Despre atitudine si stil oratoric

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am inteles de la bun inceput - cum dealtfel inteleg de multe ori - dar tac. Insa, ca sa zic asa, piperul nu se pune intotdeauna in orice. Ceea ce iar sunt convins ca stii.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Marius, imi permit o mica analogie: daca ar fi o clasa de elevi unde ar preda un profesor foarte bun, integru, cu rabdare infinita de a explica dr si cu replici acide cand se sare calul si daca doar vreo 5 elevi din clasa l-ar aprecia in timp ce alti 25 s-ar vaicari ca lor nu le plaaaace, ca e raaau, ironic, de ce nu-i mai intelegator (ce conteaza ca ei se scuipa intre ei in ore si-si dau pumni in nas)...ce-ar insemna, ca cei 25 au dreptate, doar fiindca ei sunt majoritari, si mai "vocali" si mai cu jalba-n protzap la director? Intotdeauna (aparenta) majoritate are dreptate? Fiindca in cazul lui denizel eu nici nu cred ca e vorba de o "majoritate" care o antipatizeaza, doar ca unii care o apreciaza sunt mai rezervati in manifestare...
Uite, recunosc ca eu, la inceput, incrucisandu-ma razant cu postarile ei, ma gandeam:"tipa asta e glumeatza sau e un pic sisi?" Si de anca_a ma gandeam:"aoleu, ce da asta cu barda, se crede ceva Dumnezo"...
Asta pana am inceput sa citesc sistematic, nu razletz si sa-mi fac o idee unitara...si profit de acest topic sa spun ca le ador pe amandoua, sunt inteligente, au idei super, au umor, au sare si piper...au tot ce trebuie!

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Am inteles de la bun inceput - cum dealtfel inteleg de multe ori - dar tac. Insa, ca sa zic asa, piperul nu se pune intotdeauna in orice. Ceea ce iar sunt convins ca stii.

Pai daca ai inteles, de ce nu iei masuri din moment ce stii ca e impotriva regulamentului? Inclin sa cred totusi ca n-ai inteles...esti prea riguros sa treci cu vederea asa ceva...

Mergi la inceput

Pentru ca uneori tac desi nu ar trebui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ah, 5 pagini??? Nu-mi place, ca n-am timp sa le citesc... dar titlul este extraordinar, Laura, uite de aia te iubesc eu pe tine.

De multe ori am vrut sa deschid un asemenea subiect, de multe ori am fost pusa in situatia, inclusiv in cresterea copiilor, in care sa vreau binele, sa stiu ca am dreptate, dar din cauza unei atitudini prost inspirate si a unui discurs adevarat, dar lipsit de diplomatie, am obtinut exact pe dos decit doream... Si zau ca ideea era buna.

Citesc si revin... emoticon de frecta miinile de bucurie ca in sfirsit putem discuta despre ceva care aa dus multa cearta pe DC, s-a lasat cu plecat de membri etc. Nu sint rindurile scrise, nici subiectele abordate, ci atitudinea si tonul care razbat de dincolo de rinduri si care, cred eu, sint reale, pentru ca in scris te cenzurezi mai putin decit in realitate... acolo mai bagi un zimbet, un batut pe umar... aici nici macar emoticoanele nu sint de ajuns sa mai taie din aciditate atunci cind exista.

Eu consider scrisul mult mai transant decit vorba, ajunge mult mai repede la cel care citeste o pagina scrisa, usturatoare, decit un film, desi ai zice ca imaginele sint mai convingatoare. De aceea, conteaza mult cum si ce scrii, mai ales atunci cind vrei sa schimbi ceva in oamenii cu care dialoghezi, sa le arati ca gresesc, sa le arati ca-i intelegi, dar ca se poate si altfel pentru ca tu ai incercat si ai rezultate.

Si asta e valabil in egala masura si pentru Marius si pentru Denizel, e valabil si pentru mine si Viviana (care scrie minunat, ma pierd in descrierile ei) si pentru toata lumea care scrie aici, indiferent de subiect. Ne-am obisnuit sa ne facem o identitate virtuala, in spatele careia ne ascundem si zicem ca nu ne prind aialalti cum sintem, dar scrisul ne tradeaza.

Dar nu observam ca virtualul, pe care eu, omul sociabil, dornic de intilniri fata in fata, a devenit vrem-nu vrem o a doua lume a noastra, in care nu sintem altii decit in cea reala, poate cu mai mult curaj de a spune lucrurile pe lume, dar ar trebui sa fim tot cei care sintem in viata de zi cu zi. Pentru ca, si in virtual ca si in lumea reala, atitudinea, conduita, tonul, empatia, toleranta, deschiderea catre celalalt ar trebui sa functioneze daca vrem dialoguri reale si constructive. Numai daca citesti comentariile la articole iti dai seama ca lumea n-a inteles asta, in special romanii.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Marius, imi permit o mica analogie: daca ar fi o clasa de elevi unde ar preda un profesor foarte bun, integru, cu rabdare infinita de a explica dr si cu replici acide cand se sare calul si daca doar vreo 5 elevi din clasa l-ar aprecia in timp ce alti 25 s-ar vaicari ca lor nu le plaaaace, ca e raaau, ironic, de ce nu-i mai intelegator (ce conteaza ca ei se scuipa intre ei in ore si-si dau pumni in nas)...ce-ar insemna, ca cei 25 au dreptate, doar fiindca ei sunt majoritari, si mai "vocali" si mai cu jalba-n protzap la director? Intotdeauna (aparenta) majoritate are dreptate? Fiindca in cazul lui denizel eu nici nu cred ca e vorba de o "majoritate" care o antipatizeaza, doar ca unii care o apreciaza sunt mai rezervati in manifestare...
Uite, recunosc ca eu, la inceput, incrucisandu-ma razant cu postarile ei, ma gandeam:"tipa asta e glumeatza sau e un pic sisi?" Si de anca_a ma gandeam:"aoleu, ce da asta cu barda, se crede ceva Dumnezo"...
Asta pana am inceput sa citesc sistematic, nu razletz si sa-mi fac o idee unitara...si profit de acest topic sa spun ca le ador pe amandoua, sunt inteligente, au idei super, au umor, au sare si piper...au tot ce trebuie!

17 luni
Manole forever

Analogia ta ar fi mai corecta daca ar cuprinde (si) ceva de genul - un profesor are deseori replici acide trimise fara un motiv anume catre un elev oarecare la un moment dat si acest cazuri sunt destul de numeroase. Ca (poate)este un profesor bun, tot ce este posibil, insa au aparut reclamatii din partea elevilor carora li s-a umplut paharul de replici acide trimise asa fly-flew in ora. Cred ca un scenariu de acest gen ar fi mai aproape de unul discutabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Nu stiu despre ce vorbiti voi, Anca si Marius, dar vreau sa-i zic lui Marius ca am asa impresia ca isi alege prost momentele de tacere.

Marius, tu esti ca o sticla de sampanie. Daca o deschizi pur si simplu, nu se intampla nimic. Daca o agiti inainte, apoi sa te tii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Nu stiu despre ce vorbiti voi, Anca si Marius, dar vreau sa-i zic lui Marius ca am asa impresia ca isi alege prost momentele de tacere.

Marius, tu esti ca o sticla de sampanie. Daca o deschizi pur si simplu, nu se intampla nimic. Daca o agiti inainte, apoi sa te tii.

Coool descriere - extrem de realista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
Si de anca_a ma gandeam:"aoleu, ce da asta cu barda, se crede ceva Dumnezo"...

Cand am inceput sa scriu si eu pe forum, sectorul de sfaturi minunate si frumos ambalate era deja aglomerat.

Imi ramanea asadar ori sa tac din gura ori sa repet ca un papagal ce spusesera deja fetele cele dragute. Nu ma caracteriza niciuna din variante asa ca...voila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Vorba aia, "nu stiu altii cum sunt" dar eu gustului dulce gen baclava il prefer pe cel iute, cat mai iute, picaaant tare
Adica sunt postari pe care le sorb si eu, imi plac enorm, mereu dau link la colegele de club spre postarile lui jasmin sau nelia sau multe altele (sa stiti ca nu vorbiti in van, cel putin "colegele" mele apreciaza!) dar pentru mine cireasa de pe tort e mereu anca_a sau denizel
Iar vikinga nu cred ca a scris vreodata ceva cu care sa nu fiu de acord!
(am luat-o razna, parca-s la "gala celor mai iubiti", nu stiu ce-i cu mine de-s in asa pasa "efuzionala":)))

17 luni
Manole forever

Mergi la inceput