Sustineti politia romana in tot ce face?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Manifestarile politistilor de vineri sunt pur si simplu incalificabile.
Imi pare rau ca Blaga si-a dat demisia, dar pot intelege ca a facut-o tocmai pentru ca este o persoana cu coloana vertebrala. Nu cred ca e de vina in mod direct pentru ce au facut politistii, dar faptul ca jandarmii au reactionat extrem de prost ii este totusi imputabil.
Nu pot sa nu imi amintesc insa in acest context ca ministrul sanatatii este inca in functie dupa tragedia infioratoare de la Giulesti cauzata in mod direct de proasta lui gestionare a sistemului.

Edit: Ma gandesc totusi ca demisia lui Blaga ar putea fi refuzata de primul ministru.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

In general politistii au sustinerea mea, nu chiar in tot ce fac, dar in majoritatea cazurilor.

In particular, referitor, la ceea au facut la miting NU au sustineea mea si nici nu o vor avea vreodata.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Oare exista vreo statistica privind numarul politistilor care au demisionat din cauza conditiilor proaste? Pentru ca, in mod normal, acesta este primul gest pe care un angajat il face cand slujba nu-i mai raspunde asteptarilor.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

Si intr-o Romania in care toate posturile sunt blocate si nimic nu merge OK, decent, unde sa se duca acest politist? Si daca sunt care isi dau demisia, sunt tot din cei care muncesc, ca "leprele" mai ies pe strada, mai capata o mica/mare spaga si au cu ce merge la copil/nevasta acasa. Dar cel cinsitit cu ce sa mearga?
E cu dus si intors aceasta problema. Am cunostinte care lucreaza in domeniu, e sef de post intr-o localitate. Aparatura din post e a lui personala, ca vezi draga doamne cei de la judet nu accepta rapoarte scrise de mana. Toata cheltuiala o suporta cu colegul lui. Si nu ia spaga, din contra mai ia cate una pe la coaste sau in ochi cand este chemat sa-l desparta de nea` Caisa mort de beat care a sarit la bataie la nevasta care a baut mai mult decat el. Ca legea, mama ei de lege, nu-i mai da voie sa-l ia la post si sa-i frece o mama de bataie de cand se trezeste sa-si aminteasca si ultimul cuvant spus.
Nu militez pt violenta vizita, tb sa am grija la cuvinte , dar sa avem pardon, in asemenea cazuri esti lipsit de aparare.
Si nu sunt singura categorie expusa violentei din partea "victimelor". Se adauga aici ambulantierii, cei de pe SMURD. Si pentru ce? Pt un salariu de 1000 de lei? Unii poate nici atat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Eu simpatizez pe toti politistii onesti care protejeaza cetateanul.
Insa nu pot fi de acord cu ce au facut la miting. Incalcarea ordinii publice chiar de ei si felul cum strigau la presendintele lor este inadmisibil,
Ma intreb ce s-ar intampla daca, atunci cand te opresc masinile pe strada, oamenii le-ar raspunde cu javra ordinara.

In orice tara normala, s-ar fi pus tunurile de apa pe ei si i-ar fi luat la bastoane jandarmii.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
... oamenii le-ar raspunde cu javra ordinara.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Sunt cazuri in care sunt si mai jigniti decat atat.
El politist isi face datoria, iar "el" smecherul targului, cu lanturi de 5 kile la gat si cu inele pe fiecare deget, mai sa treaca cu masina peste el, ca de ce a avut tupeul nesimtit sa-l opreasca in localitate conducand cu mult peste limita legala, daca masina lui poate duce si mai mult decat atat. Si daca incerci sa-ti folosesti arma din dotare sa-l opresti cum scrie la lege, te da in judecata ca ai vrut sa-l omori. Si justitia corupta de "el" smecherul cu mii de euro ii da dreptate "aurarului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Eleni, nu generalizez, sunt si politisti profesionisti si cinstiti. Din pacate, aia nu prea intra in contact direct cu cetateanu' care are nevoie de ei (era un subiect 112 pe aici, cu povesti de la sublim la ridicol). Am cunoscut ofiteri criminalisti stralucitor, dar am vazut documente intocmite de agentu' de pe strada care ar friza penibilul, daca n-ar fi pe banii mei.
Am spus ca eu nu am incredere si respect pentru aceasta categorie tocmai ca, la fel ca tine, i-am vazut personal "in actiune", contactand profesional cu ei.

Da, este inadmisibil sa vina cu hartia si benzina de acasa, sa munceasca pe 500 de lei.
La fel de inadmisibil este insa sa fie primii care incalca legea in maniera in care au facut-o - si te sigur ca acolo nu erau numai uscaturile.
Oare exista vreo statistica privind numarul politistilor care au demisionat din cauza conditiilor proaste? Pentru ca, in mod normal, acesta este primul gest pe care un angajat il face cand slujba nu-i mai raspunde asteptarilor.

http://www.vremeanoua.ro/primul-politist-demisionat-din-cauza-diminuarii-salariului-2

http://www.gazetanord-vest.ro/2010/09/12/cinci-pompieri-si-doi-politisti-satmareni-au-demisionat-din-cauza-diminuarii-salariilor/

http://investigatorul.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=2567:politistii-comunitari-isi-dau-demisiile-pe-capete&catid=13:actualitatea

Ma rog, pe cei de la politia comunitara eu nu i-as numi chiar 'politisti'. Am auzit expresia "ajutori de caine lup" care li s-ar potrivi mai bine marii majoritati ai acestei categorii de angajati ai primariilor.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Da, nu discutam despre politistii comunitari.
Ceilalti au toata admiratia mea, este o reactie normala a unui angajat. Ma tem insa ca sunt doar niste exemple izolate, nu stiu daca demisiile au amploarea unui fenomen. Poate demisiile in masa ar fi fost o solutie pentru constientizarea celor cu decizie politica, si nu o manifestare jenanta pentru o reprezentantii institutiei care printre altele cu asta se ocupa: pastrarea ordinii publice si respectarea legalitatii.

Pai cum sa mai vina la mine un politist sa ma amendeze pe legea 61 daca urlu in miezul zile in strada si strig "javra" la geamul vecinului, cand el insusi face asta?! N-au facut decat sa-si mai manance cateva procente din ceea ce se cheama "increderea cetateanului in organe".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Delphinas, pai daca problema e coruptia din justitie (reala) atunci de ce nu au facut miting in fata ministerului justitiei?

Oricum, una cu alta nu au legatura. sunt de acord sa protesteze, nici nu le-a interezis nimeni. sunt de acord sa faca orice fel de greva le permite legea, inclusiv sa isi restranga personalul/activitatea in semn de greva etc etc ..orice. Dar sa faca inarmati mitinguri neautorizate, sa strige mascari ireproductibile, sa poarte pe strada panouri cu obscenitati desenate explicit si tot ceea ce au mai facut, este incalificabil, iar politistul onest nu are nimic de castigat daca este asociat cu astfel de manifestari execrabile.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si www.youtube.com/watch?v=jioYwuky3tk" target="_blank"> Gruia (DPN ian.2011).

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Delphinas
Si intr-o Romania in care toate posturile sunt blocate si nimic nu merge OK, decent, unde sa se duca acest politist? Si daca sunt care isi dau demisia, sunt tot din cei care muncesc, ca "leprele" mai ies pe strada, mai capata o mica/mare spaga si au cu ce merge la copil/nevasta acasa. Dar cel cinsitit cu ce sa mearga?
E cu dus si intors aceasta problema. Am cunostinte care lucreaza in domeniu, e sef de post intr-o localitate. Aparatura din post e a lui personala, ca vezi draga doamne cei de la judet nu accepta rapoarte scrise de mana. Toata cheltuiala o suporta cu colegul lui. Si nu ia spaga, din contra mai ia cate una pe la coaste sau in ochi cand este chemat sa-l desparta de nea` Caisa mort de beat care a sarit la bataie la nevasta care a baut mai mult decat el. Ca legea, mama ei de lege, nu-i mai da voie sa-l ia la post si sa-i frece o mama de bataie de cand se trezeste sa-si aminteasca si ultimul cuvant spus.
Nu militez pt violenta vizita, tb sa am grija la cuvinte , dar sa avem pardon, in asemenea cazuri esti lipsit de aparare.
Si nu sunt singura categorie expusa violentei din partea "victimelor". Se adauga aici ambulantierii, cei de pe SMURD. Si pentru ce? Pt un salariu de 1000 de lei? Unii poate nici atat?

Posturile sunt blocate in aparatul bugetar. De unde ideea ca toti trebuie sa lucram la stat? Nu mai poti rezista intr-o slujba din cauza banilor putini, a conditiilor mizerabile - pleci, ca orice angajat de pe lumea asta, si-ti cauti alta varianta, dupa puterea si priceperea ta.
Majoritatea politistilor sunt absolventi de Drept (ca buna parte dintre ei au facut "la distanta", ca n-au dat pe la scoala - alta discutie). De ce nu vin in avocatura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana spune:

Nu ma mira nimic atata vreme cat liderii sindicali sunt actionati la trustul Realitatea si buni prieteni cu Vantu, cu care planuiau o mare teapa:sa ia toate proprietatile Sindicatului din vremea comunista.
Romania a ajuns ca o tara bananiera, condusa de un cartel de hoti: Vantu, Voiculescu si Patriciu, etc.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Delphinas, pai daca problema e coruptia din justitie (reala) atunci de ce nu au facut miting in fata ministerului justitiei?

Oricum, una cu alta nu au legatura. sunt de acord sa protesteze, nici nu le-a interezis nimeni. sunt de acord sa faca orice fel de greva le permite legea, inclusiv sa isi restranga personalul/activitatea in semn de greva etc etc ..orice. Dar sa faca inarmati mitinguri neautorizate, sa strige mascari ireproductibile, sa poarte pe strada panouri cu obscenitati desenate explicit si tot ceea ce au mai facut, este incalificabil, iar politistul onest nu are nimic de castigat daca este asociat cu astfel de manifestari execrabile.

N-au voie sa faca niciun fel de greva, au jurat pentru asta.

Mergi la inceput