Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (14)
Raspunsuri - Pagina 12
CarmenAlbu spune:
Buna dimineata mami!
Bumblee am intrebat medicul cand trece refluxul si mi0a zis ca trece cand sta in picioare, atunci sunt muscii mai formati. Eu dupa ce ii scot gazutul o pun in patut ridicat si incerc pe cat posibil sa nu o misc pt ca vomita daca e zdruncinata!
Otilia leti la 2luni jumate are 5700 si 64 cm si nu cred ca e slabuta sau ceva, nu are e adevarat decat cate o cuta usoara la picioruse dar asta e felul ei, poate si iulia e la fel!
Aelita ce bine ca ai un copil cuminte!!
Dragaica cu 2 deodata cred ca eu as fi absolut terminata, te admir! Mama va veni sa te ajute sau vrei sa aduci pe cineva?
CarmenAlbu spune:
M-a intrebat cineva cate mese are Leti in 24h. Cam 5-6, cantitatea difera , masa de noapte difera si ea, seara la 7 e masa normala de 120-150 si somn, la 1 sau 2 difera si ea, intre 60-180, si ziua in general 130 cam la 3-4 ore cateodata 150.
dintr-un total de 600 -700 pe zi urina este cam 80 la suta. mesele difera de la o zi la alta, daca este obosita mananca mai putin! O pun de multe ori in maxi cozi si o las pe terasa sa doarma cate 2-3 ore cand nu o scot afara, ii place si doarme bine la aer si la noi ieri erau 8 grade, a stat pe erasa 3 ore si a dormit. din cand in cand i-am verificat nasucul si era cald deci ok, de aici deduc ca le place afara indiferent de temperatura daca sunt imbracati corespunzator, atata doar ca pitica mea e meteosensibila si de cate ori sunt schimbari bruste e foarte agitata!
pufescu spune:
Buna fetelor,nu am mai scris demult.
Sa incep cu povestile si dupa trecem la lucruri concrete cu alaptat,pediatra,noi reguli,etc :).
Weekendul trecut am fost la bunici(de vineri pana duminica...la toti bunicii ca sunt in acelasi oras).Haos frate,abia acum ne mai revenim.Ma chinui sa aduc productia de lapte la ce a fost,ca dupa intalnirea de gradul 3 cu socramiu aproape am ramas fara :).
De fericire ca au nepot(la ei e primul,ai mei mai au doi pitici de la fratemiu)s-au apucat ei sa organizeze botezul(noi le-am zis ca sa discutam,ca vrem doar familia,ei vroiau paranghelie la carciuma cu peste 50 de oameni,dar,etc...noi total contra chestiei cu darul).La ei 'sa discutam' s-a interpretat cumva ca facem ca ei :)).Si au vorbit de sala(un motel comunist la ei la tara,la vreo 20km de oras),s-au apucat de organizari,s-au dus la ai mei si le-au zis ca se ocupa ei de tot,sa nu se bage ai mei,etc.Dupa care au zis ca ei de fapt nu au bani de asta,dar ca se bazeaza pe ce iese de la invitati(urasc sistemul asta).Mama a incercat sa le zica sa vorbeasca cu noi,ca avem alte idei(cu ai mei stersesem deja pe jos cand venisera cu propunerea de paranghelie :)) )...la care socramiu a replicat gingas ca la autobaza ca noi suntem doar invitati si daca nu vrem sa venim e ok,dar sa le dam copilul(hahahaha)ca fara copil nu pot face botezul.Booon.Mama nu a avut curajul sa imi zica la telefon ce s-a intamplat ca sa nu ma enervez si sa incep al trelea razboi mondial(eu nefiind o fire blanda si pasnica cand mi se incalca teritoriul in general...dar cu copilul sunt mai fiara decat prevede legea).Socramiu a fost atat de inconstient incat sa ii povesteasca sotului la telefon ce a facut(inclusiv sa ii zica lui sa le dam copilul).Asa ca am ajuns la ei cu veselia in suflet ca sa zic asa...a fost frumos,in 5 min curgea sangele pe pereti :)). Deci facem ca noi.Soacramea mai ales dupa ce l-a vazut pe asta mic s-a topit toata,ma bazez pe ea ca nu o sa riste o interdictie de lunga durata(le-am zis ceva de genul o sa le trimit o poza cand intra la gradinita :) ).
Se incheie distractia la ei,plecam la ai mei...unde e misto in general,ca e un clan intreg intr-o casa(3 apartamente diferite,fiecare cu bucataria/baile lor,separat dar impreuna):fratemiu cu familia,ai mei si bunicii din partea mamei.Veselie generala,covorul rosu,meniu de sarbatoare...veselie.Dar erau toti raciti(vierme de calitate adus de la gradinita de nepotica)...bebe de 1 an cu bronsita urata si antibiotice,mama si bunica capsate si ele,masti,nu au avut voie sa il ia pe asta micu in brate(durere mare,dar nu s-au riscat ca il vedeam pe nepota-meu cum haraia ca o locomotiva saracul).Deci agonie si extaz.Ceva divergente cu mama pe tema caciulita,infofolit,ceai,suc la bebe acum,etc dar considerand cum fusese la socrii am decis ca trec peste cu zambetul pe buze.
Ne-am intors acasa(ce bine si liniste e la noi :) ) si am stat cu grija toata saptamana ca sa nu ne imbolnavim noi sau bubu.Se pare ca cura preventiva cu echinaceea si spirulina pe care o facem toamna functioneaza :) .
giorgia23 spune:
Neata....aseara a dormit mandra mea mai bine...de la 10 la 2.30...apoi iar pana la 6.30 si la la 8 s/a trezit...am schimbat/o, ne/am jucat putin,pus la san supt de cateva ori si somn
Otilia a mea a luat in 3 luni 2.500 deci nu f.mult dar e bine asa ca nu ma stresez...cred ca fiecare bebels are ritmul lui de crestere
Noi in casa avem cam 22-23 dar seara inante de baie dau drumul la centrala si se face cam 24-25
Sa vedeti faza ieri...ies cu ea afara...incepe sa planga,o iau in brate sun sotul sa vina sa ia carutul ca nu puteam sa o tin si pe ea si sa imping...o plimb putin in brate si adoarme...iar sun sotul sa vina sa aduca carutul
O intrebare:ai vostri fac stropi la baie?...ca a mea adora sa dea din maini si picoare si sa sara apa
GEO, mami de gogosica ANTONIA MARIA (24.06.2010)
poze Antonia
pufescu spune:
Din ciclul lucruri concrete laptele nu mai e ce a fost,la inceputul saptamanii i-am dat un pic de praf plus am dezghetat toata rezerva strategica, acum incep parca sa ma tin de el(dar nu stiu daca maia puc eu sa pun la congelator...).Am inceput sa iau spirulina(1000mg,una dimineata una seara).
Am fost si noi la prima vizita la pediatra recomandata de doctorita de familie.Nu ne-am potrivit 100% in teorii dar sunt dispusa sa cred ca in 30 de ani de experienta a vazut mai multe ca mine...asa ca pana la proba contrara facem ca ea.A stat cu noi vreo ora jumate,dupa control ne-a spus ce sa facem,ce sa mananc,etc...ne-a intrebat pe noi de istoricul medical,etc.Mi-a placut ca a fost foarte atenta la detalii.Genul de guvernanta nemtoaica,foarte stricta si daca nu faci ca ea mai bine te duci sa te plimbi :)...dar daca intradevar e asa buna pe cat se spune pun capul jos si fac cum e bine pt bubu.Deeci:
Bubulica al meu oricum avea un program destul de ordonat(mai putin saptamana asta,a fost haos dupa vizita acasa), ea a zis ca sa il ordonam de-adevaratelea ca sa se regleze mai bine digestia(adica mese la ore fixe).Ca in general sucurile digestive au o concentrattie mai mare la anumite ore,ca daca mesele sunt atunci digestia e mai buna,bebe suge mai bine(la noi asta e o problema).Orele fixe usureaza mult situatia si cand incepe diversificarea,plus ca orarul asta il ajuta pe bebe sa isi scoata masa de noapte(moment pe care il astept cu nerabdare).
Pana la 2 luni orele sunt 6,9,12,15,18,baita la 8.30,masa la 21 si o masa noaptea pe la 1-2. Dupa 2 luni 6,10,14,18,baita la 21.30 si ultima masa la 22.
Din categoria tips and trics,vigantolul e bine sa fie dat dimineata ca ii agita destul de tare cand se asimileaza(eu il dadeam cand imi aduceam aminte,de obicei seara :D ).
Ne-a dat sa luam 10 zile calciu gluconic ca sa sustinem puseele de crestere din perioada asta(a zis ca de la luna la luna o sa vedem daca mai trebuie calciu):el jumate de fiola de 10ml,eu cealalta jumate.Nu se da calciu fara control medical,e riscant daca au fontanela mica-se poate inchide si sa faca microcefalie.
Doua picaturi de vitamina c solutie naturala pe zi,il ajuta sa isi intareasca sistemul imunitar.
deci la masa de la 9 ii dau vigantol,calciu,vit C(merg impreuna si se ajuta reciproc pt asimilare).Fierul cand il vom incepe(a zis ca daca nu sunt probleme se da la 4 luni)se va da intotdeauna seara,la distanta de calciu.
Cu alaptatul:evident e esential sa il pun la san,stimuleaza altfel,e mai bine si pt el ca se calmeaza si pt mine hormonal.Deci fi barbata Agripino,strange din buci si pune pitbulu la tzatza :).
Daca imi mai aduc aminte va zic. Ea a zis ca reglarea de la programul lui actual(destul de ordonat), la ce a zis ea se poate face in cateva zile,ca ei sunt ca plastilina la varsta asta.
Fimiu a decretat in prima zi de adaptare ca plastelina e ma-sa...urlete,agitatie,normal ca nu i-a placut sa stea jumate de ora 45' pana la ora de masa.Daaar culmea e ca a meritat asteptarea,a supt mult mai calm si de cand am inceput programul minune(de vineri seara,deci nu avem mult timp) a mancat san la fiecare masa si dupa bibi.Mananca cam jumate de portie de la san,ceea ce nu a facut niciodata.Si pt ca a fost ceva mai calm si am putut sa si gandesc fara sa fiu orbita de durere mi-am dat seama ca smucelile isterice incep cand il doare burta de la gaze.Asa ca l-am ragait de cate ori smucea,si chiar daca nu a iesit imediat in cateva minute iesea burpilica...fara exceptie!E,dupa ce ne-am prins de chestia asta viata a devenit mult mai usoara.Dupa ce papa adoarme foarte bine si repede(doctorita a zis ca asa se intampla daca mananca cand e sucul digestiv concentrat ca se linisteste brusc cand incepe stomacul sa lucreze la capacitate mare).Una peste alta cred ca ne mai adaptam vreo zi doua dar rezultatele se vad deja.
Am inceput sa ii dau bonisan(eu nu i-am dat nimic de colici pana acum) pt parturi(ca se chinuia sa scoata),ii dau de 3 ori pe zi 10-15 picaturi(depinde cate vrea sa inghita) si e mai bine,i s-a desumflat burtica si se aude partaind intr-o veselie...fara scremete.Noaptea mi-a dormit lemn(cu pauza de masa),nu frichinit si agitat ca de obicei(se matzaia in somn de eram in plancton permanent langa el).
Dupa ce termina bubu masa ma mulg doar la sanul din care a mancat.A zis ca e esential pt productie si calitatea laptelui sa nu mulg amandoi sanii,sa il las pe celalalt sa refaca stocul.In 6 ore(mai tarziu8)cat sunt intre mesele la un san se pregateste si laptele cel gras din care el se hraneste si creste,la intervale scurte de alaptare bebi baga mai mult zeama aia chioara de la inceput,deci pot sa suga cantitativ ok dar calitativ nu grozav.
V-am innebunit,dar poate foloseste cuiva ce am aflat.Va tin la curent cu evolutia adaptarii. Am fost destul de reticenta la ideea de program dar se pare ca functioneaza(ea a zis ca nu se face program pana pe la 6-7 saptamani,deci nu faci armata cum ies din burta).Dar pare sa functioenze,sa ii fie lui mai bine(suge,doarme linistit,e foarte vesel cand e treaz)iar mie pe termen lung imi va folosi extrem de tare,ca stiu exact cum ma organizez.Ea a zis ca daca nu se ordoneaza programul inainte de 4 luni dupa e chinul de pe lume cu diversificarea,ca nu sti cand sa fi gata cu papa,ei sunt agitati,refuza alimentele,etc.
Sa vedem
Pt bebii bolnavi multa sanatate si nervi tari mamicilor...ma uit la al meu si imi dau seama ce e in sufletul vostru.
crissy77 spune:
tina, www.calivitastem.com/extracte-din-plante/24385-noni-400-mg-90-capsule-noni-capsule.html" target="_blank">NONI (exista si varianta romaneasca, mult mai ieftina) - il gasesti sub forma de sirop sau capsule. E f scump, eu am luat pt Elise dar inca nu i-am dat. Nu am experimentat, mi l-a recomandat cineva.
ilinca, achizitionarea unui cantar = o grija in plus, parerea mea. La cantarul mamei ai facut tara?
Otilia, pai tu la bb3 inca te mai stresezi cu greutatea?. Eu ce sa mai zic, ca Bea a plecat deja pe 4 luni si are 3900?
paula_m spune:
Buna dimineata
Pufescu, si mie mi-a zis un pediatru mai batran sa-l pun sa manance la ore fixe, tot pt digestie. Asa facem, dar uneori doarme mai mult noaptea si imi da programul peste cap.... Si Raul mananca la 6, 10, 14, 18, 22 si 2. E mai bine si pt el si pt mine, ca stiu exact cand mananca si in rest imi organizez timpul in functie de asta . Eu inca nu ii dau nici un fel de vitamine, doar vigantol. Cred ca tb sa mai facem o vizita la pediatru, sa intreb daca nu tb sa ia si el . La fiecare masa mananca intre 100 si 170 ml, rar 100, media e 150.
Sunt tari socrii tai!! Faceau botezul nepotelului fara voi!!
Azi noapte l-am gasit pe Raul inghesuit cu capusorul in coltul patutului. Si l-am pus la 15 cm distanta de marginea lui... nu stiu ce sa-i fac sa nu se mai deplaseze... Si bineinteles ca a reusit sa-si dea caciulita jos din cap!!!
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
poze
Cris2010 spune:
'neata mamici
bolnaviorii sa-si revina repede.
Carmen, la noi intradevar, fara aparat umiditatea este in jur de 45%. Mai tarziu cand va merge centrala non stop sigur va fi mai mica.
Pufescu, multumim de info. Si noi am inceput sa avem program cat de cat regulat, dar se mai intampla sa doarma si mai intarziem cu o jumate de ora sau o ora, ce sa fac, sa trezesc copilul sa manance??? Daca mai esti pe receptie poate imi dai si mie numele si nr. pediatrei pe PM. Deocamdata sunt multumita de pediatra noastra, dar just in case...
Bumble, nu poti sa ceri si parerea unui alt pediatru in legatura cu refluxul?
Cris,
de Solnushka Natali - 13.07.2010
CarmenAlbu spune:
Pufescu ce mi-a placut istoria desi e tragic cu socrii!!
Si eu folosesc programul ore fixe adica sa treaca cel putin 3 ore intre mese, nu o trezesc pt papa, important este sa ii las acele 3 ore sa isi faca digestia, la sfatul pediatrului nostru, stiu ca in ziua de azi alimentatul la cerere se practica dar pediatrul mi-a spus ca daca nu are timp sa digere atunci nu isi va lua ce-i trebuie , va pune rezerve rapide de masa grasa si carente de vitamine ca se va elimina prin scaun sau voma!
crispro spune:
Victo, multam de instructiuni. Io is stresata ca puiutul meu nu are pofta de mancare, mananca doar 70 la o masa, nu mai vrea, am tot incercat sa il tin, nu vrea nicicum, se enerveaza, plange, regurgiteaza.... Sper sa nu se deshidrateze... ieri a facut kk de 9 ori (in 24 de ore), el facea pana acum doar o data pe zi... SI uneori cu firisoare de sange. AStept sa vad rezultatele de la tratament... Azi noapte i-am dat sa pape de mai multe ori, tot la 3 ore, sa nu se deshidrateze... El e bine, rade, gangureste, de parca nici nu e bolnav...
Fetele, merci inca o data tuturor pt incurajari.
Otilia, si al meu e fost ca greutate la nastere ca a lui Bumblebee, aprox, iar la 2 kile avea 5540... In primul rand ca fiecare are ritmul lui. Apoi Victor a lui Bumblebee a fost mai lenes la supt, asa incat a papat LM din biberon - mananca mai mult, ca vine mai usor.... Apoi, cica baietii sunt mai maricei, tocmai de asta in cabinete exista grafice de grestere pe sexe... Si in al patrulea rand, si io ma stresezzzzz de nu mai pot... MAi ales ca acum, fiind bolnavior, va slabi... Si mai vroiam sa zic ca acum de o juma de luna a pus doar 250 grame, sub grafic...
Iar a facut kk, merg sa il schimb...
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze