Strumfii gradinari! Bafta grupa mica! (196)
Raspunsuri - Pagina 21
Luna1 spune:
Andreea hai ca te-am facut prietena mea.
Ce e de facut cu crizele? Eu le iau pe rand, nu am panceu universal. |Cand merge si reusesc sa o fac sa ma asculte ce am de zis, merge, cand nu incerc altceva, uneori ridic vocea, alteori parasesc "scena" crizei (daca sunt acasa), alteori o iau pe sus, alteori o las sa-si faca numarul. N-am ce face.
Aseara m-a suparat, Adelise tipa mereu, adica se rasteste, e obraznica dupa parerea mea, am inceput sa nu mai fac cum zice ea chiar daca provoc o criza. Iar cand o apuca criza atat ii zic "esti obraznica, fetele mari nu fac asa, astept sa mai cresti!" Vai ce se supara, dar nici nu o ascult pana nu se potoleste. Si se potoleste ca vede ca n-are ce face.
Insa asta dupa mult timp in care efectiv le evitam crizele, adica acum procedez asa pentru ca vad ca a inceput sa inteleaga ce vreau de la ea, pana acum cand nu intelegea evitam crizele precum slalomul, le stiam mereu cand o apuca pandaliile si evitam pe cat puteam.
My reason
Timi07 spune:
VIO LA MULTI ANI!!!!!
Greierash felicitari pt sarcina, iti doresc sa fie una usoara si sa te bucuri din plin de ea.
Andreea& Oaana subscriu la ce a zis Luna despre abordarea crizelor. Nu e o pr pe care sa o abordezi de fiecare data in acelasi mod....trebuie sa fii creativ
Daca e criza atat de furtunoasa incat nici nu se poate negocia(ca sa nu-i zic santaj sentimental) atunci lasi copilul sa-si faca damblaua si-ti vezi de ale tale, daca poti sa mergi in alta camera e si mai bine.
Chiar vineri mi-a tras micutzica o criza si am lasa-to pe hol si m-am dus in living. E capoasa rau berbecutza mea, i-a luat ceva timp pana s-a calmat si a venit si ea la noi dar as fi lasat-o mult si bine acolo pt ca nu se putea vorbi cu ea.
La Soph avem tot felul de variante printre care si trimisul la colt, i se ia jucaria favorita sau paturica de la nani,nu-i citesc poveste la culcare; uneori chiar negociem pedeapsa
iar daca-i spun ca se comporta ca un bebe vai mamaaaa ce-am jignit-o sau ca sunt dezamagita de comportamentul ei ...(mami trebuie sa fie tot timpul mandra de ea)
Pedeapsa tine de momentul zilei, e privata de ceva ce-i place dar imediat sa nu uite cumva ... dar deobicei reusim sa ne intelegem plus ca la ea crizele nu mai sunt atat de violente din fericire.
Eu le laud daca fac ceva bine, adica incerc sa incurajez comportamentul pe care mi-l doresc de la ele, chiar daca uneori exagerez. Tocami de aceea daca ii zic la Soph ca sunt dezamagita de ce-a facut sau ii zic: "sa-ti fie rusine" are efect.
Bafta...sigur o sa treceti cu bine peste perioadele de tantrum doar ca ia mai mult timp sa vedeti ce le poate dezamorsa....
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
andreea c spune:
Ura, am si eu un prieten! Merci Luna
.
Cum punem sa adaugam prietenii?
Multumesc pentru sfaturi tuturor.
Timi07 spune:
megi la mesajul Andreei si faci click pe icoana care zice "adauga Andreea la lista ta de prieteni" (e una cu 2 pesoane si un plus).
| Citat: |
| citat din mesajul lui musso17 andreea te-as face si eu prietena mea dar nu stiu cum. georgiana,mamica de mihnea |
Vivela spune:
dar copiii care se trezesc noaptea urland, fara sa comunice in niciun fel ce-i deranjeaza, cum trebuie abordati? speram sa fi scapat de tantrumuriloe nocturne, dar au revenit in forta din pacate...
acum, asezonate cu pisu' in pat
.
stiu ca atunci cand se trezeste plangand, urmeaza sa faca pipi. l-am intrebat daca vrea sa mergem la baie, i-am dus olita, degeaba. e parca in transa si mai rau se indarjeste. iar cu forta nu-l pot tine pe wc.
habar n-am cum sa gestionez situatia.
Traiesc in Orasul Alandala
musso17 spune:
timi,multumesc.
vivela,mihnea are dintr'astea daca nu doarme la pranz suficient,tot asa face si nu-l calmez nici cum,il las sa urle cateva minute apoi ma duc il iau in brate si se calmeaza.
andreea c spune:
Vivela la tine s-ar putea sa fie toate astea datorita aparitiei lui Damian. Radu era exact la fel cand era Alexandra mica. Acum a lasat-o mai moale, dar de ceva timp mai face si el pipi noaptea. Tot asa nu vrea sa stea pe olita si incepe sa planga sau sa dea din picioare. El nici nu vrea sa stea invelit si m-am gandit sa nu fie de la frig pentru ca la noi in dormitor este mai rece si a cam coincis perioada de cand a inceput sa faca pici cu venirea frigului. Asa ca i-am pus in pat o paturica mai calduroasa peste cearsaf si am pus si caloriferul electric pe minim.
Timi07 spune:
Michy uite www.makeupalley.com/" target="_blank">aici gasesti review-uri la cosmeticale. Eu am fosnd de ten anti aging ceva de la Vichy si e ok dar nici nu ma astept de la un fosnd de ten sa acopere toate imperfectiunile ci doar sa imbunatateasca un pic aspectul pielii(scuze ca nu-mi amintesc exact cum se numeste).
L-am luat redus pt periada de vara cand eram bronzata (e mai inchis decat ce am deobicei)si chiar am fost placut surprinsa.