Floricele de Liliac mai - iunie 2010 (20)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Flory, ai dreptate, dar tot tu ai pus si punctul pe i. Vorbesti de DOCTOR BUN, insa sunt si cazuri in care doctorul nu e asa "bun", sare sa prescrie antibiotic imediat, uneori nu are rezultate, asa ca prescrie alt antibiotic... si uite asa, experimentam pe copii. Eu nu am inteles de ce unii medici prescriu asa usor antibiotic la infectie in gat, fara macar sa faca un exudat/antibiograma. Inteleg ca unele au un spectru larg, dar, de multe ori, nu se potrivesc.
Tu esti norocoasa ca poti avea incredere in doctorul tau.

Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Asa e. Hidratarea e obligatorie in caz de febra, mai ales la bebelusi care se stie ca au un ritm de deshidratare net superior copiilor mai mari. Ca e ceai, ca e lapte...lichid sa fie. Voma apare de la febra sau de la vreo intoleranta gastrica sau mai rau, virus stomacal.

Cat despre antitermice. Oricare din ele, precum si orice alt produs medicamentos prezinta riscuri. Orice, dat in exces sau administrat aiurea poate avea reactii adverse.

-----------------------------------------
Mami de Amy : 29.08.2006
Mami de Mihnea : 29.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Flory, asa este .

cu febra nu e de glumit, eu sunt mama febrelor, cel mare facea lunar febra pana la 40, uneori 41 - cand dadeam in balbaiala...am consumat zeci de cutii de antitermice de teama convulsiilor .
niciodata insa nimeni nu mi-a recomandat antitermice daca copilul trecuse de faza acuta si nu mai facea febra. si nici daca febra era mai mica de 38,5 C, chiar daca era persistenta.
eu imi exprimam doar mirarea, ca pana acum n-am auzit de astfel de recomandari. banuiesc insa ca medicul vostru v-a explicat pe indelete riscurile/beneficiile pentru copil.
din experienta mea in ale febrei (din pacate!) si din discutiile pe care le-am avut cu mai multe mamici, mamele se sperie repede cand face copilul febra si apeleaza imediat la antitermice fara sa mai intrebe medicul. ca doar e un banal paracetamol/nurofen/algocalmin.
eu vroiam sa trag un semnal de alarma ca nu e de joaca cu automedicatia cu aceste antitermice, atat.
imi pare rau daca s-a inteles altceva.

_

Traiesc in 2D: D mare (2/9/07) si d mic (7/6/10)

Mergi la inceput

Laurita, deci vii vineri in IOR? mie mi-ar fi mai comod in zona de langa gura de metrou, ca vin din partea cealalta, dinspre piata salajan. oricum n-o sa stam pe loc, cred.

mai vrea cineva sa vina?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Neata !
Am pus poze noi cu Sofifi .
Aseara mi-a adormit la ora 20 ( fara sa manance , ultima masa fiind la ora 18 ), nu o sa mai repet greseala , voi face tot ce pot sa o tin treaza ca m-a sculat la ora 23, 1:30 , 4:30 si 6:40 . A fost vina mea ieri ca i-am stricat putin somnul de amiaza deoarece am iesit in oras si in carucior nu doarme tun ci mai mult sta pe panda si atunci nu ma mir ca la ora 8 seara a cazut lata cand nu si-a facut somnul de 2 ore de la pranz . Acum stiu si voi evita iesirile cand se apropie ora de nani .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura

Asa e. Hidratarea e obligatorie in caz de febra, mai ales la bebelusi care se stie ca au un ritm de deshidratare net superior copiilor mai mari. Ca e ceai, ca e lapte...lichid sa fie. Voma apare de la febra sau de la vreo intoleranta gastrica sau mai rau, virus stomacal.

Cat despre antitermice. Oricare din ele, precum si orice alt produs medicamentos prezinta riscuri. Orice, dat in exces sau administrat aiurea poate avea reactii adverse.

Laura, baiatul meu cel mare a avut o enteroviroza (voma moderata, febra mare de tot, scaune diareice...), ne-am internat. mi-au recomandat medicii sa intrerup imediat alaptatul (copilul avea 1 an si 4 luni), ca cica ii fac mai mult rau. , ca de-aia are copilul diaree. le-am zis ca risc, dar eu nu intrerup alaptatul! culmea, a fost printre putinii copilasi care nu au ajuns pe perfuzii, el si inca vreo cativa care erau la fel, alaptati la san.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Laurita, deci vii vineri in IOR? mie mi-ar fi mai comod in zona de langa gura de metrou, ca vin din partea cealalta, dinspre piata salajan. oricum n-o sa stam pe loc, cred.

mai vrea cineva sa vina?

_

In principiu, m-as baga si eu. Doar sa nu apara ceva neprevazut.

Si apropo de antibiotice, mi s-a parut de bun simt ce mi-a zis odata o pediatra (nu a noastra): daca timp de trei zile nu scade febra sub antitermice, administrate alternativ - paracetamol si ibuprofen - abia atunci vorbim de antibiotice. Si, evident, antitermice administrate la febra mai mare de 38,5.

Anca, mamina fericita a lui Luca 04.03.2008 si a Mayei Sofia 10.06.10

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

eu cu articolul respectiv sunt si nusunt de acord fiind patita cu Alexandra rau cu febra, am ajuns aproape de convulsii, un pas am mai avut. Cum sa nu trezesti copilul sa ii administrezi medicamentul cand temperatura creste vayand cu okii? Puseuld e febra odata o ia razna. Ce e mai bine sa ajunga copilul la convulsii sau sa ii administrezi antitermice? Si da automedicatia nu este indicata, dar la primul copil dadeam si eu fuga ptr orice muc la dr, acum cand e ceva banal nu ma mai panichez asa.

Legat de muci, si Ekaterina are, eu o pun pe burta si ii scoate singura, e cea mai buna metoda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura__ spune:

Vivela bine, dar asta nu poti aplica la toate cazurile. Probabil ca au aplicat regula generala : nu lapte, ca fermenteaza; dar nu se poate la orice varsta. La 1 an si 4 luni in afara de optiunea perfuziei aveai doar varianta lapte fara lactoza. Care e fooaaaaaaaaarte bun la gust
Iar diareea era de la virus, care se elimina prin scaun.

Si eu am stat anul asta cu fetita internata. Rotavirus.
Si abia il adusesem pe M acasa de 1 saptamana.
M-am chinuit ca naiba.
Noaptea mergeam si dormeam cu ea, dimineata venea mama, eu plecam acasa sa alaptez si ma intorceam seara. Noaptea primea M lapte praf, iar eu la spital ma sculam din 3 in 3 ore, sa ma mulg ca sa nu pierd laptele.
A fost tare greu saptamana aceea.

Acum i-am facut lui M Rotarix-ul. Ca sa stau linistita. Daca e sa faca ceva, macar face o forma mai usoara, pt ca cu A. am ajuns aproape de coma hipoglicemica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns r_ocsy spune:

Ce preturi si-au tras astia de la Quelle in noul catalog . L-ati vazut ? Mie una imi par prea exagerate!!!

www.quelle.ro/ro/q4r/home/onlinekataloge/Catalog_Heine/?preset_lang=RO&EMBPERL_UID=:282c3215ec0e9d1ce45cdb827f7ec991&eid=newsletter.24.09.2010&referrer=http%3A%2F%2Fus.mc1104.mail.yahoo.com%2Fmc%2Fwelcome%3F.gx%3D1%26.tm%3D1285747558%26.rand%3D2bnj73tnnhbfi" target="_blank">exagerat

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."

Mergi la inceput