Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

La noi nu este Smartul,dar e altul,evident.Evaluare in educatie ,prima intalnire in 10 zile,la matematica.Nu inteleg de ce e sambata,trebuie si ei sa si odihneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Evaluare in educatie ,prima intalnire in 10 zile,la matematica.Nu inteleg de ce e sambata,trebuie si ei sa si odihneasca.

Deoarece se da in aceiasi zi la nivel national pentru clasele II-XII, deci de la primara la liceu. Acesta este motivul pentru care Nastasescu ( evaluarile) sunt in weekend.
Bafta multa, dintre multe concursuri acesta atat la romana cat si la matematica, ulterior in clase mai mari si la alte materii, isi merita banii dati. E un concurs interesant pentru ei.
Si daca vor obtine punctaj bun vor fi incantati ca pe langa 3 diplome ( clsament zonal, pe centru si national) vor primi si o medalie numai bune de adaugat la portofoliu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Azi a luat un B si un FB la dictari...Trebuie sa lucram mai mult la romana, desi ma intreb cand...Nu a gresit la grupurile de litere, in schimb nu a pus i -urile in cuvinte de genul"Bunicii"...Of...Asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si noi avem probleme cu numarul de "i" Happi. Cred ca e boala generala.

Intr-adevar prima intalnire cu evaluarile pe 16 octombrie. Noi inca nu stim unde (scoala noastra probabil nu e centru, ne-avand numarul minim de participanti, deci mergem la o alta scoala) dar presupun ca vom afla.

Noi o sa mai mergem la Winners. Adica am dat deja banii, n-am vazut pe siteul lor cand e dar scria ca se cere materia de pana la data de 18 noiembrie, asa ca este sigur dupa evaluari. Winnersul asta e un fle de Smart drept care probabil nu mergem la Smart ca n-are rost.

Anya suplimentar mai facem cand constatam diverse lipsuri. De ex. cand am vazut o dictare la care lipseau vreo 3 de i am mai dat una acasa plina de cuvinte de-astea cu multi de i la coada.
Intentionez sa mai fac cu ea cate ceva la mate inainte de evaluari. Adica niste probleme mai grele.
I-am dat testul de anul trecut - a luat 93, adica a gresit problema cu sforile - dupa ea daca face 4 noduri inseamna ca are 4 sfori . I-am explicat si exemplificat practic, sper ca a inteles.

Stiti daca mai sunt pe undeva subiecte de la evaluari din anii trecuti? Adica 2008, 2007, etc? Pe siteul lor am vazut doar 2009.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

La noi nu s-a discutat despre vreun concurs,inca. Poate nu ii inscrie. Oricum, mi-a cam sarit cheful de asa ceva cand am vazut ieri ce greseli a facut. Si acasa daca ii dau dictare e mult mai atenta, nu stiu ce a patit la scoala in acea zi. Sper sa fi fost doar un accident...Dincolo de orice performanta , concurs, vreau sa stie sa citeasca si sa scrie foarte bine. Ca altfel nu se poate.
O zi buna puiutilor la scoala si voua,la fel!

Mergi la inceput

Subiectele la evaluare au fost pe site-ul lor pana acum vreo doua -trei zile-cele din 2008 si 2009 de la toate cele patru etape.Acum au disparut de pe site.
Eu m-am uitat pe subiectele de la smart,mi se par si cred ca sunt,judecand dupa rapiditatea cu care le-a rezolvat fiica-mea,usoare.Sunt exercitii nu de concurs ci de manual,gen Alin are 7 pestisori roz si pisica a mancat 3 ,cati au mai ramas.
La Abilitati a trebuit sa duca seminte mici,chimen,boabe de piper,de mustar.Nu va povestesc cum putea sa fie in ghiozdan dupa asta,plus ca mirosea a mirodenii de te traznea..
Deci:
La Romana ,suntem inainte de lectia cu familia,iar la Comunicare la grupurile cu "G".La Matematica am trecut la adunari cu trecere peste ordin ,0-30 ,oficial.La engleza de la scoala,au inceput sa scrie mult:zilele saptamanii,lunile anului,intrebari standard,scrierea datei,numerale cardinale.Cred ca si aici ne paste o lucrare de control in curand.La religie,de facut propozitii cu "chivot" etc.

Mergi la inceput

Sorana,o sa pun eu ,daca le mai gasesc,problemele din 2008 de la prima etapa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Buna, fetelor, si bine v-am regasit.

Scuze ca abia acum ma invrednicesc sa mai scriu pe aici, dar de ceva vreme am senzatia ca nu mai reusesc sa ma adun, parca brusc s-au adunat toate.
in fine, felicitari pentru inceputul de an scolar, la fetita mea in clasa doamna le spune ca e cea mai usoara clasa a doua, asa ca lumea pare ceva mai relaxata. Ce sa va spun, noi am inceput direct pe caietul de dictando, fata mea scrie cam ascutit si un pic inclinat, cam prea mare, dupa parerea mea, in concluzie destul de urat, dar vad ca doamna nu o penalizeaza pentru asta, desi in clasa intai i-a scazut nota chiar si la matematica pentru ca a scris urat.
Referitor la concursuri, la Cangur noi am avut anul trecut primul punctaj pe scoala, un motiv in plus sa ne uitam cu ceva mai mult curaj spre astfel de concursuri. Nastasescu avem si noi in plan pentru anul asta, dar doamna ne-a recomandat sa ne inscriem la etapele doi si trei - s-a gandit ea ca e mai bine sa pregateasca inainte cativa elevi si in plus mai scutim niste bani. Asa ca joia are pana la 13.30 pregatire cu elevii care participa la Evaluare in educatie.
In ce priveste activitatile extra, mergem inca la clubul de dans, doar ca din pricina numarului mic de copii s-a schimbat sala de repetitii si avem cam mult de mers pana la noua sala. Facem lunea si miercurea de la 17.30, asa ca de la 17.00 deja trebuie sa fim gata cu lectiile, ceea ce uneori e cam greu, caci ne cam mocaim rau de tot. Cand va veni iarna ne va fi si mai greu, pe zloata, gheata, ninsoare, ger, etc. Inca nu ma incumet sa o las singurica, pur si simplu nu am curaj, are cateva strazi mari de trecut, semafoare, treceri de pietoni, etc., asa ca prefer sa o duc eu. Plus ca momentul mama-fiica pe care ni-l da aceasta ocazie are un farmec aparte, profitam de absenta fratelui si a tatalui si vorbim ca intre fete.
Dupa scoala nu ne dam nici noi in vant, treaba asta cu plecatul de dimineata la scoala ne da inca de furca, plus ca mai sunt si temele care ne frustreaza rau, mai ales cand avem ceva dragut de jucat. Am dus si noi seminte la scoala pentru abilitati si am lasat semintele pe banca, iar o colega i le-a mancat. :))
La scris, a invatat sa se mai corecteze singura dupa ce incheie un text, asa ca avem mai putine virgulite de sh si tz pierdute sau caciulite uitate. Dar inca mai pierdem din "i"-uri, sau punem mai multe, nu am inteles inca cum vine treaba cu ortogramele si la compuneri ne cam ia valul si uitam cate un "mam", "mas", si tot asa.
La matematica au inceput scaderea peste ordin si doamna le-a explicat tare bine, asa ca ne descurcam pentru moment. Nu sunt teme multe, dar de cand a inceput sa mearga singurica pe afara ar fi in stare sa nu mai vina deloc in casa, asa ca zic ca noroc ca s-a stricat vremea ca sa mai prindem si noi timp de lectii.
In rest, se anunta vaccinul ROR, am primit acasa biletel sa ne dam acordul si sa spunem daca e alergic copilul la oua.
Va dorim mult succes in clasa a doua si sa ne reauzim cu vesti bune in curand.
Vorbind de dans, Hapiness, fetita ta face dans sportiv ? Si daca da, merge la Campionatul de la Suceava, de pe 30 octombrie ?
Pupici tuturor.
Loredana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Lory merci!!!
Iti trimit pm cu adresa mea de mail, poate le mai ai pe undeva ....

Noi la mate practic inca recapitulam, n-am ajuns la treceri peste ordin. Azi au facut ceva cu aproximarea numerelor in concentrul 0-100. Vad ca e ultima de genul asta, probabilmaine recapituleaza si probabil saptamana viitoare test.

La romana suntem la "cartile" si am facut textul si titlul, urmeaza alineatul. Adica suntem la jumatatea primului capitol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Iubitele,
As vrea si eu subiecte la Nastasescu pentru clasa a II-a mai vechi de 2009, eu am gasit pe anidescoala.ro subiectele din 2009, dar as mai fi vrut si altele sa le dau fetitei sa lucreze, inclusiv la limba si literatura romana, daca se poate.

Va pup si multumesc mult.
Loredana

Mergi la inceput