Limba germana - un moft sau necesitate?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ioana - vorbeste relativ fluent engleza - cred ca este un avantaj cunoasterea unei limbi.
Insa la scoala cand a fost pentru a doua limba intre franceza si germana eu i-am recomandat germana pentru ca asa cum spunea cineva mai sus impactul curent al firmelor de sorginte germana este foarte mare cel putin in partea de vest a tarii. Ea nu "le are" cu astea dar a ales germana - acum spune ca este destul de grea - dar nu in mod special asa incat cred ca este OK. Nu este un moft.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu cred ca lumea in care vor trai copii nostri va semana cu ceea ce spunea cineva mai sus ca se intalneste in Belgia. Adica de la un nivel profesional in sus schimbarea curenta a limbii in care te exprimi va fi necesara.
Aceasta idee, combinata cu faptul ca spaniola/italiana se pot invata ca adult fara probleme, engleza se invata oricum (bombardamentul zilnic cu engleza e mare la TV, calculator) iar germana este cea mai grea pentru romani din limbile de circulatie internationala m-a determinat sa consider ca e bine sa pun bazele din gradinita. Acum germana se invata corect, fara teorie si reguli gramaticale.

Eu am invatat germana la scoala, din gimnaziu si chiar si acum ma gandesc la reguli cand vorbesc.

In fond fiecare parinte care se ocupa serios de copil se gandeste ca poate sa-l stimuleze de mic, sa-i puna mintea in functiune, noi am ales aceasta forma ca sa scrie si sa citeasca in romana va invata oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mie faptul ca stiu limba germana mi-a adus multe oportunitati de job-uri platite excelent. Putini stiu limba germana, multi stiu engleza, franceza, italiana. Cu cat limba este mai putin vorbita, cu atat salariile sunt mai mari, iar firme care cer vorbitori de germana sunt multe. E foarte simplu!

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.arcb.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2894&Itemid=419" target="_blank">Monseniorul Vladimir Ghica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Crinuta insa dupa cum vezi, e imbulzeala mare pe germana vine concurenta din spate puternic

Mai e o chestie acuma importanta si la limbile astea straine, mai ales cele mai rar auzite la tot pasul, cum e si germana: ideea este ca dupa ce copilul o invata, sa si persevereze cu "prezenta" acestei limbi cvasi-permanent in viata sa. ca altfel, se duce totul pe apa simbetei
Caz personal: 2 ani de "cresa" privata de tip capitalist in plin comunism, adica mergeam zilnic cate 9 ore la o tanti Frau Hilde, vorbea numai in germana cu noi, ne invata cantece, poezii, expresii utile, zbarnaiam la 4 -5 ani de germana...apoi pauza pina prin clasa a 5-a cand am reluat-o exact de la zero. Uitasem tot. In scoala germana ca a doua lb straina dupa franceza, facuta asa...mai rarutz, ca pe vremea lui ceasca...pot sa afirm ca s-a resetat 90% in timp. Nevorbitori de germana in familie lipsa oportunitati de comunicare cu vreun cunoscator de germana si asta a fost. Acum 2 ani cand am ajuns in Austria am luat-o de la 10% care-mi ramasese din liceu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Va multumesc, fetelor...m-ati convins ca nu e moft!

Mergi la inceput