cine are dreptate?
Raspunsuri - Pagina 3
MIRCLAU spune:
MEDIAJUST vroiam sa inchid subiectul dar vreau sa iti raspund,in primul rand nu era nici un copil mic decat fetita mea care nu era de fata si baiatul meu care a fost bruscat,nu a avut invitati copii decat adulti,iar in al doilea rand am specificat ca nu am urlat,nici macar nu am tipat doar m-am repezit la el sa imi lase copilul in pace ,atata tot,dupa care m-am ridicat si am plecat
sau poate tu vroiai sa ii spun si multumesc pt ca mi-a bruscat copilul...ma rog fiecare cu parerea lui,dar daca ai fi citit tot ai fi inteles mai mult
multumesc
Ilinca_M. spune:
Si eu consider ca ai avut o reactie normala.
Bunicu' ala, daca era asa de grijuliu, ar fi trebuit sa se repeada sa-si ridice nepotul, sa vada daca plange, daca-l doare, daca e in regula. Cu ce drept se repede sa "puna la punct" copilul altcuiva?! Daca as fi fost in aceeasi situatie, normal ca i-as fi spus cateva verde-n fatza omului, putin mi-ar fi pasat ca e aniversare, ca-s invitata etc: bizonul trebuie sa inteleaga cu orice pretz ca NU e normal sa bruschezi un copil. Altfel unde se ajunge? La situatii care au fost descrise pe forum, de mi-au ridicat mie parul maciuca: fetitza de 5 ani palmuita sub ochii mamei, in tren, fiindca a imbrancit alta fetitza, baiat pocnit de vecini de "razbunare" pentru fiul sau etc.
S-a spus ca mirclau ar fi trebuit sa aiba respect pentru faptul ca a fost invitata la un eveniment etc; dar respectul FATZA DE invitati unde a fost in cazul asta?! Adica eu la aniversarea copilului ma port cu toti invitatii frumos, tocmai in semn de apreciere ca au dat curs invitatiei, ca sunt alaturi de noi la o sarbatoare...nu mi-ar trece niciodata prin cap sa bruschez un copil!!
Daca as fi vazut eventual ca acel copil l-a calcat pe micutz INTENTIONAT, i-as fi spus mamei (tot dupa ce as fi analizat situatia).
In plus, se presupune ca intr-o casa unde un copil umbla de-a busilea lumea e descaltata, nu? Doar nu l-a calcat pe mana cu claparii...(nu vreau sa minimalizez situatia, si mie mi s-ar fi strans inima daca fetitza meaar fi fost calcata pe mana, dar repet, nu asta mi-ar fi fost reactia!)
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
17 luni
Manole forever
emanouela spune:
mirela, stai calma fetita, nu or sa inteleaga unii reactia ta decat cand sunt pusi la randul lor in sit similare. si daca urlai ce? mama devine leoaica cand ii este atacat puiul....
Alizee spune:
In nici-o situatie si sub nici-un motiv, o persoana straina nu are dreptul sa bruscheze copilul altcuiva.
Era suficient ca acel bunic sa-l dea usor la o parte pe baietelul tau, nicidecum sa il ridice de o mana, ca pe un sac. Daca ii rupea mana ?!
Eu m-am luat la harta cu un ditamai barbatul fiindca si-a permis sa-mi ameninte fetita ca o urecheaza daca nu se da jos din leagan pt a da voie si altor copii. Da' asa de tare m-am ratoit la el, ca n-a mai zis nic pas. Si eram gata sa chem si gardienii, daca ar fi cracnit ceva.
Deci, reactia ta la agresiunea lui impotriva copilului tau a fost chiar "civilizata".
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
elaga spune:
Allinta, te inteleg perfect. Si eu am tendinta sa sar ca o leoaica cand e vorba de copilul meu. E drept ca mi s-a intamplat o singura data, am fost la padure si un barbat mi-a lovit copilul cu mingea, destul de tare, din greseala. Recunosc ca n-a facut-o intentionat dar nici n-a dat importanta ca sunt copii si ar putea sa fie mai atent. I-am reprosat acest lucru de fata cu toata lumea. Culmea e ca, dupa nici 5 minute, a lovit un alt copil, intentionat de data asta, jucau un joc, dar l-a lovit extrem de tare in ureche si mama acestuia nu i-a zis nimic. Copilului i-a zis, lasa o sa-ti treaca. Ma uitam la sarcul copil, il durea foarte tare si nu parea deloc incantat ca parintii lui n-au zis nimic. A sta pe patura cu mana la ureche vreo 15 minute, era atat de trist. Incerc sa fiu cat mai diplomata, dar nici nu vreau sa creada copilul meu ca poate fi lovit sau bruscat de fata cu mine fara ca eu sa zic ceva. Pana la urma copilul e cel mai important, el trebuie sa se simta in siguranta, ce zice lumea conteaza prea putin prin comparatie.
Alizee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elaga Incerc sa fiu cat mai diplomata, dar nici nu vreau sa creada copilul meu ca poate fi lovit sau bruscat de fata cu mine fara ca eu sa zic ceva. Pana la urma copilul e cel mai important, el trebuie sa se simta in siguranta, ce zice lumea conteaza prea putin prin comparatie. |
Exact asa gandesc si eu.
Bietul copilas lovit in ureche si neaparat de mama lui !!!
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
filofteia spune:
Eu sunt si mai sisi
le iau apararea si altor copii daca ii abuzeaza un adult
... odata chiar i-am certat si pe ceilalti parinti din parc ca nu luau atitudine...
In cazul tau as fi facut la fel.
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui MIRCLAU ...eu atunci m-am ingalbenit de nervi,am inceput sa tip ca el nu are dreptul sa se apropie de copilul meu si ca daca nu ii convenea ceva trebuia sa imi spuna mie, MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si de maria-lavinia 14.08.2009 |
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui MIRCLAU MEDIAJUST vroiam sa inchid subiectul dar vreau sa iti raspund,in primul rand nu era nici un copil mic decat fetita mea care nu era de fata si baiatul meu care a fost bruscat,nu a avut invitati copii decat adulti,iar in al doilea rand am specificat ca nu am urlat,nici macar nu am tipat doar m-am repezit la el sa imi lase copilul in pace ,atata tot,dupa care m-am ridicat si am plecat sau poate tu vroiai sa ii spun si multumesc pt ca mi-a bruscat copilul...ma rog fiecare cu parerea lui,dar daca ai fi citit tot ai fi inteles mai mult multumesc MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si de maria-lavinia 14.08.2009 |
Am citit tot, si am inteles dupa puterile mele.
Tu insati ai spus (vezi mai sus) ca ai tipat.
Nu este vorba despre alti invitati - ci ca acolo chiar ERAU copii - ai tai sau ai altora, acelasi lucru.
Sigur ca nu trebuia sa-i multumesti - eu am spus doar ca a fost o pierdere de control de ambele parti, o reactie (ne)fireasca la agresiunea unui copil de catre celalalt adult.
Si daca esti convinsa ca ai reactionat corect, de ce ai mai pus intrebarea, si de ce superi daca cineva are o opinie nuantata sau poate fi mai stapanit?
MIRCLAU spune:
FILOFTEIA,si eu la fel,odata eram in camera la copii,si geamul da spre curtea unor vecini,cand am auzit fetita unor chiriasi cum plangea si zicea"te roooog nu mai da ca ma doaaaareee",iar am crezut ca lesin,m-am dus la batrana respectiva si i-am spus ca daca mai da o singura data in fetita chiriasilor ii fac reclamatie la protectia copilului,s-a luat cu mine la harta si de atunci nu ma mai baga in seama dar eu tot o salut
si oricum consider ca ,copii trebuie protejati si daca parintii nu sunt in stare atunci cine?
ILINCA la asta m-am gandit si eu in loc sa respecte invitatii ei isi bat joc,eu cand am invitati incerc sa se simta cat mai bine,nici vorba de batai sau....oricum repet eu sunt anti-violenta total
EMANOUELA da si eu sunt leoaica,ma bucur ca nu sunt singura
fetelor va multumesc mult de sustinere