ce comision au agentiile la inchiriere?

ce comision au agentiile la inchiriere? | Autor: Ardei

Link direct la acest mesaj

Vreau sa caut o garsoniera pentru inchiriat pentru nepotul meu care este student. ce comision mai au agentiile?
Am inteles ca mai nou agentiile nu mai percep comision de la propietar dar de la chirias, cat se mai cere? pe vremuri stiu ca se cerea jumatate din prima luna si se lua atat de la chirias cat si de la propietar, dar acum in vremurile astea?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

Aceleasi conditii sunt si acum.50% din chiria pe 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ardei spune:

Tot asa? Cineva mi-a zis ca dat 150 roni si chiria a fost 250 euro,cred ca-i la mica intelegere, dar nu i-a dat factura sau contract, a fost la mica intelegere cu agentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zfcristina spune:

Depinde de agentie/agent. Probabil ca la agentiile mici de cartier merge si asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Imi povestea cineva azi ca a inchiriat printr-o agentie(asta se intampla acum cativa ani)un apartament, l-a vazut i-a placut, a dat comisionul agentiei si propietarului 800 de euro(2 luni plus garantie)DAR si de aici intervine circul.
Propietarul nu i-a aratat buletinul, a aratat numai o copie dupa pasaport, asa ca n-a avut nicio adresa, nimic,agentia a facut un contract dar am inteles ca nu era valabil ca a trecut mai mult liniute decat date in el, si nu i-a dat cheile atunci seara a zis ca mai are el de luat ceva din apartament si ii da cheile a doua zi.
A doua zi "propietarul" n-a mai raspuns la telefon,tipul(chiriasul) s-a dus la agentie, a inceput sa dea din umeri ca nu stie de unde sa-l ia pe propietar.
Pana la urma a zis ca-i da tipului 50% din comision inapoi ca a fost si vina lor.
Si circul nu se opreste aici tipul a inceput sa ameninte ca se duce la politie, face scandal, iar dupa 2 zile agentia ii da toti banii cei 800 de euro si comisionul tot.
A aflat mai tarziu ca de fapt"propietarul" era un agent imobiliar nou care a furat aceste chei din agentie( cheile si apartamentul era de fapt al unui propietar plecat in Spania si care lasase cheile agentiei sa-l inchirieze) iar acestia prezentau casa ca fiind de inchiriat, ii cereau banii chiriasului apoi dispareau in ceata si parand in fata chiriasului ca si ei au fost inselati.
Tipul n-a mai facut plangere mai departe ca si-a recuperat banii, dar a zis ca-i pare rau, ca si altii pot s-o pateasca.A aflat mai apoi ca si mai fusesera inselati inca 2 persoane tot asa pe acelasi apartament pe acelasi scenariu.

Asa ca si cu agentiile nu stii cum o nimeresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ardei spune:

A rezolvat si destul de repede, a vazut vreo 2-3 si s-a hotarat rapid pentru ca i-a placut.
Comisionul a fost 15% din chiria primei luni,iar agentul i-a spus daca mai apeleaza a doua oara tot la el ii mai face o reducere, asa ca au scazut si comisioanele lor.
Banuiesc ca cei care cer 50% din prima chirie nici nu fac vreo inchiriere sau se multumesc cu 1-2/luna asta daca le pica ceva...

Mergi la inceput