Intrebari, nedumeriri...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Mai oameni buni, constrangere exista si la vest de Vienna. Uite de exemplu, seful meu a parcat aiurea-n tramvai in vienna si a platit 300 euro amenda fara sa cracneasca. La noi, umbla cu 100 de ron in talon, daca il opreste careva incepe sa turuie in germana sau mai bine zis in dialect, suta de roni dispare si el pleaca linstit si fericit. Si mai si spune ca is much easier in Bucharest. QED

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexandra spune:

Stiu ca nu e sectiunea de bancuri, dar asta mi se pare relevant pentru caracteristicile popoarelor:
ORDONANTA DE URGENTA
La facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni sa; prospere, a hotarât sa dea printr-o "Lege Divina" fiecarei natii câte doua virtuti.
Astfel, El i-a facut :
- pe elvetieni - ordonati si respectuosi fata de legi;
- pe nemti - disciplinati si rationali;
- pe englezi - perseverenti si studiosi;
- pe japonezi - muncitori si rabdatori;
- pe unguri - hotarâti si buni meseriasi;
- pe francezi - culti si rafinati;
- pe spanioli - veseli si ospitalieri
.....samd.
Când a ajuns la români, I-a spus îngerului consilier care nota:
- românii vor fi inteligenti, cinstiti si buni politicieni..
Dupa ce a publicat-o în "Monitorul Celest", îngerul a remarcat:
- Doamne, ai dat tuturor popoarelor câte doua virtuti, iar românilor trei. Oare în acest fel, nu cumva ei îi vor depasi si exploata pe toti ceilalti ?
- Aoleu, asa e ! Ai dreptate ! Atunci sa; revenim cu o "Ordonanta de urgenta".
" Pentru ca virtutile Dumnezeiesti, odata acordate, nu se mai pot lua înapoi, precizez ca nimeni nu va putea avea si folosi mai mult de doua virtuti, în acelasi timp!"
Si astfel, se explica de ce românii:
- care sunt inteligenti si cinstiti, în nici un caz nu fac politica
- cei care sunt cinstiti si fac politica, in mod sigur nu sunt inteligenti;
- care fac politica si sunt inteligenti, categoric nu sunt cinstiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Andries ai dreptate din pacate varianta ideala pentru multi romani ar fi democratie ca sa fie liberi sa se "descurce" ca in comunism. Le-ar placea sa faca banii ca in comunism adica usor si sa-i cheltuie in capitalism. Pana nu ne asumam capitalismul si ca reguli si ingradiri nu numai ca libertati si permisivitate nu ajungem nicaieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Da,ni se potriveste democratia.Trebuie doar sa intelegem ca democratia este o suma de constrangeri.Libertatea mea se termina acolo unde incepe libertatea ta!
China nu gasesc ca este un exemplu pozitiv,China este un exemplu de asa NU,acolo intalnim slavagismul modern.Pentru cine e bine in China,pentru o mana de oameni,pentru imbogatitii lor recenti,pentru omul de rand in niciun caz nu e bine.
Cat despre democratiile la care visam,sunt pline de constrangeri,altfel nu ar fi unde sunt acum.Si la ei sunt destui nesimtiti care atunci cand vin pe meleaguri mai putin restrictive,fac ce nu fac la ei acasa,ca la noi se poate,vezi exemplul dat mai sus cu austriacul.

"La vita e bella"
www.youtube.com/watch?v=-3fbAZECphs" target="_blank">Explore Romania

www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali
... sa faca banii ca in comunism adica usor si sa-i cheltuie in capitalism.

Banii nu se faceau usor in comunism. Cei care-i faceau usor, erau cativa, restul traiau mai bine sau mai rau, dar era ceva normal.

Democratia, o suma de constrangeri. Trebuie sa intelegem asta. Ok, si cum facem asta ? Si, care nu inteleg...cum si, mai ales, cand vor fi constransi? Cine ii va constrange?
De fapt, daca au trecut 20 de ani si nu exista nici un semn, cat o mai trece pana sa inceapa marile constrangeri?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Rufus banii multi nu se faceau usor, averile. Dar destui erau cei fara griji cu venit nu mare dar stabil si cu ceva "aranjamente" pe langa. Cati din astia mai cunosti ? In general problema majora nu erau banii ca acum, ci goana de a procura ceva cu ei, ca nu gaseai nimic.
Ajunsese o arta descurcareala, relatiile, pilele. Cei mai tari erau sefii de magazine alimentare, de depozite, gestionarii. Favorurile erau marfa forte. Ei, acum favorurile au ramas, pilele, interventiile (ce de cuvinte fara conotatii penale pentru fapte penale !) nu vrem sa renuntam la ele, dar vrem democratie si libertate asa, bonus.
Nu poti sa fii si cu sufletu'n Rai si cu ....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
... sa faca banii ca in comunism adica usor si sa-i cheltuie in capitalism.

Banii nu se faceau usor in comunism. Cei care-i faceau usor, erau cativa, restul traiau mai bine sau mai rau, dar era ceva normal.

Democratia, o suma de constrangeri. Trebuie sa intelegem asta. Ok, si cum facem asta ? Si, care nu inteleg...cum si, mai ales, cand vor fi constransi? Cine ii va constrange?
De fapt, daca au trecut 20 de ani si nu exista nici un semn, cat o mai trece pana sa inceapa marile constrangeri?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Asta nu inteleg nici eu: cine ? Cum ii gasim pe cei care sunt in stare si cum ii facem sa iasa in fata ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

Asta nu inteleg nici eu: cine ? Cum ii gasim pe cei care sunt in stare si cum ii facem sa iasa in fata ?

Cert e ca pana nu scapam de principiul "nu votam cu altii pentru ca nu au sanse"...nu scapam! Uite eu de exemplu am votat cu Cernea, m-am simtit reprezentata. Nu asta e ideea votului? Ori daca majoritatea romanilor se simt reprezentati de astia de tot alterneaza intr-o aparenta inselatoare...astia suntem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Am citit o postare la 112 si mi-am amintit de o idee care imi vine in momente de frustrare si are o oarecare legatura cu comunismul...

Credeti ca ar fi benefic sa se relanseze 'colaborationistii'? De exemplu in trafic...Parcheaza unu aiurea, incurca toata lumea, sau blocheaza intersectia, si multe alte mici rahaturi care ne frustreaza zilnic si nu are cine sa intervina. Faci o poza, un filmulet, prinzi numarul masinii...si te duci si-l denunti. Vi s-ar parea...aiurea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Aiurea nu mi se pare, dar dupa cate stiu eu, nu pot fi pedepsiti decat pozati cu scule omologate, de catre oameni autorizati, bla, bla.
Poate ma insel.

Mergi la inceput