Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

nu, nici nu ma gandesc sa-l cert. i-am spus sa priveasca aceste concursuri ca pe niste experiente, ca nu toti copiii castiga, ca poate gresi si nu ma supar.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse diverse
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Azi a fost zi scurta, au mers la film. Asa ca nu au facut mare lucru .Deocamdata nimic nou la mate.La romana e mai greu.Au in culegere sa completeze propozitii,texte...Destul de complicat .
Si eu o sa insist pe concursuri, adica vreau sa participe macar la unul pe semestru.Nici gand de cearta,Doamne fereste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba_ca_zapada spune:

Nu stiu cum o fi cu fetele voastre, dar fi-mea este mereu cu corpul la scoala si cu mintea la ... viitoarea vacanta de vara.

Daca o intreb ce-a facut la scoala nu isi aduce aminte, daca o intreb ce teme are imi spune ce banuieste si ca sa nu o certe doamna prefera sa faca 1/2 manual de azi pe maine, iar testul de evaluare pe care l-a dat in clasa nu i l-a dat doamnei sa-l noteze...

In schimb imi povesteste una-ntruna unde vrea ea sa mearga in vacanta viitoare (evident ca vrea laolalta toate vacantele de care isi aminteste in viata ei si ceva in plus), vrea un animal de companie, are tot timpul chef numai de vizite si de alte distractii...

Degeaba i-am explicat de 1 miliard de ori ca intai trebuie sa ne facem treaba si apoi sa ne distram, ca trebuie sa fim atenti ca altfel muncim mult si degeaba, ca sa-si noteze in n-spe mii de feluri temele, ca eu daca nu muncesc nu primesc bani pentru mancare si distractii si implicit si ea trebuie sa-si faca treaba altfel nu se distreaza...

Credeti-ma sunt buna la teorie, dar... degeaba.
Mai am un pic si explodez.
Este isteata, nu am treaba cu ea daca este atenta, dar... pluteste in alte sfere.

Voi cum reusiti sa ii pastrati cu picioarele pe pamant ca eu nu mai am solutii. M-am saturat sa o cert mereu si sa o atentionez. Imi este ciuda ca n-am gasit metoda sa o responsabilizez.

Dati-mi niste idei ca eu am golit sacul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Daca nu ii place la scoala e greu sa o motivezi.Totusi, incearca sa ii spui ca acei care invata bine si sunt atenti/ordonati pot avea note mai bune la examene,apoi intra la licee si universitati foarte bune si castiga multi bani, si isi pot cumpara ce vor ei.Poate pe partea materiala merge..Nu stiu ce sa zic.La a mea merge sa o amenint ca nu mai merge la dans,adica mergea anul trecut,acum e depasita deja faza,nu o mai folosesc ca oricum nu o sa renuntam la dans,deci...

Mergi la inceput

happiness,
Culmea este ca ii place la scoala, copii ii sunt prieteni,doamna este blanda si uneori o lauda, ceea ce o motiveaza. Problema este ca nu am reusit sa o fac sa se concentreze la responsabilitatile legate de scoala.

De exemplu, zilele trecute a venit cu o fisa cu 10 probleme destul de stufoase si mi-a spus ca trebuie sa le scrie pe caiet si sa le rezolve pana a doua zi. Am intrebat-o daca este sigura, pentru ca nu prea parea a tema de o zi. Ea a insistat ca e sigura si... a mermelit tooooata ziua la problemele cu pricina. Mai facea pauza ca o durea mana de atata scris, dar a facut constiincioasa toata tema. A doua zi imi spune: "Mami, stii ca tema la matematica trebuia sa o fac doar pe fisa?!"

Eeee ... . I-am spus ca daca era atenta in clasa nu mai scria atata toata ziua si ar fi apucat sa iasa afara la joaca. Dar m-a consolat spunand ca macar si-a exersat scrisul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Noi am chiulit anul asta (in 2-3 saptamani) mai mult decat tot anul scolar trecut la un loc
In aceasta nota maine nu mergem la scoala . Se face doar o ora si aia de muzica deci n-are rost sa ne trezim.
Alba ca zapada e ciudat ca nu vrea sa "scape" mai repede de teme si sa iasa in parc. "Naucenia" la scoala eu zic ca-i momentana. Adica ii trece. Are un nou coleg de banca? Sau o prietena noua la scoala? Ma gandesc ca poate vorbeste cu cineva si nu-i atenta .... Ai vorbit cu doamna? Poate stie dansa sau poate o muta in alta banca sau ceva ...
Cat despre viitoarea vacanta de vara chiar azi imi spunea fi-mea ca nu-s ce vrea ea in vacanta de vara . Probabil ca le e inca proaspata in minte, inca n-au intrat in modul "scoala".

Mergi la inceput

Si noi suntem maine in greva... tocmai la fix.

Sorana, ar vrea fi-mea sa scape de teme, dar nu stie ce teme are...

I-am spus ca de miercuri, trebuie sa imi povesteasca minut cu minut ce se intampla la scoala, poate asa o sa fie mai mult in clasa decat in viitoarea vacanta de vara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Fiica-mea scrie pe caietul normal ce teme are si pana cand,are si abrevieri pentru fiecare caiet sau culegere,convenite cu invatatoarea :ex c.n inseamna caiet normal,c s,caiet special,c a ,culegerea albastra ,m 2000 ,cul mate 2000 si le si insemneaza pe carte.
A mea a intrat in ritmul de scoala dupa o perioada de acomodare.
Suplimentarul il facem de comun acord ,fara sa o presez ,hotaram ca azi,de ex,facem,o jum de ora la mate si o juma de ora la romana.
De asemenea ,un copil trebuie sa fie odihnit ,asta inseamna pentru mine un bagat in pat in jurul orei 8 ,citim(si citeste carti serioase),vorbim.Nici nu mai stiu de cand nu s-a mai uitat la televizor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si la noi e la fel cu notatiile abreviate ca la Lory. Noteaza pe caiet Tema: m pg 8 ex 4, 5 (adica manual pagina 8 exercitiile 4 si 5). Mai ciudat la romana unde sunt mai multe culegeri si e ceva gen cv (culegerea verde) .
Dar asa le-a explicat doamna sa-si noteze.
Noi suplimentar facem cand si cand. Adica in nici un caz in fiecare zi. Luni nu facem ca are si chitara, miercuri nu ca are si engleza, iar in restul zilelelor doar daca are teme foarte putine sau daca are o testare a doua zi.
Poate ca o sa mai facm suplimentar cand o intra in matria noua si va fi ceva ce nu stie, momentan sunt chestii pe care le stie deci n-are rost.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Ce copii cuminti!!
Fiul meu refuza din start orice nu a cerut doamna. Asa ca daca am ideea sa ii explic ceva - trebuie sa scriu eu. Suplimentar nici nu poate fi vorba . Spune ca nu intelege de ce si il apuca plansul (considera asta o pedeapsa, probabil) dupa care nu mai pot face nimic cu el vre-o ora.
Deocamdata cu atentia sta mai bine ca anul trecut si acum dam noi lectiile altor copii, in loc sa le cerem.

Astazi au doar doua ore asa ca e fericit. Trage chiulul oficial. L-am inscris la Smart, dar deocamdata are alte prioritati: campionatul de karate din 22-24.10, excursia cu scoala din 28.10, vrea sa se apuce de tenis si evident asteapta vacanta de la 1 nov.

Mergi la inceput