Suntem in clasa a -II-a :2010-2011 (3)
Raspunsuri - Pagina 2
sorana spune:
Caro apropos de "la ce foloseste scoala" eu i-am zis asa: Tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare? Ea zice (acum) ca medic veterinar sa aiba grija de catei si pisicute
. Ok. Pai ca sa ajungi medic veterinar trebuie sa faci facultatea de medicina veterinara. Ca sa intri la fac asta trebuie sa iei note mari la un examen la liceu si sa la alt examen chiar la facultate. Ca sa ajungi acolo trebuie sa faci un liceu bun - si ca sa intri la liceu bun trebuie sa inveti bine in generala.
Cu alte cuvinte scoala este un mijloc pentru a-ti atinge un tel. Tu vrei sa fii medic veterinar si pentru asta trebuie sa capeti toate cunostintele cerute in cls I, II si asa mai departe pana ajungi sa stii tot ce trebuie ca sa fii medic veterinar.
Si i-am mai zis ca atunci cand ii e greu la scoala sa se gandeasca ca la telul ei, la faptul ca va ajunge medic veterinar si sa incerce sa depaseasca aceste greutati, sa o ia usor si incet-incet va ajunge acolo ....
carolinah spune:
Am avut de nenumarate ori discutia la scoala (de altfel privata...) si mi-au zis ca ele nu reusesc sa o determine sa lucreze si sa caut eu solutii... Am ramas cu gura cascata, cum sa le dau eu solutii, ca eu am facut alta scoala, nu aia de pedagogie!!! Pt asta le platesc pe ele, nu?
Directoarea (care este si proprietar al scolii, de altfel) mi-a zis ca fata mea este exceptional de inteligenta si de dotata, dar ca eu ca mama ar trebui sa o imping mai mult de la spate
, sa-si foloseasca fully potentialul mare pe care il are
. Ea zice ca fetita, ca orice om destept, evita sa faca ce i se pare inutil si plictisitor. Si atunci i-am sugerat sa faca lectiile mai captivante etc. Raspuns: Nu merge, ca asa e programa...Right!!!
Anyways, de luni mergem la scoala de stat, la Sibiu. Nu stiu ce se va intampla acolo...
anya spune:
Am discutat eu cu Matei (deocamdata vrea sa fie sensei si numara centurile) si s-a cam ingrozit cand si-a dat seama cat de multi ani va trebui sa mearga la scoala.
Carolina, mi se pare cam ciudata abordarea pt niste pedagogi. Inteleg sa presezi tu cu lectiile daca ar face lectiile acasa, dar atata timp cat era resposabilitatea lor....
La scoala de stat, depide ce invatatoare nimeriti (in cazul in care nu ai ales). Poate fi mai bine sau mai rau. Pentru inceput va fi elementul noutate care pe copiii inteligenti ii poate stimula. Bafta!
carolinah spune:
Am ales (din 2) invatatoarea mai blanda... Cred ca daca vine una severa si zbiara la ea va fi si mai greu si mai demotivant.
Si eu ma gandesc ca daca o scot din mediul asta care nu a stimulat-o poate o mai zgudui. Va fi ceva mai usor acolo cu temele, pt ca eu voi lucra de acasa 4 zile pe saptamana si voi putea sa o supraveghez mai bine in timpul cat face teme.
lbelciug spune:
Cu scuzele de rigoare ca intru peste topicul vostru, intreb si eu daca aveti copiii la una din scolile: 59 (Dimitre Sturza), 279 (Sf Arh Gabriel si Mihai) sau 121 (toate-n Dr Taberii). Imi puteti recomanda o invatatoare buna pt cl I din 2011? M-ar interesa si info despre after-school de stat daca exista la acest scoli.
Va multumesc anticipat. 
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
anya spune:
E bine ca ai ales-o pe cea mai blanda. Nepotica mea a fost la gradinita particulara si acum e in clasa 1. Dupa cateva zile de scoala a venit destul de socata acasa pt ca doamna a ridicat tonul ca sa faca liniste (nu a tipat la ea ci la alti copii).
Eu am senzatia ca am nimerit la scoala o profa de engleza fara "pedagogie" la activ. Am mai povesti pe aici ca in prima ora le-a zis sa-si faca cartonase pe care sa-si scrie un nume enlezesc(un fel de porecla). Matei si-a scris Mittens (iubirea lui - pisica din filmul Bolt). In ora urmatoare profa a facut misto de el ca de fapt mittens inseamna manusa si sa se hotarasca daca vrea ca ea sa-l strige "manusa". Toata ora, dupa, i-a zis "manusa" in romana. Copilul a venit debusolat acasa si am cautat in dictionar (habar nu aveam ca inseamna manusa, dar am gasit - e o manusa cu un deget, ceva de sport). Ok, am discutat cu copilul si i-am spus ca inseamna si manusa, e si personajul respectiv si sa se gandeasca daca vrea in continuare sa fie Mittens sau vrea altceva. Mi-a zis ca vrea tot Mittens. Astazi s-a dus cu dictionarul la scoala sa-i arate doamnei ca a gasit si el ca inseamna si manusa, dar ca totusi ar vrea sa aiba numele asta. Profa i-a replicat ca nu-i da voie sa il cheme asa si sa-si caute alt nume. Era cam dezamagit copilul. O sa discut cu el cand ajung acasa, dar ...vi se pare in regula atitudinea profesoarei?
happiness spune:
Nu, Anya, chiar deloc. E o lipsa clara de tact pedagogic.I-as spune copilului sa mearga la doamna si sa o roage respectuos sa il lase sa il cheme cum vrea el,sunt sigura ca va aprecia perseverenta lui.Sa iti bati joc de inocenta unui copil de 8 ani e chiar nepotrivit.Ce daca el vrea sa fie manusa?
Eu cand vine vorba de pedagogi buni nu ma dau pe mine exemplu, ca sa nu par lipsita de modestie,l si il dau exemplu pe proful fiica-mii de dans.El are un stil aparte de a fi si sever, si apropiat de copii.Uneori ii cearta, alteori ii pupa, dar ideea e ca isi face treaba cu cel mai mare entuziasm pe care l-am vazut vreodata la cineva. Le-a pus si el porecle lor, si se distreaza ca nu au voie sa isi spuna pe numele adevarat.E foarte important ca profesorul sa stie sa fie echilibrat,cred eu ca nici prea sever nu e bine sa fii, dar nici excesiv de tolerant,nu?
madyrizi spune:
MONICA
de sorana. La multi ani, sa fii sanatoasa, cuminte si sa-ti bucuri parintii cu reusitele din viata 

!!!
Mami
de
www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro
veniti la produse diverse
pt. Alexandru Hapaleti si alti copii
am nevoie de voturi
alba_ca_zapada spune:
Sorana: "La multi ani!" pentru Monica 

Sa fiti cu totii sanatosi, fericiti si sa primiti bucuriile pe care vi le doriti! 

Fi-mea este bolnavioara.
Toata noaptea a vomat si am crezut ca o fi de la ceva mancare. A mancat inainte de culcare si m-am gandit ca nu a digerat. Dar a fost somnolenta toata ziua si pe la pranz a facut febra.
Voi ati avut astfel de manifestari? O fi vreun virus?