Sezatoarea canadiana (193)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Maru, pai de ce crezi tu ca eu nu am vrut animal pina acum! Ca stiu animalul e una, dar io ma stiu pe mine... pe mitzele celelalte numai sub coada nu le-am pupat... Alt animal nu ma simt in stare sa iau, desi fetele mi-au facut o lista care incepe cu sobolani si se termina cu... cai, normal. Ciine mi-as dori, dar nu am timp de el, iar restul inseamna prea multa bataie de cap.

Astazi cit am scris mesajul a stat Ritza pe spatarul scaunului de la calcualtor, cu o labuta si cu jumatate de cap asa pe umarul meu. Ma topeste, e tandra si asta imi place. Desi, mie imi plac si pisicile mai rele asa, are unul din prietenii nostri una, Lolita-i zice, e neagra si in cerul gurii... nu se poate apropia nimeni de ea, te taxeaza imediat. Nu-si zgirie stapinii, dar nu o pot lua in brate decit atunci cind doreste ea si numai in anumite conditii, iar daca insisti te plesneste cu laba imediat, daca mai continui, atunci scoate ghearele si te scuipa de nu te vezi.

N-am citit, dar cum a inceput programul de seara, de ca si cum pina acum as fi fost libera, voi citi mai incolo. Insa, voiam sa-i urez Mephalei bine a venit! Bafta multa tutoror fetelor care vor sa emigreze, sa ne vedem sanatoase pe-aici! Hai, cu putin noroc, poate ajungeti chiar la intilnirea aia inter-provinciala pe care tot o planuim.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Dana, La Multi Ani gemanutilor tai, sa va bucurati impreuna de ei in continuare, si multe succese ! Tare frumos trebuie sa fie cand ii sarbatoresti impreuna. Si noi ne pregatim de sarbatorit juniorul, déjà am inceput sezonul party-urilor de octombrie !!!

Nelia, felicitari pt. marirea familiei ! A propos de animaux de compagnie, am avut si noi pesti si ne-am lecuit dupa ce au decedat, desi ziceam noi ca am respectat instructiunile si totusi…

Mephala, bine ai venit la sezatoare si scuza-ma ca n-am apucat inca sa-ti raspund. Promit ca ma mobilizez ! Voi in ce faza sinteti cu dosarul ?

Ione, cred si eu ca esti tres fiere de toi-même !

Maru, mey tu ai iesit din cura de vorbesti de savarine ?

Simi, condoleante sper sa treci peste incercarea asta !

Cellia, bun venit si tie !

Iselin, ai ajuns la Kitchener pana la urma ?

Noi azi am avut un baby shower la scoala, e plina scoala noastra de bebei, sau in the making in the oven . Acum imi bat capul cu un assignment de poetry de clasa a treia a fiemii, te doare capul nu alta !!!! Bineinteles ca memorization is not necessary but welcome , asta ca tot nu au experimentat ei prea multe de genul asta, haha.

Cine stie cum se ingrijeste magnolia pe timp de toamna/iarna? Noi am primit una cadou de la developper, si nu vrem s-o ucidem din ignoranta .

PS: Ati auzit de faimoasa facial lift pill?

Yasmine et Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Delphin - cred ca stii ca bacc aici nu e totuna cu bac in Fr, nu? Cred ca ce zici tu bac+2 e un DEUG? aici e aproximativ DEC, adica 3 ani colegial, dupa secundar. Iar bac+4 ar fi un BACC de aici... Sper ca am inteles bine la ce te referi tu cand spui bac+2 si +4.

Mimitete - unde e cofetaria Angelica? Aia pe Van Horne in Outremont?

Laura - esti dobrogeanca?

Nelia Bucura-te ca e matza mica, altfel chiar trebuia sa ii vorbesti in franceza! Eu am avut una (neagra) in Franta, si pe cuvant ca la pis pis nu raspundea!
Iar cand zici cum i-ai pregatit Ritzei orezul si carnita... parca il vad pe barbatu-miu, el a avut un caine, si ii cumpara lapte Brenac, altceva nu vroia dihania, si ii facea tot asa orez cu legume... Si evident ca dormea cu el in pat, iar cainele nu se aseza decat cu capul pe bratul lui, te doare capul nene ce fac animalele astea din om

Celia - eu cred ca va incadreaza lejer la DEC-ul ala, mai ales cu licenta asa de recenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zavalita spune:

Vreau si eu pisica! Mama ce-am mai ras.Lisandru ii va fi favoritul, asta-i sigur!
apropo de mate nebune, avea matusa mea una, o scula la 5-6 dimineta cu o labuta usoara pe picioare. daca nu se executa in cateva minute trecea la represalii. eu nu am avut curaj sa pun mana pe ea. m-am atins o data accidental de ea si am deranjat-o, m-a taxat scurt cu 2 zgaibe pe gambe. a murit saraca de pancreatita! dar ce pisica fenomenala bre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Dana La Multi Ani pentru copii. Ce cadouri au primit?

Simi condoleante pentru bunica!

Nelia uau pisica.... Mie mi-a ajuns.... Am tinut pisica fratelui meu mai mult de 2 luni jumate anul asta. Si acum nu stiu cum sa-l refuz data viitoare Mai spun ca a venit pana la Quebec sa ne-o aduca.... O pisica dificila( ca cumnata-mea stapana ei ), cu par foarte lung care-i cade peste tot. Si acum dupa 3 saptamani mai gasesc par prin casa.....mai ales pe perdele.Le-amm spalat si tot nu s-a dus parul
Asa ca noi am decis sa zicem pas la animale... In conditiile in care suntem amandoi mari amatori de pisici.....am si avut in Romania, dar parca nu era asa dificil ca aici.... sau am evoluat si am copil si ma uit altfel la curatenie.

Pesti a avut Marc, dar au decedat.Ultimul strategic ,cu o saptamana inainte de mutare. Saraca Pucku imi trimises borcan ca sa-l transport( apropo de discutia cu borcane), dar n-am mai avut ce transporta

Bafta noilor venite in procesul de imigrare!!! E inflatie mare , cand ma gandesc ca acum 3-4 ani nu mai venea nimeni( sau aproape nimeni)
Mephala am ramas impresionata de numarul de mesaje.

Celia dar tu ai fost testata cum trebuie pentru diabet de sarcina , test de glicemie de 2 sau 3 ore? Ca mie asa imi suna cu un bebe de 4 kg la 37 saptamani... Si toate complicatiile la nastere....
Tinem pumnii cu operatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mona72 spune:

cand vad cate informatii si sfaturi bune se gasesc aici vin si eu cu rugamintea mea: in noiembrie vine mama din Romania in vizita la noi, la Ottawa. Stiti ce griji ne facem cand sunt parintii pe drum. Se intampla sa calatoriti Bucuresti-Ottawa in primele zile din noiembrie (1-5 noiembrie, nu am luat inca biletul...), sau stiti pe cineva (parinte, frate, sora, cumnata, amic, etc, etc) care vine la Ottawa atunci? ... Doar sa aiba pe cineva care s-o indrume spre poarta care trebuie, la transfer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ce de fete noi, bafta fetelor!!!

Simi, imi pare rau, condoleante!

Mona_B, nice to see you here, mai povesteste-ne de flacaii tai!
Sofronica/Cami, cum se mai simte mama ta? m-am gindit la dumneaei!
Nelia, te invidiez, pe bune, eu n-am putere sa aduc un animalut in casa pentru ca tot in grija mea va fi (de fapt a'meu barbat nici nu vrea sa auda, ci-ca ajunge el singur animal in casa ;
daca tot povestiti de mitze, mi s-a facut dor de a mea din copilarie, o frumusete alba cu pete si fitze numita Zamfira mi-a tras odata o muscatura la un deget de-am tras saptamini bune (ii dadeam clatite, doar din mina mea vroia)
Dana, La Multi Ani gemenilor, sunteti o familie foarte frumoasa!

Mihaela/mikiion, sunt niste pescuti mici/mitititei, habar n-am cum se numeste specia, sunt singurii care rezista foarte bine; eu am tinut un an acvariul gol dupa ce a murit prima serie, acum i-am primit pe astia de la prieteni si par sanatosi-tun , ba am vazut un pui mic-mic, inseamna ca le merge bine; nu stiu daca nu cumva secretul e in plantele naturale cu care am impinzit acvariul si le asigura oxigenul natural necesar.
Anka, uite: http://patisserieangelica.ca/ stiam de ea pentru ca aduce colega mea niste cornulete bestiale de acolo, plus alte bunataturi (din cauza carora mai bag citeva ceasuri de sala saptamina asta :((

de fapt problema mea primordiala de-am intrat este: Quebecul, ne vedem vinerea asta???? sa stiu daca vad sau nu la un prinz si-o poveste o sezuta faina din vecini:))

si-acum vin editarile, ca am raspuns doar la o parte din ce vroiam:

Mona, daca mama ta are peste 65 de ani are dreptul la acompaniator gratuit, care o preia la fiecare schimb si o transporta la poarta de imbarcare! asa nu te rogi de nimeni, si e sigur ca are asistenta!trebuie doar solicitat de agentul de unde cumparati biletul, si ii va face mentiunea pe bilet; in felul asta ei se autosesizeaza la escale.

Mihaela/Mimitete, intrebai de culegeri; nu stiu daca fiul tau are asta in programa la scoala ( e caiet de activitati de fapt)

http://www.editionscec.com/prescolaire_primaire/catalogue/4-Francais-langue-maternelle/668-Vingt-mille-mots-sous-les-mers/index.html

cea pentru clasa a cincea e foarte faina (eu am comandat la editura o dublura pentru acasa, sunt doua caiete A si B) e si de gramatica si de compozitie, mi se pare foarte faina; asta in comparatie cu cele de la Envolee pe care am dat o caruta de bani si nu-s grozave.

gata, am citit din urma, da'mult ati scris mey ;

Marule, cu affaire si merdenele, si Nelia cu mitza, sunteti dementiale!
Iselin, sar'na, uitasem de schitul asta, n-am ajuns inca acolo, dar duminica voi merge, de cind caut eu Biserica mea, aici in Canada n-am gasit nimic sa ma faca sa ma simt acasa.
mi-a placut articolul cu joburile, in actuariat trebuia sa fi lucrat eu;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Pucku, intrebai la un moment de dat de siteuri ptr lectii.
Pe noi ne-a ajutat asta seara site-ul asta:
http://www.ortograf.com/listes/

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Simi, condoleante pentru bunica. Dumenzeu sa o odihneasca in pace

DanaP, "La multi ani" pentru cele doua comori . Sa fie sanatosi si sa aiba mult noroc in viata

maru, mi-ai facut si mie pofta cu merdenelele. Mai ca as veni pina la voi in Ontario pentru asta . Avem si noi cofetarie romaneasca la Montreal. Am mincat de curind tort de bezea, cartofi si indiana, luate de la acolo. Super bune!

Mephala, bine ai venit la noi Si mult noroc cu emigrarea

Ana, nu a mai scris nimeni de intilnire pentru vineri, pentru mine ar fii ultima sansa, altfel mai sint disponibila doar prin noiembrie

Nelia, stii ce vorba aveau baietii din gasca mea pe vremea cind eram in Romania: ce isi face omul cu mina lui se cheama lucru manual La noi este subiect tabu, dupa ultimul catel pe care l-am adus si aici din Romania si pe care l-am iubit ca pe copilul nostru, am inchis capitolul "animale" definitiv. Si Antonia ofteaza mereu dupa un "pet", dar i-am spus de mult ca animale va avea cindva fii la casa ei

Ione, bravo pentru condus , incet, incet vei capata incredere in tine si va deveni mult mai usor. Toti am trecut pe acolo, cine spune ca nu i-a fost greu sau minte sau este complet inconstient

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

A ajuns si mama cu sarsanaua dupa ea, e colosala femeia, de fiecare data pluseaza, data viitoare cred c-aduce si continutul congelatorului, de data asta s-a limitat la frigider, camara si magazinele alimentare.

Copilul mic cred ca si-o aminteste de cand avea 7 luni, ca de cand a vazut-o numai intr-o smecherie a tinut-o, i-a ras, i-a aratat, s-a jucat cu ea smechereste, s-a cerut in brate. El de obicei ignora, cel mult studiaza strainii. Well, good stuff, zic io!

Dana, la multi ani fericiti frumosilor tai! Sa creasca mari, cuminti si fericiti si voi sa fiti sanatosi sa le fiti alaturi!

simi, condoleante!

Fetele din Ro, bine ati venit si succes cu emigrarea.

nelia, . Sa va bucurati de Ritza sanatoasa multa vreme.

Cum va mor voua pestii si cum sa fie greu de ingrijit??? Eu am 2, goldfish. I-am luat in iunie cand m-am plictisit si mi-am sapat un iaz. Prietenii mei sunt happy and healthy inca, buni de admirat si nu i-am hranit DELOC pana acum. Daca mai supravietuiesc si iernii, merita cei $3.33/piece. Si btw, daca cineva are nevoie de plante de apa, let me know, arunc saptamanal asa se inmultesc.

Nu stiu altii cum fac, dar mie nu-mi mai ajunge timpul. Aleg: ori scriu pe forum, ori raspund la emailuri si mesaje, ori fac de mancare, ori curat. Si chiar de nici unele. In fine, nu ma plang, ma distrez asa de bineeee, doar observ.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput