrus psihic aia acolo,imi faceau consultul intern,imi spuneau :da este o sarcina de aproximativ 4 saptamani,apoi imi faceau ecograf din ala cu sonda si imi spuneau k nu se vede nimic.eram distrusa si vb cu oricine era dispus sa imi dea un sfat.toata lumea inclusiv asistentele imi spuneau sa nu imi fac griji k sigur e sarcina dar poate sa fie mai mik de 4 saptamani si din cauza asta sa nu se vada la ecograf.am trait clipe de groaza acolo imi faceau contyroale dupa controale,si toti medicii aveau pareri diferite.m_am stresat asa de mult incat am inceput sa am niste scurgeri mai abundente.m_au internat vezi Doamne sa imi opreasca sangerarea,si sa mai imi faca niste controale.abia acum incepea adevaratul haos.....imi faceau 4_5 controale p zi,la

Mergi la inceput

ce sa va spun fetelor,abia acum am iesit din spital...m_au distrus psihic aia acolo,imi faceau consultul intern,imi spuneau :da este o sarcina de aproximativ 4 saptamani,apoi imi faceau ecograf din ala cu sonda si imi spuneau k nu se vede nimic.eram distrusa si vb cu oricine era dispus sa imi dea un sfat.toata lumea inclusiv asistentele imi spuneau sa nu imi fac griji k sigur e sarcina dar poate sa fie mai mik de 4 saptamani si din cauza asta sa nu se vada la ecograf.am trait clipe de groaza acolo imi faceau controale dupa controale,si toti medicii aveau pareri diferite.m_am stresat asa de mult incat am inceput sa am niste scurgeri mai abundente.m_au internat vezi Doamne sa imi opreasca sangerarea,si sa mai imi faca niste controale.abia acum incepea adevaratul haos.....imi faceau 4_5 controale p zi,la fiecare control primeam raspunsuri diferite,ba k e sarcina extrauterina,ba ca e sarcina intra uterina cu risc de avort....deja simteam k o sa o iau razna.nu a fost nimic grav pana in ultima zi a spitalizarii mele,cand intra o alta doctorita de servici,la prima ora ma ia ma consulta,si imi spune k nu stie sigur despre ce e vorba dar k poate fi o sarcina oprita in evolutie,dar dat fiind faptul k nu e sigura sa merg sa mai fac un ecograf,fac ecograful,nu imi spune nimeni nimic,intru in salon si nu dupa mult timp ma cheama din nou in cabinetul acedstei doctorite,care fara dar si poate imi spune k nu stie sigur despre ce e vorba,dar k cel mai bine ar fi sa imi faca un chiuretaj,si asa scapam de toate problemele.va dati seama k la un asa raspuns am inceput sa plang,oricum aceste 3 zile am plans continuu, nu am mancat nu am dormit...si am refuzat sa imi faca chiuretaj,ba chiar am cerut si externarea.cand a auzit k vreau sa plec parca innebunise,auziti si voi replica unui pacient disperat:MAI FETIT_O TU URCA_TE IMEDIAT P MASA K AICI NU FACI CE VREI TU,AICI FACI CE VREM NOI K DAIA AI VENIT AICI,CAT STAI TU SA TE SMIORKI PANA ACUM ERAI GATA.si efectiv ma tragea de mana sa ma urce p masa aia.cand au vazut ele k nu e chip sa ma urc p masa aia,mi_au fct externarea,si in secunda 2 mi_au cerut sa parasesc spitalulnu va dati seama prin ce stari treceam...eram distrusa psihic,singura departe de casa si fara haine,aveam p mine o pijama si aia era subtirica.am plecat din spital si stateam la poarta spitalului ca un caine,k sotul meu nu avea cum sa ajunga de la mizil la ploiesti in mai puti de 30 min.nu inteleg de ce s_au comportat asa cu mine k doar nu le facusem nimic,din contra am dat cu bani si in stanga si in dreapta,am cheltuit aproape 15 milioane in 3 zile.sa revin la subiect...stateam la poarta si nu mai puteam de frig,nu stiam ce sa fac,pana la urma am facut cu mana la un taxi i_am zis:auziti,va rog mult de tot nu mai am bani prea multi la mine,mai am 130 ron,vi_i dau pe astia dar va rog sa ma luati si p mine in masina cca 15_20 min,pana ajunge sotul meu".si asa am mai scapat de frig k nenea asta a fost amabil,bine contra cost,dar am apreciat gestul lui k a fost de acord sa stea cu mine.dar sa nu credeti k aici sa sfarsit povestea....partea cea mai proasta abia acum urmeaza.a ajuns in sfarsit sotul meu,mna luat,dar.....in masina pe drum...nu stiu care a fost motivul de sa intamplat,dar sa intamplatam pierdut sarcinaimi vine sa urlu de durere si acum,pt ca cea mai mare prostie a mea a fost k m_am dus in acea maternitate nenorocita kre ma distrus.nu mai am nici un chef de viata,simt ca sa prabusit pamantul peste mine.......ca sa nu va mai spun k pe 30 luna asta sunt si mireasa,adik fac si eu nunta...pana acum asta era visul meu...dar..acum parca nici nu vreau sa mai aud imi pare rau k prin comportamentul meu ai fac rau si sotului meu.eu stiu k sufera si el enorm de mult,dar in ciuda acestui fapt mie imi zambeste si iimi spune k totul va fi bine....dar pt minbe nu mi exista nimic bine.... voua va multumesc pt k ati fost alaturi de mine si m_ati incurajat.va doresc la toate multa sanatate si numai bine

Mergi la inceput

Clarutsa, imi pare tare rau ca ai trecut prin asa ceva! Nici nu am cuvinte sa te incurajez, ce povestesti tu pare desprins dintr-un film de groaza. Singurul sfat pe care ti l-as da este sa incerci sa iti revii, sa te bucuri de nunta si sa o iei de la capat. Dar incearca sa mergi la un cabinet particular, daca nu mai vrei sa mergi la maternitate. Eventual la Buzau, intreaba fetele de pe aici unde ar fi mai bine.
Iti urez numai bine si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna clarutsa,

imi pare rau ca ai trecut prin tot acest cosmar
din pacate, se pare ca tu nu ai fost la curent cu ororile din maternitatea din ploiesti, altfel nu-mi explic cum ai ajuns aici

cuvintele noastre nu te pot consola prea mult
este foarte posibil ca micuta ta sarcina sa fi fost cu probleme inca de la inceput si chiar daca nu te internai la ploiesti o pierdeai oricum.
important este acum sa va linistiti si tu si sotul, sa va bucurati de nunta pe care o veti avea in curand si sa incercati din nou peste cateva luni; ar fi bine sa-ti faci cateva analize de rutina, sa nu ai tu vreo problema de sanatate care sa te impiedice sa duci sarcina pana la capat (trombofilie, incompatibilitate de rh sau grupa sangvina, etc.)

incearca sa afli daca dr georgeta lupu si-a deschis cabinet in mizil, stiu ca avea in plan asa ceva. ea este din mizil, a lucrat la maternitatea din ploiesti si acum este la maternitatea din buzau. este o dr draguta si amabila, cat am reusit eu sa o cunosc.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

in primul rand,multumesc foarte mult pentru incurajari.

Da dna Lupu are cabinet aici in mizil,dar nu lucreaza in weekend,iar eu sambata am inceput sa am mici scurgeri maronii,si la kt de mult imi doream un bebe,nu mai aveam stare sa stau pana luni.cum am ajuns in mizil m_am dus direct la cabinetul dansei dar era deja mult prea tarziu....dansa mi_a spus k poate daca stateam la pat si nu ma agitam atat,alta ar fi fost situatia.luni ma duc din nou la control aici in mizil,pt k acum imi e frica pe viitor,si eu care fugeam kt puteam de ginecolog,acum voi fi lunar la consult.consider k e mai bine asa decat sa mai trec iarasi prin ce am trecut.....

Mergi la inceput