centrala pe lemne?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Ibelciug- foarte interesant - chiar ca cheltuielile nu au fost mari. Eu am auzit ca cheltuielile pe luna la o casa care se incalzeste cu gaz sunt mult mai mari.

Unde locuim noi nu este gaz, iar ca sa aducem gaz doar pentru noi sunt niste cheltuieli...

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Crisnemes, si noi am platit mult sa aducem gazul de la 350 m pana la casa, dar am considerat ca e cea mai buna si cea mai comoda optiune. E un pic subiectiv sa facem comparatie la cheltuieli pt ca e imp si cat de bine e izolata casa, de asemeni ce temp vrei sa ai in camere, daca ai un elem de automatizare care face optimizarea temperaturii etc. Per ansamblu noua ni s-a parut mai comod cu gaze, nu necesita cumparare de lemn, depozitare, curatare cenusa etc, cea electrica presupune costuri cu facturi lunare si mai mari. Desigur fiecare isi face analyza necesitatilor si posibilitatilor, apo decide cum investeste si in ce.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Eu greu am acceptat centrala pe lemne. Din pacate pentru gaze trebuia extindere de retea iar suma a fost de cinci ori pretul centralei pe lemne .... asa ca am acceptat solutia asta. A trebuit sa renunt la birou pt a transforma incaperea in camera centralei. Am construit si un spatiu pt depozitare lemne.
Comparatii e bine sa faci inainte sa te hotarasti. Data fiind situatia noi acum suntem multumiti. Eu sper ca peste un timp sa reusim sa aducem si gazele. Asi vrea sa scap de stresul lemnelor (desi sotului ii place sa sparga lemne). Bucataria este toata electric.

Dimineata la ora 7 era afara un frig ... 1 grad arata termometrul. In casa am facut aseara focul, aveam termostatul reglat pe 22.5 grade (eu sunt racita asa ca am vrut sa fie mai cald) si dimineata aveam 21 de grade. Deci eu zic ca e bine. Lemnele nu sunt foarte bine uscate (sunt taiate in mai daca nu ma insel).

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mistral spune:

Si la noi problema e lipsa gazului in zona.Daca ar fi gaz ,am opta pt. centrala pe gaz.Cu lemnele e si mult de lucru,trebuie luate din timp(chiar si cu un an inainte) pentru a se usca.Cel putin aici nu se gasesc lemne uscate de cumparat.Un dezavantaj este faptul ca trebuie dati multi bani deodata pe lemne,pe cand la gaz ii dai esalonat in fiecare luna,chiar daca ajungi la aceeasi suma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisnemes spune:

Noi ar trebui sa aducem gazul aproximativ de la 1,5 km asa ca nu renteaza.

La noi astazi incepe instalarea centralei.

Apropo- voi ce fel de horn aveti? Are cineva horn de inox?

Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Citat:
citat din mesajul lui Crisnemes

Apropo- voi ce fel de horn aveti? Are cineva horn de inox?

Noi avem cosul din caramida. Sotul a contribuit destul de mult la constructia lui si e tare mandru de rezultat. L-a facut mai marisor, speram noi sa cumparam/montam in viitorul apropiat si un semineu .

Nico

Mergi la inceput