Bulgarasi si globulete de nov-dec2007(218)
Raspunsuri - Pagina 12
Roxxy80 spune:
Da, Matei a facut Prevenarul la 2 ani
.
| Citat: |
| citat din mesajul lui ancadragoman NASOL DAR BINE CA ATI DESCOPERIT.ATI FACUT PREVENARUL? anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)poze si filmulete povestea nasterii www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca AM PRODUSE LA BAZAR!!!!!! |
eladea2005 spune:
salutare dragelor!
aoleu, ma speriati cu gradinita...ce ne asteapta...
parca vad ce crize va avea Eric odata cu inceperea gradinitei...
anyway, mi-e cel mai groaza de boli, de care nu vom scapa cu siguranta...
noi avem alta pb cu pampersul...am reusit usor sa-l determin sa faca la olita pisu, toata ziua e cu chilotei si se cere la olita...pb e ca nu vrea sa faca kk la olita...doar in pampers...si cum ziua nu are pampi, nu face kk...doar seara la culcare ii pun, si atunci face kk sau si mai rau noaptea...nu reusesc nicicum sa-l pun la olita sa faca kk!!!
cum sa mai procedez??
roxxy, ank, sanatate multa puilor bolnaviori...
va pup!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...
slimatei spune:
La noi cu pampersul a fost faza de "coma"
.. am inceput sa-l scot la inceput si a fost definitiv..cel putin asa a inteles fii'mea.
Ziua se cerea mereu... si noaptea chiar, daca din anumite motive fii'mea, care trebuia sa doarma cu ta'su, acesta ii punea pampers "de siguranta".
Dar nici asta, n-ar fi fost o problema , in caz de accidente..oricum, ea se trezea si anunta ca vrea la baie..la care ta'su, somnoros, ii spunea ca are pampers si sa faca asa
In fine, un pic cam derutant,dar a trecut perioada aceeaa si pentru 2 sapt aproape, nu i-am mai pus pampers si nu am avut accidente.
A venit gradinita... si la nici 2 saptamani, am inceput sa avem "accidente" si ziua (stiti ca ma plangeam eu pe aici ca ma saturasem de schimbat.)
Am pus totul, pe baza "schimbarii majore" cu gradi...
(oricum ma asteptam si eu ca aceasta sa o schimbe mult...
a devenit mereu maraita, presupun si de la faptul ca e mereu racita. de cand a inceput, a racit deja de vreo 3 ori..initial putini mucusori, iar acum suntem deja la aerosol si homeopatice..sper sa ne oprim si sa nu ajungem mai departe.)
Tot de vreo 2 saptamani, nu am mai avut nici un accident ziua, dar pentru noapte si pentru linistea noastra(nu neaparat din comoditate)am revenit la pampersul de noapte. Asta e... mai incercam mai tarziu..
m-am cam pierdut in amanunte si nu mai stiu sa le fac legatura...
aa, cu laptele, ea nu-mi adoarme daca nu bea la culcare, chiar si la pranz, un bibe(si da, noi inca mai suntem cu bibe la culcare
)
nu mai stiu ce mai vroiam sa zic..
ma duc sa recitesc poate imi aduc aminte
slimatei spune:
andreea nu te speria degeaba de pe acum, ca tot nu scapi
acum serios ,te inteleg, am trecut si noi prin fazele astea..cu faptul ca nu vroia sa faca kk decat in pampers, din pacate sau din fericire..nustiu cum sa-i zic..noi am avut alte probleme de constipatie intr-o perioada si ea nu vroia(sau nu putea) deloc sa faca , nustiu nici acum ce'a fost...
stiu doar ca eu, eram fericita sa faca unde vroia ea, numai sa faca ! sa nu mai fim nevoiti sa apelam la masuri artificiale, siropuri laxative si glicerine...
nici acum nu prea o trage ata, in sensul ca daca ar fi dupa ea, ar sta si o saptamana fara sa faca,
daca nu as fi eu sa-i amintesc ca tb sa faca altfel,apelam la spozitor, si de care ea nici nu vrea sa auda..
imi pare rau ca tb sa apelez la metoda asta , dar deocamdata nu am reusit sa gasesc alta.
slimatei spune:
ank , roxxysanatate multa puilor!
ancaD felicitari! fetitei descurcarete![]()
vasari probabil Mariei, ii place mai mult ambientul de aici la gradi sau compania ma bucur ca ii place asa stai si tu mai linistita! off..ai grija de tine
la burtici!
si ca sa mai bat apa in piua... sschimbarile lui stefi erau tot asa cum zice bianca..mereu "agitata" si nu aveam cu cine ma intelege, oricat as fi incercat sa-i intru in voie ..un pic cam ca atunci cand sunt bolnaviori si obositi...
Initial am crezut ca e doar "fitoasa" de la schimbare,
mai apoi am inteles ca isi tinea frustrarile in frau acolo si le revarsa pe toate acasa.Un pic si de la faptul ca e racita si oricum e obositor pentru ei ca au mereu diferite activitati care le cere concentratia.
Desi se duce cu drag si nu zice niciodata ca nu merge, dar cum nici nu poate face cum vrea ea acolo, se razbuna acasa cu noi... ca suntem mai indulgenti..
Zilele trecute mi-a spus :ca daca nu asculta de educatoate ..aceasta o cearta si ii spune<< bla,bla,bla..
n-am inteles ce spune defapt , dar am inteles ca stefi, o ia in joaca si ca nu pune la suflet, si o place tare mult pe educatoare .
Ank83 spune:
Alina ..i-am dat augmentin pentru ca am considerat ca e mai bine sa il dau cu spectru mai larg ...avand in vedere ca i l-am dat doar printr-o consultatie telefonica ...
mai mult... ea fiind plecata din oras...Plus ca se plangea aseara de ureche ... si gat... Si tusea se aude tot mai de jos ca vine ... mie mi se pare ca e de pe trahee... si nu e de la nivelul laringelui.Plus mucii aia verzi ... care nu isi mai schimba culoarea de 2 saptamani...
. Iar reteta de antibiotic(augmentinul asta
) o aveam in casa lasata special de ea..in caz de nevoie si nu ne putem vedea.
Plus de asta weekendul asta plecam din oras si deja imi era frica sa mai stau
sa nu jung iar la urgente in hateg...
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008
Poze pitici
Ank83 spune:
Andreea... lasa ca vine si ziua cea mare cand face marele kk la olita
...nu te ingrijora... Ca el e baiat destept si stie el de ce nu da la olita kk ![]()
Azi dimineata cand am plecat de la gradi ...Raul m-a intors din drum sa ii mai dau un pusi... si cand i-am dat ..mi-a zis sa plec acasa ca el sta cuminte la gradinita de copii ... cum zice el... Sunt asa de usurata ca e entuziasmat acum de gradi si ca ii place sa mearga acolo 

Maine au teatru in interiorul gradinitei .."Motanul incaltat "... Ce curioasa sunt de cum se va comporta acolo ![]()
Ank
Raul
17.10.2007 si
Cecilia 11.12.2008
Poze pitici
geo_ionita spune:
Imi pare rau sa aud ca si la voi s-au produs unele schimbari, de la inceputul gradinitei, la copii si gasesc in tot ce ati povestit cate ceva ce am vazut si la Bianca mea. Asa cum spunea si Slimatei: uneori e agitata, maraita, ba arunca jucariile atunci cand nici nu te astepti, ridicandu-le si punandu-le la loc numai daca insist. E o perioada mai grea dar sper sa trecem cat mai repede peste, chiar daca de multe ori nu stiu cum sa fac fata situatiilor.
Roxana: de luni merge Matei iar la gradi?
As incerca sa o iau la pranz pentru cateva zile dar e cu dus si intors.
Ce le-ati dat copiilor pentru imunitate? Noua ne-a recomandat dr. Colostru cu probiotice acum, dar am auzit si de siropul "Propolis cu echinaceea" ca este foarte bun.
Mami de
Bianca Maria (25.12.2007)
Roxxy80 spune:
Da, luni merge iar la gradi. Deja e mult mai bine si cred ca pana luni se va reface complet. Eu am inceput sa le dau de sambata siropul First Defense (de la aceeasi companie care produce colostrul cu prebiotice). Sunt produse americane despre care am auzit numai de bine. Vom vedea acum.
[quote]citat din mesajul lui geo_ionita
Imi pare rau sa aud ca si la voi s-au produs unele schimbari, de la inceputul gradinitei, la copii si gasesc in tot ce ati povestit cate ceva ce am vazut si la Bianca mea. Asa cum spunea si Slimatei: uneori e agitata, maraita, ba arunca jucariile atunci cand nici nu te astepti, ridicandu-le si punandu-le la loc numai daca insist. E o perioada mai grea dar sper sa trecem cat mai repede peste, chiar daca de multe ori nu stiu cum sa fac fata situatiilor.
Roxana: de luni merge Matei iar la gradi?
As incerca sa o iau la pranz pentru cateva zile dar e cu dus si intors.
Ce le-ati dat copiilor pentru imunitate? Noua ne-a recomandat dr. Colostru cu probiotice acum, dar am auzit si de siropul "Propolis cu echinaceea" ca este foarte bun.
Mami de
Bianca Maria (25.12.2007)
[/quote
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Roxxy80 Da, Matei a facut Prevenarul la 2 ani . |
Stefania, in primul rand Multumesc, stii tu pentru ce.
Alina, Ellis La multi ani ! scuzati intarzierea
BB ce face burtica ? Yasmi e incantata de fratior ?
Si acum sa revenim la Roxxy.
Prevenarul nu te scuteste de a fi simplu purtator de Pneumococ. In schimb Prevenarul te scuteste (sau ar trebui) de pneumonii, meningite, otite si alte infectii invazive.
Diana l-a tot purtat din aprilie pana in septembrie, mare parte din perioada asta nu am stiut de el, pentru ca in ciuda exudatelor repetate, ba era ba nu era.
L-am tratat cu Ciplox, picaturi nazale. In utimele 3 exudate nu-l mai avea. Deci as putea spune ca a mers din prima, sterlizarea Pneumococului. Antibiotic pe cale bucala nu a luat niciodata din aprilie pana in septembrie dar nici nu a facut infectii invazive (ea nu a facut Prevenarul). Medicii mi-au recomandat numai antibioticele nazale, motivand ca antibioticele sistemice nu au efect pe mucoasa nazala.
La un moment dat il avea si Bianca, ei i-am dat Floxal picaturi nazale. In ultimele 2 exudate nu a mai aparut.
Sanatate !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)