test psihologic elevi clasa intai!??

test psihologic elevi clasa intai!?? | Autor: l_carmen2003

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare... Luni copilul meu care este in clasa intai avea sport si, in ora de sport - pe care nu au facut-o, firesc, a venit consilierul psiho-pedagogic care le-a explicat cu ce se ocupa si le-a dat un test...
Adica, i-a pus sa raspunda in scris la cateva intrebari: culoarea preferata, ce jucarie si-ar dori, ce animalut le-ar place sa aiba si sa deseneze un copac...
Intrebare: e firesc sa dea astfel de teste? Eu stiam ca testari de astea se dau cu acordul parintilor... si sub supravegherea lor... vreau sa stiu daca ma iau de ea sau nu... ca ma mai trezesc ca le face asistenta si vaccinuri fara sa ma intrebe nimeni...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eusunteuasa spune:

Buna!
Sa se faca un vaccin fara a se anunta parintele inainte, nu e deloc firesc, insa un astfel de test e folositor si parintelui, fiind un alt mijloc de a mai afla ceva despre copilul tau.
Pentru copil nu e traumatizant, ba din contra, testul copacului este extrem de placut de copii.
Nu e normal, insa, dupa parerea mea sa se faca testul in ora de educatie-fizica. Miscare cand mai fac?
Mai bine lua din ora de citire sau mai stateau 30 min in plus la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Sincer o astfel de testare nu cred ca e elocventa... ca spune mare lucru mai ales data la gramada...
Anul trecut, prin decembrie, la cursul de engleza mi s-a semnalat ca nu prea statea locului si l-am testat pentru ADHD... timp de 6 sedinte. Nu are nici un ADHD, dar asta am aflat-o dupa 6 sedinte in care se lucra cu el timp de o ora... nu stiu ce poti afla dintro testare de 5-10 minute... vorba ta data in in ora de sport!

Oricum eu intreb daca e legala procedura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

carmen, nu stiu cu testul...

dar cu vaccinul pe noi ne+a intrebat daca suntem de acord sa fie vaccinati la scoala, am spus da, cu conditia ca vaccinul sa fie trecut in carnetul de vaccinari, adica sa semneze acolo un medic, cu parafa, si sa treaca seria vaccinului. asteptam raspuns.
altfel nu sunt de acord.

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Concursul saptamanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

Buna,

Sa raspund la mesaj, pt ca sunt in tema si stiu despre ce este vorba.

Consilierul psihopedagogic este angajatul scolii, la fel ca invatatoarea. Are studii de psihologie, sociologie sau pedagogie dar nu are atestat si drept de libera practica pentru ca intre Ministerul Educatiei si Colegiul Psihologilor nu este niciun protocol.

La fel ca si invatatoarea, poate intra in clase si poate tine ore atunci cand lipsesc anumite cadre didactice - nu ai voie sa lasi o clasa fara o persoana care sa-i tina locul, si de obicei suplinesc ora cei care nu predau in acel moment. Sunt convinsa ca n-ar fi fost deloc mai bine daca ar fi povestit copilul - astazi nu am facut sportul, insa n-a fost nici o problema, am alergat toti prin curtea scolii...

Testare psihologica propriu-zisa nu se face nici in cabinet si nici in clasa pentru ca indiferent ce calificare are persoana respectiva in scoala nu poti face psihodiagnostic ci doar consiliere educationala.

Activitatea facuta se incadreaza (probabil pt ca nu stiu ce anume a facut) la autocunoastere si dezvoltare personala - ca tematica. Un desen si 2 intrebari nu pot fi considerate teste psihologice si da, poti spune ca este ceva in neregula daca ati primi un diagnostic in urma acestei ore (ma indoiesc totusi ca s-a intamplat asa). Si invatatorii fac astfel de de ore si pun intrebari cu caracter personal fara a face acest lucru ilegal.

Si da, astfel de ore de consiliere de grup se fac in scoala, consilierul avand un contract cu unitatea scolara, un protocol cu invatatorul/dirigintele clasei. Doar consilierea individuala este confidentiala si se face NUMAI cu acordul parintelui.

Ps: acum dau copy/paste din mesajul de la alt subiect.

Sper ca am fost cat se poate de explicita.

Mergi la inceput