mai pot alapta daca-mi puroiaza sanul?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Daniela_b, cum mai esti, cum ati trecut peste moment?...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
18 luni
19 luni
Manole forever

Am luat acele pastile. Am intentionat sa nu le iau si sa astept sa treaca "buba" si sa-l reintorc pe copilas la sin ( nu cred in superstitia cu intorsul la sin si deochiul ) dupa citeva zile de pauza. Am stat cu varza si comprese de gheata si "calare" pe net sa citesc tot ce se putea citi la tema....
Din pacate nu am reusit ce mi-am propus fiindca mi-a fost teama de o suprainfectie, rana se crapase dupa ce initial prinsese o pojghita subtire si cind am vazut ca am facut temperatura am luat prima pastila.
N-am cuvinte sa va spun cit de rau ma simt ( adica vinovata). Am incheiat aceasta frumoasa poveste din viata mea, alaptarea, intr-un mod nefericit, prea brusc si prea devreme.

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Daniela, eu zic ca nu ai de e sa te consideri vinovata, povestea alaptarii trebuie sa ramana frumoasa in mintea ta chiar daca finalul a fost neasteptat; ai alaptat mult, ai facut tot posibilul in situatia data, poate singura parte in care puteai interveni/preveni e legata de obiceiul copilului de a musca, dar acum chiar n-are sens sa te mai gandesti la asta. Cum a trecut puiul peste povestea intarcatului? Sunt convinsa ca mai greu a fost pentru tine decat pentru el, ei sunt adaptabili si in cateva zile uita tot. De la brocriptina nu ti-a fost rau?
Si eu trec prin niste zile nasoale, dupa ce-mi facusem sperante ca am scapat usor de fapt nu e asa. Acum doua seri m-a durut atat de rau cand sugea incat dupa vreo 5 minute de scrasnit din dinti am incercat foarte finutz s-o intrerup, sa-i distrag atentia, s-o fac sa lase sanul...l-am chemat sipe sotz sa faca si el giumbuslucuri...aiurea, pitbull-ul nu lasa prada si io transpirasem de durere si disperare pana n-am mai rezistat si-am scos un vaiet lung...Dupa cateva secunde de uimire in care a mai tras o dushca din inertie s-a ridicat urland si-a fugit in alta camera. Din disperare de cauza mi-am pus un plasture cu rivanol peste rana, ca macar sa nu intre dintele in contact direct cu ea. Aveam niste emotii c-o sa faca scandal...dar nu a interesat-o, mai ales noaptea cand era adormita. Ziua am vazut ca face o mutra mai mirata la inceput dar apoi cred ca si-a zis:"ei, asta e, ma adaptez":)) Dar tot ma doare cand suge, nu asa rau ca fara plasture, dar doare. Intre timp ma tot fac cu lanolina. Sper sa scap cat de repede, n-as fi crezut ca mai pot interveni probleme de alaptare si la 20 de luni.
Deocamdata nu da niciun semn de infectie, dar daca ar da, as proceda la fel ca tine, daniela, doar n-o sa stau sa dau in alte cele, eventual o septicemie care s-o lase orfana.
Din partea mea multe si pentru tine, chiar daca stiu ca nu te consoleaza, dar eu ti le ofer si cu fortza, uite asa!

18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Multumesc Ilinca, fara indoiala te simti mai bine cind te incurajeaza cineva si iti spune cuvinte de consolare...
Probabil ca o sa treaca starea asta, in general eu nu vreau sa pastrez remuscarile si vinovatia mai mult decit e normal. Nu vreau sa ramin cu gust amar ci cu o splendida amintire, spun cu mina pe inima ca alaptarea e cel mai frumos lucru pe care l-am trait in viata mea.
Iepurasului meu dulce de catifea si scortisoara ( si asta e cea mai scurta dintre "porecle") i-a trecut mai usor, aparent, dar mie tot mi-e frica sa nu simta vreo urma mica de abandon sau refuz.
Totusi sint optimista, e o situatie prin care a trebuit sa trecem, am trecut si gata, ne asteapta alta etapa.

Eu am luat brocriptin dupa cum am spus. M-am temut de reactiile adverse. Nu mi-a fost rau decit dupa prima pastila pe care am luat-o inainte de culcare iar dimineata la trezire am cam tisnit din pat in loc ma ridic usurel si cred ca am facut o cadere de tensiune ( nu prea ma pricep dar spun ca a asta o fi fost, au inceput sa-mi tiuiie urechile si sa-mi biziie niste greieri uriasi in cap si mi s-a incalzit ceafa), m-am asezat inapoi si am asteptat sa-mi treaca. Apoi, la urmatoarea, a doua zi, am fost mai atenta, nu am mai facut miscari bruste si a fost totul ok. Am continuat cu gheata si varza, sinii mi-au fost foarte durerosi pina azi de dimineata cind am simtit ca mi s-au detensionat in sfirsit.
Tocmai imi dau seama ca sint off topic, poate ca n-ar trebui sa vorbesc aici despre pastile si alte alea. Eu sfatuiesc pe toata lumea sa intarce lent scotind cite o masa pina cind copilul e pregatit sa renunte singur.
Si, Ilinca, iti tin pumnii sa treci peste moment!

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Te rog din suflet sa NU TE SIMTI VINOVATA !!!

Ai alaptat atat cat a fost posibil, sunt mame (ca mine) care nu au avut parte de nici jumatate din cat ai putut tu si totusi sunt mame bune ! Pe mine m-a mustrat constiinta tot timpul pana am putut accept ideea ca pur si simplu nu merge, din cauza a tot ce citeam pe net referitor la alaptat !!! Mi-am facut probleme degeaba, relatia afectiva cu copilul NU DEPINDE DE ALAPTAT !

Cred ca mai mult suferi tu decat el, cred ca intarcatul te-a afectat mai mult pe tine ... Gasesti alte metode de a te apropia de el, dragostea nu sta numai in alaptat ...

Sa nu dati cu rosii in mine, dar ma gandesc eu ca exista totusi un motiv pentru care toate animalele isi intarca puii cand le dau dintisorii ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Burtocika, eu ar fi trebuit in cazul asta s-o intzarc la 4 luni jumate, ca atunci i-a iesit primul incisiv. La 6 luni ii avea pe cei 4 de jos si la 8 luni pe toti. Dar eu pana acum n-am mai auzit ideea ca animalele isi intzarca puii, si m-am uitat destul pe Animal Planet...acum ma faci sa am dubii...io stiam ca puii de animal renuntza singuri sa suga...hmm, trebuie sa mai cercetez, acum m-ai facut curioasa:)))
Daniela, mai vroiam sa spun sa fii atenta la sani, unor amice a continuat sa li se produca ceva lapte si dupa ce au luat pastilele, nu-mi amintesc exact relatarile, atata-mi amintesc ca nu intotdeauna esti "scapata" 100% dupa pastile, vezi tu, eu iti doresc sa n-ai nicio problema!

18 luni
19 luni
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

off topic dar ca raspuns pt Ilinca: nu stiu fiecare specie in parte, dar stiu sigur ca macar cainii si caii ii intarca . (numai pe aia i-am avut in preajma suficient de des incat sa imi bazez afirmatiile pe o observatie clara)

Incep sa ii evite, fug de ei si daca sunt incoltit ii ameninta prin postura si-i indeparteaza.

31 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Burtocika, eu am intarcat fata la 2 ani si avea toti dintii in gura la momentul respectiv. A fost un copil pasnic, nu a muscat Cea mica, in schimb, se distra copios cand strangea dintii pe sfarcul meu. Si eu ma chirceam de durere... Insa ea s-a intarcat singura, spre dezamagirea mea, pt ca as fi continuat sa alaptez, cu toate ca aveam un bebe nou in burtica si ea avea 1 an si vreo 2 sau 3 luni deja...

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 32+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Tot off-topic si tot pt Ilinca: si pisicile isi intarca puii in momentul in care le dau dintisorii (am avut pisica si am vazut si un documentar pe Animal Planet); mama incepe sa-i respinga in momentul in care incep sa o muste.

Sper sa nu va supere comparatia mea ... Eu am alaptat cat am putut si cu niste rani foarte dureroase, dar tin minte senzatia de disperare si mustrare de constiinta pe care am avut-o pentru ca nu puteam alapta si copilul meu plangea de foame ... Si cum citeam pe forum toate subiectele legate de alaptat in care TOATE mamicile spuneau ca NU SE POATE sa nu ai lapte, doar trebuie sa te stradui mai mult, si laptele praf da tot felul de probleme, si uite ce nasol este etc. etc. Si eu ma simteam groaznic si efectiv nu mai stiam ce sa fac ... Pana cand am acceptat situatia si am zis asta e, mai cresc copii si cu lapte praf, noi sa fim sanatosi ! Si slava Domnului, pana acum am fost ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns calipso_zeus spune:

Sa fim seriosi cu laptele praf ca da nu stiu ce efecte...si ce facem alaptam pana la zece ani ca sa nu manance decat natural?Eu de exemplu nu am putut am avut motive serioase dar nu mi-am tinut copilul flamand a mancat formula si slava domnului vorbeste la un an si patru luni corect si nu a fost bolnava niciodata.Deci sa lasam va rog adevarul fiecaruia si doar sa comunicam nu sa facem o lege din ce facem fiecare personal.
mi se pare ca asta e rostul forumului.
O seara buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Va rog sa nu déviati discutia. Fetele discuta despre o problema de alaptare si nu vad ce importanta are cat de bine cresc copiii cu lapte praf.

Multumesc!

Mergi la inceput