Ghiocei de Martie-Aprilie***253***
Raspunsuri - Pagina 23
Gianina34 spune:
of, of, of cativ, si voi cu necazuri
nu stiu ce sa spun cu antibioticul; si la noi este prima data si uite ca am trecut de 7 zile de administrare si ma indrept spre 10
sanatate multa 
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, cinci luni si-un pic
georgiana310 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cativ13 de aseara luam augumentin, la 12 ore. daca nu se remediaza tusea pana maine ne trece pe injectabil...vrea sa-i puna branula... ![]() ![]() ![]() culmea e ca am racit si eu si suntem 2 mucioase prin casa. imi amintesc ca spunea cineva ca daca nu au luat des antibiotic sansele ca organismul sa raspunda sunt mai mari. fi-mea n-a luat nicodata...sansele cresc, nu? ![]() ![]() eu citesc mereu, tot, vad si toate pozele dar nu apuc sa comentez sau sa raspund. ba vine fi-mea si zice "bazti", ba trebuie sa fac una-alta, mereu gasesc altceva de facut cand doarme. zic sa scap de ale case ca apoi sa stau linistita la calculator...nu merge. sa va faceti bine toate, si mamici si mai ales pui ![]() ![]() Fiica Ploii |
Aveti nebulizator? Ati incercat!!! Daca nu, i-ai si pune-o acolo... sa vezi ce efect bun are!
Eu stiu asta dupa 3 saptamani de raceala... CUMPLITA!

georgiana310 spune:
| citat din mesajul lui Gianina34 of, of, of cativ, si voi cu necazuri ![]() nu stiu ce sa spun cu antibioticul; si la noi este prima data si uite ca am trecut de 7 zile de administrare si ma indrept spre 10 ![]() |
Like I said!!! Io eram foarte confuza la faza cu antibioticul. Am fost la ceva mega doctor filosofus medicus profetus si m-a luat asa... la 11 metri! "Doamna, va vad femeie normala, cre` ca aveti si studii... pai se poate? Sa dati la copil antbiotic ca tuseste??? Haideti sa fim seriosi!!!"
Mi-a explicat care e faza cu raceala, unde se intervine cu antibiotic si DE CE!!!
Evident, eu nu fac decat sa va zic si voua cum am procedat eu! M-am dus duminica, am luat nebulizator si substantele alea... am iesit cu tot cu consultatie la 5 milioane aproape... Daaaar, ieri, Bris nu mai avea NIMIC!!!!
Azi... la fel! So... zic din experienta mea... si din stresurile pe care le-am avut si eu! Ca stiti ca la inceput de wee eram disperata ca oare cum sa fac?!
Acum... stiu!
georgiana310 spune:
Si sa va mai zic ceva!!! (repet, nu ma cred mega inteleapta si nu vreau sa va suparati pe mine!!! Ca doar stiti ca n-am stiut cum sa procedez si asa am ajuns la medic!)
Daca, "raceala" - avand ca simptomatologie:
-nas care curge/infundat
- tuse
- febra, care scade la antitermice - chiar si in 2 - 3ore!!!
mai este insotita de:
- varsaturi
- febra peste 38.6, care nu scade la antitermice
- stare letargica
ATUNCI, DA!!! Trebuie sa se ia in calcul si posibilitatea asta! Dar nu din prima zi de varsaturi sau febra mare!!!!
Mai mult, daca copilul a avut bronista de nustiu ce fel, sau mai ales, ceva boala de plamani, atunci, CLAR E CAZUL SA SE IA ANTIBIOTIC!!!!
Atat! Gata, nu mai zic nimic!
Gianina34 spune:
| citat din mesajul lui georgiana310 mare!!!! Mai mult, daca copilul a avut bronista de nustiu ce fel, sau mai ales, ceva boala de plamani, atunci, CLAR E CAZUL SA SE IA ANTIBIOTIC!!!! |
sau daca se infecteaza mucusorii si se duce infectia la urechi (apar otite de tot felul) sau ochi (mare atentie cu canalele lacrimale)

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor, cinci luni si-un pic
cativ13 spune:
| citat din mesajul lui georgiana310 De ce augmentin???? Pt ca ii curge nasul? Sau mai e si altceva? ATENTIE!!! Antibioticul trateaza viroza... daca e o simpla raceala (chiar dca noua nu ni se pare simpla!), antibioticul nu va face mare lucru!!! Si sunt unii cretini care zic... aaa, pacientul nu reactioneaza, marim doza! Sau facem injectabil!!!Aveti nebulizator? Ati incercat!!! Daca nu, i-ai si pune-o acolo... sa vezi ce efect bun are! Eu stiu asta dupa 3 saptamani de raceala... CUMPLITA! Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009http://georgianaspataru.blogspot.com/ |

nebulizator e tot aia cu aparatul de aerosili? nu avem dar cica ar fi tarziu pt el...oricum, medica nu da antibiotic asa usor...sigur a vazut ea cevaFiica Ploii

dragastoasa de