Sept-Oct '10 !! Bravo Moshulik! (173)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui be_one

Tanamera, eu acum vreo doua zile intrebam de sterilizator, insa de atunci i-am dat sa pape numai la mine.
Ii fac proba suptului, adica il cantaresc inainte si dupa masa si imi iese o diferenta de cam 65g. Adica as zice ca mananca mai putin decat ii dadeam eu cu biberonul, cam 80-90,asta cand nu adormea inainte sa termine. Dar el doarme bine si acum, de cand mananca la san si nu plange de foame. Il trezesc eu cam la 3 ore, sa nu stea prea mult flamand. Noaptea se trezeste el, cam la 4-5 ore.
Mamicile cu experienta in alaptat, oare e in regula sa pape doar atat, daca el nu cere mai mult? In 5 zile a luat doar 100g in greutate, nu e cam putin?
Sau sa nu mai mai stresez, am zis si eu ca sapt asta abia am invatat sa papam la san, poate o sa fie mai bine de acum

Oana mami de doua comori: Dimitrie (23.10.2004) si Ioan (11.09.2010)

In primul rand ti-as spune sa va faceti un bine: uita de proba suptului, nici o masuratoare nu e atat de fidela incat sa iti poata da un rezultat exact, chiar daca e exact, nu e relevant. Fiecare bebe suge atat cat are nevoie, cat poate corpusorul lui digera la un moment dat si, mai ales, cat volum are stomacelul lui. Gandeste-te ca la nastere stomacul nu e mai mare de 30ml si ar trebui sa se mareasca treptat, natural, fara presiune. La un adult e cam de 1.5l, ia imagineaza-ti cum te simti dupa ce consumi 1.5l alimente la o masa???
In ce priveste cantaritul periodic, poti sa o faci de dragul statisticii mai des de o luna, insa asteapta cu concluziile o luna intreaga ... daca la finalul ei are un plus de 500gr din alaptat exclusiv, e perfect! Sigur ca se poate si mai mult, dar 500gr din lapte matern e muuuult mai bine decat 1kg din alaptat mixt sau formula exclusiv.

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara

AMR 2 saptamani !!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui be_one

El are deja doua saptamani, de asta ma intreb daca nu e putin cat mananca. Dar la san exclusiv mananca doar de vreo doua zile
Si oare e bine ca il trezesc eu sa-i dau sa manance? El dupa mai mult de trei ore incepe si se foieste sau plescaie, dar nu plange de foame. Plange uneori cand il schimb, ca il mai tratez pe la buric, care nu i-a cazut inca

Cu riscul de a ma repeta si imi cer scuze pentru insistenta, as intreba si eu daca tie ti-ar fi bine daca te-ar trezi cineva noaptea sa mananci? Ai incredere in copilul tau, daca ii e foame, va sti sa iti ceara, daca nu, da-i pace, respecta-i instictele si echilibrul personal.

AMR 2 saptamani !!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui LoraG76

Din pacate, nu creste defel cantitatea de lapte, oricat m-as stradui...incerc sa nu ma mai stresez, ca stiu ca nu-i face ei bine, insa lupt in continuare, poate-poate..

Sa va traiasca micuta crestina!
Lora, stii ca sunt mult mai mari sansele sa scada cantitatea de lapte daca ii dai completare, ar zice minime sunt sa creasca in acest mod.
Te-ai gandit sa faci o cioco din laptele praf pe care-l mai ai si sa ramai la alaptat exclusiv?

AMR 2 saptamani !!

Mergi la inceput

Si pentru ca am eu asa un simtamant ca ce e mult strica, o sa imi mai dau cu parerea despre alaptat doar la cerere, sper sa nu fi suparat pe cineva grav pana acum

AMR 2 saptamani !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna_ivan spune:

neatza fetelor

de o ora recuperez, si am avut atatea de citit incat nu mai stiu cui si ce vroiam sa raspund.

Lora sa va traiasca mica crestina si sa va aduca numa bucurii
be one impresionanta povestea nasterii
Andreea27 La Multi Ani sa fii sanatoasa

in legatura cu laptele matern sau formula, eu nu am niciun dubiu ca cel matern e cel mai potrivit, dar nici copii crescuti numai cu formula nu sunt mai prejos. eu am 2 nepotei (7 si 3 ani) care au crescut numa cu lapte praf si sunt pperfect sanatosi si voinici si nu au avut niciun fel de problema.
eu si fratele meu (30 si 34) am crescut fara san si iata-ne mari si voinici. asa ca eu voi face cum imi va dicta instinctul, voi incerca doar san dar daca ar fi sa apelez la lapte praf asta e vom apela la lapte praf, cred pana la urma ca e decizia fiecarei mame.
sper sa nu fi starnit vreo polemica

pup toate fetele.
la 5 o sa fim la spital dar sigur ne intoarcem acasa

36+ bebe mic
http://blog.photostories.ro/
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Buna dimineata tuturor!
Am avut un we cam de kko asa ca am citit pe diagonala...oricum aveti un ritm greu de tinut, asta-i bine, inseamna ca sunteti pline de energie!

Eu am incercat sa strecor niste ceai fierbinte dintr-o oala-n alta si am reusit sa vars un pic, ia ghiciti unde a cazut...evident ca pe inaintarea mea, adia pe burtoi...in secunda 2 am ramas fara piele pe o bucata de burtica cat o moneda...pfuai, ce dureri...

Apoi (de fapt inainte) fiica-mea se vede a inceput gradi...muci si febra...am stat lipita de ea s-o fac bine, sa o pot duce azi la gradi si sa nu ne transmita si noua ceva... am reusit s-o trimit la gradi azi fara niciun muc si fara febra...yupiii.

Pe aici am intrat cand si cand, ce sa fac daca eram cu capul la altele. Insa tare am impresia ca am uitat sa felicit pe Nushulica .

Asa FELICITARI NUSHULICA, SA VA TRAIASCA STEFAN ALEXANDRU! Sa fie sanatos si sa va aduca numai impliniri!

Si bineinteles
FELICITARI MOSHULIK, SA VA TRAIASCA MARIA ALEXANDRA!. Sa fie sanatoasa, sa creasca mare, fericita si iubita!

Ma duc sa vad ce mai recuperez din ce nu am citit si sa ma uit si pe la poze!

38+ Victor Darian si mamica de Andreea Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

'Neata mamici, bebici, prietene si burtici!
A adormit bolfosenia, asa ca profit sa va salut si sa va invit la un mic dejun cu lapte cald, pulpe de pui la gratar si cascaval...na, asta mananc eu la ora asta, chiar daca suna ciudat. Nu va ganditi c-am facut gratar de dimineata, e de ieri.

Nerantula, eu nu ma supar, incerc chiar sa alaptez exclusiv, dar la un san inca mai am rani de-mi curge sange...sper sa-mi treaca mai repede si sa reusesc - il storc cu mana, ca pompa n-o pot suporta, ma doare mai tare.

Multumim pt. felicitari!

Eveline, off...cred si eu ca ai avut dureri, biata de tine. Multa sanatate Biei!

Lora, mami de Iustina si Adelina

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Bazar umanitar DC - ajutati copiii

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns office spune:

Eu cred ca polemica referitoare la alaptat versus laptele praf este cam aceeasi cu cea referitoare la nasterea naturala versus cezariana. Da, tot e ce natural este preferabil dar daca nu poti, nu vrei, nu te simti in stare sau din orice alt motiv nu se intampla de ce sa nu alegi cealalta varianta?Mie mi se pare mult mai sadic sa lasi copilul sa planga de foame numai ca sa fi fidel conceptului de alimentare 100% naturala. Si asta in conditiile in care laptele matern depinde foarte mult de calitatea/cantitatea produselor consumate de mama iar formula este mult imbogatita fata de ce exista acum 30 de ani sa zicem. Cel putin eu nu am auzit de tragedii produse in cazul copiilor pentru simplul motiv ca au fost alimentati doar cu formula sau mixt...

Mami de Mihai Alexandru (25.08.2010) si Iulia Maria (24.02.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns office spune:

Lora nu uita de poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui office

Lora nu uita de poze!

Nu uit. Din pacate, s-a blocat cardul de la aparatul cel mai bun si nu le pot salva. Celelalte exista, insa nu-s de calitate, dar o sa incerc sa pun cateva zilele astea, asa.
Plange bolfosenia, fug!

Lora, mami de Iustina si Adelina

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei

Bazar umanitar DC - ajutati copiii

(Niciodata sa nu spui niciodata!)

Mergi la inceput