Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Uau ce in urma suntem noi cu materia. Dar e bine asa pentru ca eu n-am prea avut timp de lectiile ei, a facut mai mult singurica.
Fata de anul trecut m-am tinut mult mai putin dupa ea. Poate totusi in weekend ma uit si eu ce-a mai facut, vad si eu ce a priceput si ce nu.
Dar ma indoi ca voi face cine stie ce pentru ca sambata ii serbez ziua iar duminica avem program toata ziua.

Edit: La cunoasterea mediului avem de fiecare data de facut "portofoliu". Primul era ceva cu ilustrate de la munte si al doilea cu ghicitori plante si animale de campie. Practic pe astea i le-am facut eu in word punandu-i poze si respectiv ghicitori gasite pe net. Fiecare e de o pagina. O fi ok? Asta o insemna portofoliu? Stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

http://www.evaluareineducatie.ro/client/files/subiect_clasa_2.pdf

Astea sunt subiectele la mate prima etapa 2008.
La romana ,ceva plecand de la un fragment din "Dumbrava minunata"-titlu,autor ,transcrie intrebare,prima propozitie,despartire in silabe,grupuri de litere,ceva relativ usor.

La Cunoasterea Mediului,fiica-mea a decupat si lipit animale si plante pe caietul special.Tot acolo trebuia sa scrie si o ghicitoare despre un animal.

Cand aud de pregatire la clasa a doua pentru concursuri,am o senzatie tare nasoala.Chiar sunt curioasa ce rezultate deosebite se obtin si cat de mult difera acestea de un copil cu un program mai relaxat,dar care isi face aproape fara greseli temele si din cand in cand fisele.

Mergi la inceput

Merci Lory.
Eu sunt curioasa ce se face la pregatire .....
Noi nu am facut si nici nu cred ca vom face asa ca ...
Ma gandesc ca poate sunt invatatoare care fac in clasa strict (foarte strict) programa scolara si la pregatire mai fac cate ceva extra. Gen la cls I in programa sunt probleme care se rezolva cu o operatie iar ele fac la pregatire probleme care se rezolva cu 2 operatii.
Altfel nu-mi trece prin minte ce ar putea face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Multumiri pentru subiecte.
Azi a fost prima zi de pregatire. A tinut pana la 13,30. Nu e ceva foarte elaborat, se discuta subiectele de la evaluare din anii trecuti. Doamna rezolva fisele cu copiii, explicand foarte minutios fiecare pas si fiecare exercitiu, chiar ajutandu/se atunci cand e cazul de reprezentari grafice (cu segmente si restul). Rostul acestei asa-zise pregatiri este ca se lucreaza la un nivel ceva mai ridicat. Clasa e amestecata ca si nivel, exista cativa copii cu deficiente reale de invatare care de altfel sunt inscrisi si intr-un program si fac periodic lectii si cu un invatator itinerant, iar lectiile facute zilnic cu toata clasa sunt de nivelul programei, in general nu se depaseste standardul solicitat de aceasta, lucru care poate fi insuficient la un moment dat pentru copiii care ar putea mai mult. Pregatirile astea pentru concurs sunt practic niste exercitii suplimentare la standarde ceva mai ridicate pe care in loc sa le faca acasa le fac in clasa si mai sunt si explicate de doamna, motiv pentru care eu vad asta un mare avantaj.
Nu spun ca nu as putea sa le fac si eu acasa, dar cu siguranta nu le voi putea explica vreodata la fel ca doamna.
O seara buna tuturor.

Mergi la inceput

Loredna merci de lamuriri. Este exact ce imi imaginam si in cazul asta mi se pare perfect ok sa faci pregatire. Cu alte cuvinte in cazul in care nivelul este foarte departe de omogen.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Am scris un mesaj dar nu s-a salvat. Off, o iau de la inceput.

Matei a luat FB la mate cu o lucrare corecta (fara rosu) si -FB la romana cu un i mancat, desi in alte cuvinte scrisese corect. Ieri au mai dat o evaluare la romana. Ma bucur ca anul asta par sa faca sportul, ieri faceau pase de baschet (anul trecut faceau sportul in clasa). Astazi au cunstinte si aseara lipeam animale pe un carton. Pare sa accepte mai usor ca are lectii, ca trebuie sa se scoale dimineata.
La karate face antrenamente 4 sapt si saptamana viitoare are unul in plus, unde antrenorul va lucra doar cu echipa lui, sa fixeze timpii, exercitiile. In plus copilul vrea tenis si fotbal. La tenis l-am inscris, dar se pare ca vremea nu ne lasa...Pe pustiul mai mic l-am inscris la dansuri si ieri i-am luat pe amandoi la Palatul copiilor. Cel mic ramane in grupa stabilita, dar cand l-a vazut antrenoarea pe asta mare a zis sa i-l duc luni la grupa cu cei mari, cu care face 2 ore. Karatistul dansator .
Cu materia am vazut ca la Romana sunt la "carte" - pagini, foi, alineate...le-au facut in aceeasi zi. La mate am vazut ca faceau scaderi prin diverse metode. Nu am fost atenta daca trec peste ordin. Eu l-am invatat de anul trecut trecerea peste ordin la scadere asa ca nu am remarcat ceva special.
Lory, ce e cu comunicarea? Noi nu avem o materie numita astfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Dinubeb e, fiica-mea face un fel de show dance, dans modern, de echipa,si nu, nu mergem in tara la niciun concurs. Antrenorul a inscris clubul intr-un organism international, despre care nu stiu mare lucru, si urmeaza sa mergem prin toata lumea, incepand cu luna noiembrie. Spune ca cele din tara sunt prost organizate si nu are rost sa chinuim copiii.
Nici noi nu cred ca mergem la concursuri semestrul asta, ca doamna nu ne-a zis inca nimic si ma gandesc ca trebuiau inscrisi pana acum. Nu e mare pierdere, eu ii voi da acasa sa faca cat mai multe subiecte, sa se obisnuiasca cu ele.
Noi la mate lucram inca fara trecere peste ordin,0-100, au facut probleme cu 4 intrebari, precum si probleme cu 2 rezolvari. Uneori le mai scapa si adunari/scaderi cu trecere peste ordin si se descurca foarte bine.La romana suntem inca la Pinocchio si la cuvinte cu ge/gi/ghe/ghi.Dictarea de alaltaieri a fost perfecta si a luat FB ,asa incat m-am convins ca trebuie sa ii dau si eu acasa si sa mai facem in plus, ca sa se descurce. Era tare mandra de ea, si avea si de ce, era destul de grea, cu grupuri de litere...A facut excelent.Sa vedem azi, ca am inteles ca vor fi zilnice aceste dictari.
Va doresc o vinere usoara si un sfarsit de saptamana mai cald si mai linistit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

"Comunicarea" e un fel de culegere axata pe probleme gen grupuri de litere,despartiri in silabe ,facut dialoguri plecnd de la o situatie data etc pe care au primit-o de la doamna la sfarsitul anului trecut-scrie pe ea ca este pentru clasa a doua.Au o zi cu doua ore de romana -special pentru asta.Mie mi se pare ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Multumesc Lory. Al meu are zilnic 2 ore de romana, in afara de vineri. Ei au continuarea de la "Tainele" de anul trecut doar ca acum sunt ale "textelor literare".
Pentru astazi la Cunstinte am avut de decupat animale de munte si de lipit pe un carton, asa ca ieri am cumparat o revista cu abtibilduri cu animale si am rezolvat problema.

Mergi la inceput

Si noi avem culegerea asta cu "comunicarea" la romana si inca una care nu stiu cum se cheama ca e la doamna acum. Probabil ca e cu "tainele"
In afara de manual fac alternativ din cele 2 culegeri. Practic sunt ca si caietele - una acasa, una la doamna.
Si la noi s-a mai intamplat sa fie treceri peste ordin, probabil greseli in culegeri. Pana acum n-a avut probleme cu astea. De fapt stie trecerile peste ordin cu cifre mici (adica 8+7 de ex.) dar nu cred ca stie prea bine la scaderi cu numere mari (gen 63-27). Dar are tot timpul sa le faca anul asta, cand o fi vremea lor.

Se pare ca saptamana viitoare vom avea ceva teste. La mate au recapitulat azi asa ca probabil urmeaza test. La cunoasterea mediului au recapitulat si le-a si zis ca le da test.

Anya si noi am avut "portofoliu" dar era cu "imagini de la munte". Eu am rezolvat dandu-ma pe net . Probabil imi va trebui o imprimanta color in curand, asta pe care o am e alb-negru si arata cam aiurea faza asta cu pozele.

Wee asta si saptamana care urmeaza vom incerca sa mai facem cate ceva in plus la mate. Adica probleme mai grele sau daca mai gasim prin culegeri tipuri de probleme pe care nu le-am intalnit pana acum. Dupa ce trecem de evaluarile la mate incep sa mai facem cate ceva la romana . Apoi va urma winners, care e alt tip de concurs, mai mult gen test de iq decat pe materia invatata si este grila asa ca probabil vom face cateva teste din cartea lor.
Am facut eu planul pe tot semestrul numai sa ma tin de el si sa vrea si copilul

Mergi la inceput