Refuza sa manance la 2 ani
![](images/user_woman.png)
Buna ziua,
Am un baietel de 2 ani si o saptamna si avem urmatoarea problema:nu mancam mancare gatita.
I-am facut analize de sange,care au iesit in limite.De asemenea am facut analize in vederea depistarii de paraziti intestinali- au iesit negative.
Refuzul de a manca mancare a inceput pe la un an si 9 luni. Initial am dat vina pe aparitia dintilor si maselelor si l-a recomandarea medicului nu l-am fortat,apoi ne-am ales cu o enterocolita acuta (tratata acasa deoarece primea lichide pe gurita).
Am considerat ca alaptatul la san ar fi prooblema si am renuntat la el de vreo 2 saptamani.
Mergand la o gradinita nu i-am mai dat lapte decat seara la culcare si pe la 3-4 dimineata cand se trezea,plangand,refuzand apa sau ceaiul .
Pe langa lapte mai accepta din cand in cand iaurt simplu,banane.
Sticksuri,biscuiti si alte "prostii" ar manca, dar le-am exclus din alimentatie.
Mentionez ca am inceput alimentatia solida pe la 6 luni si nu am avut probleme pana la 1 ani si 9 luni.
Va multumesc
Raspunsuri
roli25 spune:
Am avut aceeasi problema in jurul varstei de 2 ani cu cel mic. Ajunsesem la disperare, intr-o saptamana nu a pus gura pe absolut nimic in afara de lapte si cereale. Am facut analize care au iesit bune si pediatrul, la fel ma sfatuit sa nu insist.
I-am dat si vitamine, pt ca nu punea gura pe nici un fruct/leguma. Nu am avut nici un succes cu cresterea apetitului, pana nu a decis el sa revina la sentimente mai bune.
A durat povestea cateva luni, timp in care, daca lua 2-3 lingurite de ciorba/supa, un iaurt, rar cate o banana...trebuia sa fiu multumita.
Apoi i-au trecut mofturile.
Mai are si acum zile in care nu vrea sa pape mai nimic, dar rar.
Al meu mananca ok la gradi.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
bananaoana spune:
Multumesc pentru raspuns...deci, sa mai am rabdare (sper sa mai rezist cu capu).
Intr-adevar si eu i-am dat vitamine,siropuri naturiste pentru cresterea poftei dar, fara niciun rezultat.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gabitzam/gabitzam.jpg)
gabitzam spune:
Si baiatul meu cel mic, de 2 ani si 3 luni, a trecut printr-o faza din asta de curand. Initial a avut niste afte in gura, dadeam vina pe ele, dar s-a vindecat si tot nu manca, chiar felurile lui de mancare favorite. A refuzat chiar si laptele multa vreme. Ma disperase, ca a slabit 1.5 kg in timp relativ scurt.
Si-a revenit pur si simplu singur. I-am dat niste suplimente de vitamine, am incercat sa nu-l fortez ( cu costul a muuulti nervi din partea mea), a acceptat iar lapticul de seara si deja a luat in greutate din nou.
O fi doar o faza a varstei, nu stiu, dar pentru mine a fost tare frustrant.