Nu mai stiu ce sa fac...

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Aha... Mi s-a mai spus, nu am de ce sa ma supar, voi incerca sa spatiez mesajele, macar dupa prima postare cind de mult ori o arunc si plec.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Stii cum poti face simplu?
Scrii o fraza, enter.
Alta fraza, enter.
Chiar daca nu mai pui alte spatii, fiind fraze separate, lectura e mult mai facila :).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu cred ca pina la urma un copil ce este lasat la gradi pt ca "trebuie" este ignorat cind plinge pt ca "asa trebuie" si, in general face ce "trebuie", pina la urma se va adapta, va fi poate chiar si independent, dar nu va avea nicicind o legatura strinsa cu cei care i-au zis numai ca "trebuie".
se va simti neiubit si nevaloros exact pentru cei care conteaza cel mai mult pentru el.

in cazul asta, eu as incerca sa ramin inca putin, nu la usa, ci cu el in clasa si as cauta o educatoare care sa coopereze la asta.
i-as spune baiatului ca stam impreuna o ora, dupa care eu lipsesc o ora si ma inotrc. si ar fi fix o ora. si tot asa.
si daca nemosidori stie ca e cazul, poate vorbeste si cu un psiholog, nu prea am auzit ca ti-ar pune diagnostice aiurea, mai curind sint de ajutor.

cind era Matei mic si a mers prima oara la gradi nu prea voia sa stea.
si stateam cu el pina cind numaram impreuna pina la 20-30-50, oricit voia el, odata a fost 200. era gradinita de stat la care politica era "lasati-l doamna si plecati pe furis". de la directoare, la ingrijitoare, se uitau la noi ca la extraterestri, dar nu mi-a pasat. dupa o saptamina era superok si adaptat la fix. si linistit si eu la fel.
"sahul e prea creieros, mai bine jucam table" - M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemosidori spune:

Imi pare rau ca din lipsa de timp nu i-am descris comportamentul mai detaliat,voi incerca de acum .
Dintotdeauna,cum am mai spus,a fost mai sociabil cu copii mai mari,cu cei de varsta lui sau mai mici...nu ,ii trateaza cu superioritate,parca.E foarte grijuliu cu cel mic si cu baiatul surori mele (2,5)dar cu altii e foarte critic.
Am mai incercat la doua gradinite in anii anteriori ,dar suferea si nu vroia sa mearga,asa incat am amanat.
In schimb pentru socializare a mers la fotbal .Problema aici a fost ca era cel mai inalt,deci cel mai mare,(e foarte inalt pentru varsta lui)si se comporta urat cu ceilalti,nu era prietenos deloc.Asa ca l-am pedepsit si nu l-am mai dus.I-am spus ca va merge cand se va comporta civilizat.M-a pacalit de doua-trei ori,ca gata va fi prietenos,dar a uitat repede.Faptul ca nu l-am mai dus la ajutat,a devenit mai ascultator.
Intelegea regulile jocului,dar se supara foarte tare cand ceilalti se bucurau daca ii dadeau gol(era portar)si se stramba la ei .
Nu m-a-ti inteles bine.El se joaca ,dar altfel decat copii de varsta lui.Acum "e la moda" sa incaiere diverse animale(dinozaurul cu iguana)si binenteles cu un scenariu spus cu patima.Sincer ma enerveaza ingrozitor.Nu inteleg de unde inclinatile astea ca se uita doar la desene relativ pasnice (Thomas,Tigger and Pooh,Magic English),iar in ultima vreme am rarit de tot.
Nu e introvertit...stiu ca o sa supar, dar uneori as prefera...ar fi mai comod...e tot timpul in miscare,dintotdeauna a fost asa,nu e timid absolut deloc,turuie tot timpul si cu oricine.
Tocmai de aceea nu se simte bine la gradinita.Ca trebuie sa stea jos atata timp .Chiar insista ca dureaza prea mult. Si cred ca ii e greu sa taca...
Pana sa imi deschideti mintea ,nu ma gandisem de unde chestia cu moartea.A murit recent Dingo,dalmatianul nostru(era batran).
Intr-adevar,a ajutat ca l-am adus acasa toata saptamana,dupa ce refuza sa intre,si eu plecam dupa cel mic.Lipseam intentionat cam 2 ore,sa i se para mult.Vazand ca ma intorc,nu mai zice de moarte,zice intruna,ca ii e dor si nu poate sta fara mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemosidori spune:

Asta a si zis ca vrea ,sa stau cu el.Dar nu cred totusi ca ar fi bine,pentru ca va vrea sa stau mereu.Sigur.
Incredere in el are,dar nu suporta sa vada ca cineva e mai bun ca el.Daca vede ca un copil face ceva incearca si el imediat,si exerseaza intruna,pana ii iese.A invatat aproape singur sa scrie si sa citeasca.Numai ca nu combina silabele din cuvinte bine ,iar daca il corectez se supara.In ultima vreme ,nu a mai scris si citit ,cum facea inainte.Acum trebuie sa-i zic eu.Nu mai are chef sa fie apreciat.Faptul ca il fortez sa mearga la gradinita il face tare nefericit.
Cand il intreb la ce se gandeste (inainte nu cadea pe ganduri)imi spune ca nu stie cum sa faca sa nu mearga,dar sa nu ma supere nici pe mine.
Eu cred totusi (desi neaga) ca nu ii place pentru ca trebuie sa respecte o disciplina,niste reguli,si cred ca cel mai grav...i se pare cineva mai bun ca el.
E stangaci,si nu deseneaza perfect,in jurul lui sunt numai fete,care sigur sunt mai bune la asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

deci problemele nu sunt unele inventate, nu e manipulare, nu e obraznicie, copilasul chiar sufera.

Mie tot laincreere mi se pare ca trebuie sa lucrati. Un om care are iuncredere in el nu se supara cand altul e mai bun....mai priceput...increderea in sine inseamna (printre altele) si sa te accepti asa cum esti, sa iti fii suficient.

El oricum e putin iferit, e mai inalt, e mai puternic....e stangagi, e extrem e inteligent.
Acesti copii se aapteaza un pic mai greu in societate si trebuie ajutat sa ia lucrurile mai la lejer.
Numai cu multa dragoste si intelegere veti reusi.
Eu nu cred ca te-a pacalit ca va fi prietenos....pur si simplu copiii nu pot sa asctioneze prietenos doar asa, la comanam sentimentele ii guverneaza, si nu ratiunea.

Asa mai scrie, trebuie sa plec.
succes, o sa urmaresc subiectul.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizelVikinga, . Inca cineva care se da mare prin virtual pe-aicea :)).
da. Adevarul e ca inainte, cind nu prea credeam eu ca se poate educa un copil si altfel decit stiam eu, adica iubire maxima, pupacit si dragalit, dar trebuia sa fie cum si cind zic io, asa fara drept de apel, mina de fier in stil comunist, ca altfel ma speria pierderea controlului, si-mi imaginam numai copii alintati, mici dictatori si asa mai departe, ei bine atunci mi se pareau asa arogante mamele pe de DC de genul anca_a. Nici nu o credeam in totalitate si ma enerva la culme ca mi se parea asa ca se da ea marea mama perfecta care le stia atit de bine pe toate.si ce bine ca am avut curajul sa incerc si altfel! nu am pierdut nimic, tot "alfa" am ramas in trupa mea cea mare:) dar e altfel. nimic cu forta ci discutam, explicam, intrebam, intelegem si gasim o cale cit mai buna pt toata lumea, nimic nu e batut in cuie.doar scoala si inotul.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Citat:
M-am gandit sa-l duca sotul ,la el nu prea comenteaza

Citat:
Asa ca l-am pedepsit si nu l-am mai dus (fiindca se supara cand primea gol si se stramba la copii)

Citat:
Sincer ma enerveaza ingrozitor (cum se joaca cu dinozaurii)...

Citat:
Nu e introvertit...stiu ca o sa supar, dar uneori as prefera...ar fi mai comod..

Citat:
E stangaci,si nu deseneaza perfect,in jurul lui sunt numai fete,care sigur sunt mai bune la asta.

Citat:
Lipseam intentionat cam 2 ore,sa i se para mult

Urmarea?

Citat:
cu altii e foarte critic.

Citat:
Nu mai are chef sa fie apreciat

Citat:
i se pare cineva mai bun ca el.

Ce cred eu:

1. mi se pare dificil ca un copil care nu prea stie ce e aia toleranta, sa fie tolerant la randul lui.

Mama ar dori ca el sa fie altfel decat este, tatal, probabil ca si mai si...

Copilul a fost pedepsit pentru ca se supara cand avea un esec la fotbal (cand ceilalti copii ii dadeau gol).
SE pare ca parintii cred ca el nu are dreptul sa fie altfel decat incantat atunci cand are un esec...
Iti arati sentimentele negative, te pedepsim...

2. Copilul nu are deloc incredere in el.
Nu e de mirare.
Mama crede ca un copil de 6 ani este stangaci daca nu deseneaza perfect!!! si, tot mama crede ca alti copii sunt perfecti la varsta asta...

3. La 6 ani copilul este lasat zilnic 2 ore singur in casa (in alte tari parintii sunt pedepsiti pentru asta - copilul e prea mic pt. a sta singur), in vederea preagtirii pt. intrarea in colectivitate. Uf!!
In loc sa fie ajutat, mai tare e stresat :(.

Nemosidori, trebuie sa fiti ingaduitori cu copilul vostru, trebuie sa il acceptati asa cum e, trebuie sa il intelegeti, trebuie sa il incurajati permanent, trebuie sa ii aratati ca nu se intampla nimic daca mai si greseste, trebuie sa explicati ca nici ceilalti copii nu sunt perfecti.

Pana la urma, problema voastra cea mai mare nu este ca baietelul refuza sa mearga la gradi.
Il veti forta si va merge pana la urma.
Problema este ca el nu are incredere in el si ca voi nu il prea intelegeti.
Daca voi nu veti deveni mai ingaduitori cu el, frustrarile vor creste odata cu varsta, iar el va deveni si mai nefericit.

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vikinga

si ce bine ca am avut curajul sa incerc si altfel! nu am pierdut nimic, tot "alfa" am ramas in trupa mea cea mare:) dar e altfel.

Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo

Da, da, tre' sa fie ea alfa, domle . Mai bine i-ati o Alfa (Romeo ) (Spider ) si da-te zilnic cu ea si mai lasa-i si pe aia micii sa dicteze din cand in cand pe-acolosa :D.

Anca_a nu e aroganta :). Zice verde-n fatza ceea ce noi doar gandim uneori .
Si pica cerul pe ea atunci cand se vorbeste despre copii nefericiti :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

vikinga tre sa fie Alfa cu 3 copii, ii incolonez eu greu 2, dapai 3 ;))
numai ca stii ce, daca e cu voie bune si veselie, copiilor le place sistemul incolonarea:)
sa ii vezi pe ai mei cand strigam "la masa"
Gh se repede, ce papam, ce papam, sofia vino ca mancam, fug amandoi repede etc
samd , asta e un minuscul exemplu, da cand iesi cu ei afara....tre sa fii alfa si sa te urmeze.

(ala micu eu am inteles ca e stangaci, adica scrie cu mana stanga)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput