Bobocei de sept-oct 2008, la 2 ani (312)
Raspunsuri - Pagina 17
felicic76 spune:
lumi: ca o patita ce sunt, ziceam io p-aci ca-mi vine sa ma palmui ca am fost relaxata, eu zic sa urmaresti limbuta incarcata...asa a fost la Vlad la inceput vreo doua zile, apoi s-au ivit bubitele/pustulele si de aici s-a declansat "urata"..inteleg ca este o bola in comunitate, al meu lingea toboganele din parc, atat, si a incasat-o.... sfatul meu este doar sa fii atenta, nu ca mine
, sa nu ajungeti in vreo faza mai grea 
angelynna82 spune:
Alexa am facut un tort cu crema din frisca lichida si ciocolata neagra (atentie sa fie cu 85% cacao), blatul din unt normal si de arahide, 8oua, faina, amidon, praf de copt, arome. Dupa ce am pus fiecare strat de blat am ornat cu putina crema apoi l-am glazurat cu sos de ciocolata 
Dya Crina papa cam asa:
dimineata 08.00-08.30 cereale cu lapte/paste cu branza/tartine cu unt/oua benedict
16.00-16.30 mancare gatita, uneori chiar doua feluri (daca mananca la 13.00 atunci ii mai dau ceva pe la 18.00)
19.30-20.00 iaurt/fructe
intre mese biscuiti, fructe mai rar accepta, ceaiuri/apa
Lumi multa sanatate
, nu stiu ce sa iti spun referitor la candida din pacate
noi iarasi nu mai bem lapte, ce ma fac cu al meu copil...
de
Crina Alexandra Bobocelul este o floricica
kllemi spune:
Fuseram si noi pe la mall, si ne lipiram de niste adidasi de la "Adidas"..ma rog cel mic...noi mai nou, nu mai apucam sa n eluam nimic
![]()
lumi glicerina boraxata cu stamicin...si mie mi-a trecut cu astfel de chestie...si eu facusem de la niste medicamente...ma speriasem
...de vre-o 2-3 ori pe zi,stergi limbutza cu un tifon infasurat pe deget, este mai mult decat suficient 
feli si la noi la fel se intampla cu lapticul de seara, tot asa ma pacaleste ca vrea sa doarma si ce sa vezi...ca nu e asa 
...iar in legatura cu mancarea, se vede ca este si poticios si mancacios
...bravo 
kllemi spune:
dya macarea la noi este cam asa:
- pe la 9.30-10.00 trezirea, mananca, daca nu ma pacaleste de un lapte o canutza de ceai cu 2-3 felii de branza almette sau pateu sau vinete sau ce se mai gaseste
- la 14.00-14.30 musai ciorba si un felu' 2 piure cu sos sau un piept de pui la gratar sau paste cu sos si de aici deviem mai multe, depinde ce-mi vine sa fac in ziua respectiva
- la 18.30 pina la 20.00 ne putem lungi cu mancarea, nu tot timpul ii este foame la aceeasi ora o tocanitza di cat mai multe legume si cu putina carnitza
Intre mese sticsuri, pixuri, mixuri ![]()
...asa le zic eu la prostioarele astea

si la culcare vre-o 300 ml. de lapte 

Monyca.C spune:
Dya noi papam asa : dimineata neaparat lapticul 300 ml, apoi biscuitei, 250 ml suc natural de portocale..a devenit un obicei..dc cumva indraznesc sa nu-i storc 2-3 portocale e scandal mare.. iaurt simplu..apoi pe la 1 supa cu galuste si pui, ciorba de toate felurile, numai de legume sau si cu carnita, perisoare etc..dupa somnel papam fructe de obicei..mar, para, banana..ce se gaseste prin casa..iesim afara..pufuleti simpli obligatoriu si un iaurtel cu fructe..venim acasa papam mancarica gatita..paste cu ton cu pui cu branza etc...sau alte feluri de mancare ma feresc sa fie f grase..apoi seara la culcare 300 ml lapte si cam atat..prajiturele si dulciuri ma cam feresc sa-i dau..ei ii plac f mult, e inebunita dar incerc sa trag cat pot de timp sa nu-i dau momentan f des...ii mai dau din cele facute in casa de mine..
la astea ma mai scap..![]()
Fuseram si noi la pediatru azi cu ei..totul e in ordine, NIcolas creste, creste si iar creste :))) are 64.5 cm si 7.850 si Eva 89 cm si 12.600..cam atat despre noi..in rest cum ne stiti..incerc sa le fac fata..chiar ma plangeam sotului acum 5 min ca ma dor toate si cand ma ridic simt ca ma dezmembrez..
fug non stop prin casa dupa cate ceva...
_irina_ spune:
E week-end 

ma bag la somn ca sunt lesinata de oboseala.
Cu papica stam cam asa:
- dimineata la 7:30 laptic cu cereale, iaurt, ceva crantanele si lapte
- 9:30 gustarea la cresa, ceva mai putin ca de dimi
- 12:30 masa de pranz, in general cica mananca pana termina, 2 feluri de mancare
- dupa somnic 4:30 gustarea de dupa-amiaza, fructe, biscuitei, chec, etc. tot la cresa
- 5:30 o pescui de la cresa si pe drum se mai indoapa cu cate ceva, e musai sa am in geanta ceva bun altfel iese scandal
- cina - depind de ce a mancat la gradi, in general destul de consistenta
- ziua se incheie cu un biberon cu lapte si peste noapte mai bea inca unul.
Muuh spune:
nikolici acum nu se mai bat dar au trecut doi ani deja. Mi-am dat seama ca am uitat sa iti spun doua lucruri: eu ii indepartez unul de altul sau de la locul faptei (Alexei nu mai bate copii dar faceam si cu el la fel cand riposta) si de cele mai multe ori anticipez, stiu exact ca daca vine un baiat si il ia pe Dimitri de mana pe scara de la tobogan si daca nu ii da drumul cand el zice "nu" urmeaza un branci, o palma si doua suturi aplicate rapid. Si atunci incerc sa ii spun eu "nu ai voie sa lovesti, spune-i, trage-te din mana lui dar nu da" sau pur si simplu ii opresc mana cand incepe asaltul.
Mai cred ca lucrurile se vor linisti cand incepe sa vorbeasca si vei putea sa o inveti sa tipe, sa latre, sa bata o perna sau ce metoda de refulare vei gasi.
lala77 spune:
Neata!
Papica:
6.00: lapte cu putina cacao si o lingurita de miere-150 ml;
8.00: un fruct de vreun fel pe care il rontaie in masina catre gradinita;
9.30: masa la gradi- tartina cu ceva si ceai( o felie mica)/cereale cu lapte;
11.00: fructe -cam 100 gr;
13.00: supa -150 ml cu o felie de paine si ceva legume (50 gr) cu carne (100 gr); plus desert -10-20 gr ciocolata de ex;
16.00: gustare la gradi-placinta cu branza/clatita/nuci cu fructe, etc- o portie mica;
20.00: cina-paste cu branza (100 gr)/ ciorba (150 ml)/o felie de paine cu ceva
21.00: lapte de la tita![]()
Eu fac de zor mancare ca avem musafiri. Asa ca mai trec pe aici intre doua prajeli.![]()
claudinna spune:
neata!!
dau eu
in dimineata asta

Dya, R mananca asa:
9- 10.30 (cand se trezeste): un castronel de lapte cu cereale
12.00- 14.00: ciorbita, diverse sortimente, cu paine sau nu/ 2 mere cu vreo 7-8 biscuiti petite beurre/omleta cu legume, iaurt, rosii/ cremvusti cu legume, paine,cascaval....
16.00: actimel sau danonino sau un iaurt cu fructe, daca n-a mancat la pranz fructe
18-19.30, dupa ce se trezeste (ca el se culca de pranz pe 16.00-16.30, dupa ce vin eu de la serv): un sandvis din paine, shnitel din piept de pui, cascaval si ardei/rosie sau somon la cuptor, mancat cu iaurt si cu paine, alte mancaruri de felul 2 ce avem in ziua aia: tocanita cu copanel, mancare de cartofi i-a dat soacra-mea ieri/ macaroane cu branza/ prajituri facute in casa: placinta cu mere, placinta cu branza, mai mananca cate 1-2 mere ca atare, ciuguleste tot ce vede pe masa, pofteste la tot ce mancam noi, cere cereale goale si mananca din ele toata seara
pana sa adoarma nu ma mai stresez sa-i dau oarece, pentru ca cere ce vrea el. f des mananca lapte cu cereale, ca si dimineata
eu chiar nu-mi fac probleme legate de laptele pe care-l bea
cred ca e destul de mare si nu vad rostul contabilizarii
el cere si nu-i dau prea multe "prostii", mananca frcute si legume suficiente intr-o zi, din productie proprie, carne nu in fiecare zi, dar ii place, mananca si o pulpa intreaga la o masa, cu paine, branza si rosie, dar nu insist sa-i dau zilnic
ii place si pestele ii plac si ouale
mananca singur in 70-80% din cazuri pentru ca vrea, pentru ca-mi cere de mancare cand eu spal vasele, sau fac altceva si ii pun pe un taburet mancarea, iar el mananca si imi spune in ce stadiu este
la ciorbita nu mananca singur daca nu are paine in ea, sa fie mai usor de luat in lingurita
carnea i-o fac bucatele pe farfurie si pestele la fel, marul il mananca curatat, muscand din el, intreg, e f mandru ca tine si el marul in mana
ia cana de pe masa/blat si bea apa, lapte, suc din sirop de fructe cu apa (tr sa scot storcatorul de la naftalina sa-i mai fac suc de fructe, ca uitasem de el![]()
Monyca)
pune cana/paharul la loc pe masa/blat, fara sa verse sau sa sparga, desi eu ii zic de fiecare data sa aiba grija: "nu sparg, mamana, beau!"
cand fac ceva de mancare e prezent langa mine, se catara pe picioarele mele si fug cu castronul de la blat la masa si tot asa, sa nu ma mai tina de maini
el isi ia un scaun si se urca langa mine, imi da mana la o parte de pe lingura si "mesteca Vavan"...deci ce se gateste, trece si prin mana lui ![]()
acuma, nu stiu daca sa ma bucur sau sa mai astept
, dar aseara ne-a facut o surpriza
mi-a spus ca vrea sa faca pisu la baie
am mers la baie, am pus reductorul, l-am asezat pe reductor, dar se frichinea si nu a stat, s-a dat jos si sa faca din picioare, dar nu ajungea
i-am pus cantarul si s-a urcat pe el, dar tot atingea cu puta de vasul wc ului
i-am pus hartie pe vas si si-a sprijinit puta acolo, dar tinea de ea...m-am plictisit si l-am lasat acolo, m-am dus dupa prosop sa-l spal
cand m-am inotrs mi-a spus ca a facut pisu si sa ma duc sa vad. nu l-am crezut, dar avea dovada
se vedea pe hartie:"cheama-l si pe tatanu, sa vada si el!!"
era foarte fericit!! si noi la fel, dar sa vedem cum vor evolua lucrurile...
claudinna spune:
Lumi, cand i s eparea dr ca R are limba "cam incarcata", imi dadea solutie cu stamicin
puneam pe un betisor de urechi si ii dadeam pe limbuta
sper sa scapati repede
hunii si mamica!
Mihaela, acomodare usoara la serv!! ma bucur ca Sofia e bine!