Cu papagalii in camera
Imi doresc de mult timp un papagal si acum ca m-am hotarat sa imi iau 2 dar cineva m-a sfatuit sa nu imi iau deoarece provoaca astm.Mai ales ca eu vreau sa ii tin in camera pentru ca nu am unde in alta parte.Socrilor nu le plac animalele si nu am unde sa ii pun.Stiu partea cu mizeria si nu ma deranjeaza sa curat dupa ei.Dar dimineata ma vor lasa sa dorm sau imi vor da desteptarea cu noaptea in cap?As vrea sa stiu daca cineva tine papagalul in camera si cum se descurca?
alexia_07
Raspunsuri
CorinaDani spune:
vecinul meu de alaturi (perete comun) avea o pereche de perusi; ii tinea pe balcon, de cand incepea vremea mai calda pana in pragul iernii; noroc ca nu dormim in camera cu balconul (sufrageria, adica), pentru ca ne-ar fi dat desteptarea in fiecare dimineata, devreme; ma zgarie pe nervi zgomotul (ca nu pot sa-i spun ciripit) facut de perusi, nu-i deloc placut auzului.
daca te stii alergica, cu tendinte spre astm, nu-ti lua papagali, poti avea o reactie la penele lor, la excremente sau la mancarea speciala.
mai bine ia-ti un mic acvariu, cu cativa pestisori viu colorati.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
cryss_cryss spune:
eu am avut trei perusi si faceau o galagie infernala si mizerie nu-ti mai spun......am mai ramas cu unul.nu il tinem in camera cu noi,dar si asa face o galagie de-mi vine cateodata sa-i sucesc gatul.il tin acoperit dar tot canta.pe langa ca a fost liber si mi-a ciugulit jaluzeaua,mi-a distrus-o,mi-a mai ciugulit si plasa de la geam(si asta distrusa).iar despre astm,nu stiu ce sa-ti spun......nu avem probleme.si ii avem de trei ani.
Tala spune:
e bine sa stii care sunt dezavantajele in prima faza: fac galagie (chiraie incepand cu prima raza de soare - eu una nu-i mai aud, au intrat in peisajul general dar in prima dimineata mi-a crescut tensiunea nestiind cine-i la parter); fac mizerie (eu am invelit colivia in folie si mizeria ramane in tava care insa trebuie schimbata zilnic); au nevoie de companie, de intuneric si liniste noaptea, de grija speciala in sensul ca trebuie sa stai dupa fundul lor sa-i inveti si cu legume; sunt ff sensibili - pot sa traiasca si 15 ani insa majoritatea mor dupa 2-3 ani maxim pt ca nu li se asigura conditiile de minim bun simt, se imbolnavesc repede si mor f repede daca nu-i duci imediat la vet (majoritatea nici nu stiu ce sa le faca); conditia nr1 daca te hotarasti e sa-i cumperi de la cresctor si nu din pet shop, in fine, lista continua, daca vrei iti dau nr. unui crescator, dar gandeste-te ca sunt niste animalute care cer la fel de multa atentie ca oricare altele, si o merita, la fel ca oricare altele.
p.s. pestii pot da la fel de multe alergii si la fel de grave ca si perusii si nici ei nu pot fi tratati ca niste mobile de decor, personal consider ca orice animal in afara de caine si pisica sufera in apartament/ casa (si da, nu m-am gandit la asta cand mi-am luat perusi - am avut 3 mai am unul si nici cand mi-am luat broscuta testoasa care a murit si ea)
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
bobocel_07 spune:
Atunci daca fac asa de multa galagie cred ca nu pot sta in aceiasi camera cu ei.Nu mai stiu ce sa fac,decat sa ii iau si sa ma chinui si eu si ei mai bine renunt la idee desi imi doresc foarte mult sa am si eu niste papagali.Va multumessc pentru raspunsuri.
alexia_07
adi2003 spune:
Si eu am doi perusi, ii tin cu mine in camera ca n-am alternativa, fac galagie in timpul zilei, dar nu ma deranjeaza prea mult.
Curios, dar dimineata nu ma trezesc. Mai degraba le dau eu desteptarea, ca-s niste puturosi.
Au un spirit de imitatie... daca mananc si ei mananca, daca pun muzica si ei canta, daca ma culc la amiaza si ei dorm, daca vorbesc la telefon cu cineva se baga in seama, daca ma intind si ei se intind. E adevarat ca fac mizerie - pene si praful ala alb de se pune pe mobila, dar zilnic fac curat dupa ei asa ca...ne impacam.
Album 1 + Album 2
ari spune:
Salutare!
Eu am doi perusi (unul de 6 ani si una de 2) si un toui (tot un fel de papagalut mic-mititel si tare dragalas). Mi i-am procurat de cand aveau 2 luni, erau invatati sa fie manipulati. Mi-s dragi tare, toti trei!
Da, mai fac galagie (mie imi place *vorbaria* perusilor, nu-mi plac tipetele) dar seara ii acopar de la ora 20.00 si dimineata dorm pana ii descopar, adica pana ma trezesc eu. Toui-ul tipa rar, dar tare!!!mai ales cand nu ma gaseste prin casa (cat sunt acasa, isi cam petrece vremea pe umarul meu...e tare comic!)
Mizerie, da, mai fac, dar nu mi se pare nici asta o problema majora.
In ce priveste alergiile, s-ar putea ca penele lor sa provoace alergii, la noi nu e cazul.
Inconvenientele pe care le am cu pasaruicile mele sunt nimicuri, fata de placerea enorma de dimineata cand ne luam micul dejun impreuna (da, toti trei vin sa impart cu ei painea prajita), cand il aud pe cel mai mare *vorbind* (a invatat sa ma imite, pronunta cateva cunvinte si chiar o fraza), cand ii mangai...
Sunt toti trei in libertate, intra in coliviile lor (mari!) doar ca sa se hraneasca si sa doarma.
Si da, au nevoie de ingrijiri constante, dar in ce ma priveste, merita!
bobocel_07 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri.Deocamdata nu imi mai iau papagali, mai astept putin.Cred ca in vreo luna sau doua o sa-mi cumpar, sper sa imi gassc niste papagali cuminti care sa nu ma trezeasca de la 5 dimineata.
alexia_07
Rufus spune:
Am auzit si eu de ceva alergii de la pasari, nu sunt asa raspandite.
Am avut si eu perus; facea galagie, dar te obisnuiesti. Nostim era ca el auzea primul cand cineva de-al casei cobora din lift sau urca pe scari. Ne stia pasii si incepea sa chitaie.
Este o responsabilitate, are bucurii si tristeti, merita atentie.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009
_Ralu_ spune:
Ama vut 3 perusi.
Primul a trait vreo 5 ani...dar nu prea era ingrijit cum trebuie...eu eram mica (pana in 10 ani).
Al doilea, a trait 10 ani. Cred ca a murit de batranete.
A treia a fost o fetita, si nu cred ca a trait mai mult de 2 ani. Dar nu era bine de cand am luat-o. Era foarte salbatica, nici mancarea nu i-o puteam schimba fara sa zboare prin colivie in ultimul hal.
Ca puncte comune:
1.Fac multa mizerie! Cand or incepe sa isi"exerseze" aripile in colivie...fac vant si zboara prin toata camera coji de la mancare si pene..... Trebuie curatata BINE zilnic colivia...si nu e usor deloc.
2. Fac destul de multa galagie...si dimineata, chiar daca nu "cantau"...mestereau ei ceva prin colivie, trageau de ceva cu ciocul...etc...si de dormit nu se mai putea dormi cu ei....
3. Sunt f sensibili...la curent, la lovituri. Si din pacate, se pot lovi destul de usor...si in colivie, si prin casa.
In rest, cred ca mai depinde si de personalitatea fiecaruia.
Si, cred ca tot in fctie de fiecare in parte, unii invata sa vorbeaca. Sa repete cuvinte. Ai mei nu au vb niciodata, dar am auzit 2 papagali vorbind fff clar.
Acum, dupa 4 ani de cand nu mai am papagal...nu mi-as mai lua. M-am dezobisnuit si nu m-as mai inhama.
Am caine si pestisor in bol. Incomparabil mai usor de ingrijit ambii.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)