Cand prietenul sufera...
Tanu, alintat si Tzitzi, este motanul Ioanei si are 7 ani impliniti. E al Ioanei, ca i l-am facut cadou pe vreme cand eram doar eu cu ea...sa-i tina de urat cand nu eram acasa. Indragit de toti, liber sa iasa afara, demn si...nebunatic, crai mare prin cartier. Pana a venit tarandu-se si cu coada bleaga, muscat de un caine (dupa cum avea doctorul sa constate). A scapat, ca pisica are, oricum, mai multe vieti, nu mai are coada si nici la fete nu mai merge, ca-i lipsesc...podoabele. S-a mai blegit...dar asa e viata.
Problemele, insa, au inceput sa apara. Atinse, probabil, ceva terminatii nervoase ii joaca feste, scapa caca pe el, e stricat la stomac in paralel cu fecaloame uriase care-i blocheaza matul si se constipa; in ultimul timp, cam de un an e rau, iarna trecuta a mai fost cumva, vara a stat afara, dar...se apropie iar iarna, el e obisnuit sa doarma in casa, in ultimul timp la sora mea, care-i la parter si ii este mai usor. In plus, sufera ca nu mai intra in casa si vara, este un alintat, dar acum are o fata efectiv cazuta de mahnire. Nu stiu cum o sa fie la frig...n-a stat niciodata afara pe ger, a iesit cand a vrut, dar s-a intors repede.
Doctorii nu-i mai dau de cap, face clisme des si, dupa cum reactioneaza, sufera ingrozitor, medicii spun ca nu au prea vazut asa reactii, majoritatea matelor nici nu simt clisma; antibiotice tot timpul, tot soiul de injectii, analize...nimic de bine, e din ce in ce mai rau.
Nu stiu ce sa fac! Cum o sa ne descurcam cu el la frig, noi in casa, el afara? Miauna de ti se rupe sufletul doar ca nu-l lasam in casa, dar cand o sa-i fie frig! Sta in geam si se uita la noi...el nu stie ca e murdar ca un porc si la o ora dupa ce il spalam, e mozolit iar...si iar...
Dati-mi un sfat...va rog!
PS: Pampersi de pisica exista?
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Raspunsuri
ladyJ spune:
Imi pare rau!
saracul pisic..
Nu puteti merge cu el la alt doctor? Cum mai sa-l lasati in frig afara? Sa nu faceti asta, Rufus. Du-te la alt medic, eu nu ma pricep deloc dar poate se gaseste o solutie medicala, bietul de el.
Cred ca Ioana e tare trista...
Olina87 spune:
noi i-am pus catelushei noastre (talie mica) niste chilotei de bebe, cu o gaura in dreptul cozii (ciotul, ca i-o taiasera de mica), cu tampoane igienice mai mici sau mai mari, dupa nevoie... ca sa tina pe ea, i-am ajustat chiloteii prinzind excesul cu un ac de siguranta...
josefine spune:
Biata pisica:(
Sunt scutece de pisica
http://www.amazon.com/Simple-Solution-Disposable-Diapers-12-Count/dp/B000BHHDA2/ref=sr_1_1?s=gateway&ie=UTF8&qid=1285388386&sr=8-1 , in Romania nu se gasesc?
www.razvanphotography.com
Deus spune:
sa faci o cutie pt el in casa si acolo pui scutece mari - patura de scutec care se pune sub bolnavi cand au asemenea probleme...saracutul, nu-l lasati in frig.
si daca se simte rau si sufera atunci mai bine sa-i faceti eutanasie, sa va despartiti
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni." Linda si Paul McCartney
Mediajust spune:
Si eu zic ca si Deus...mai bine ii scurtati suferinta. Noi ne reprosam ca am chinuit o batranica, dintr-un soi de egoism, nu ne puteam desparti de ea, si ultimele 2 luni au fost cumplite.
Am citit ca pisicile sunt foarte triste cand sunt murdare, recunoscute fiind pentru pasiunea lor de a se spala, si se amplifica astfel suferinta cauzata de boala.
Imi pare tare rau, dar daca nu-i alta solutie...Iar Ioanei - rapid alt pisoi care nu-l va inlocui pe Tanu, dar ii va mai ostoi dorul...
Rufus spune:
Iarna trecuta a trecut greu. Sora mea si-a tapetat toate canapelele/fotoliile/scaunele cu scutece din alea de care zice Deus, dar nu statea pe ele. Printre altele, este si grozav de incapatanat. I-a lasat un singur loc, unde nu a pus scutec, cu un plastic sub un cearceaf. Cam cu mofturi, dar dormea mai mult acolo.
Problema complementara este mirosul. Am fost si la alti medici, acelasi lucru. Are o diaree continua, stopata din cand in cand de antibiotice; ok, miroase a caca, dar e mai mult, e un miros mult mai rau, de putrefactie. E insotit permanent de acest miros. Acum sta pe o terasa acoperita, deci practic afara; nu isi face nevoile acolo, insa murdareste prin simpla atingere. Miroase acolo ca la zoo, la lupi si vulpi.
Ne-am gandit la eutanasie, dar fara sa recunoastem in gura mare. Nu stiu daca un medic ar fi de acord, in fond nu este in vreo faza terminala, cine omoara o pisica ca se c...a pe ea? In plus, inca nu avem dispozitia necesara.
Oare daca ii amenajam o cusca afara, capitonata, se va obisnui acolo?
La noi nu mai urca (stam deasupra sorei), din pacate igiena nu-mi mai permite; el este obisnuit sa doarma in paturile fetelor, cu ele in pat. Pur si simplu nu-mi mai permit.
O vreme nu stiu daca mai vreau pisica sau orice fel de animal. N-am vrut sa-l castrez, am zis ca-i viata lui; am facut-o de nevoie si s-a schimbat, pleaca rar de acasa, vrea tot timpul mangaiat (nu era asa), se agata de noi ca un om. Imaginea asta a lui, suferinda, nu stiu cat de boala, dar sigur pentru ca e izolat, imi da insomnii, dar nu numai mie.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Ilinca_M. spune:
Dar este foarte ciudat ca doctorii nu-i pot pune un diagnostic! Doar trebuie sa fie o cauza pentru care face pe el, ba are diaree ba se constipa...pentru ce i se fac clisme si i se dau antibiotice si injectii? Numai asa, "la plezneala"? Nu pot sa cred ca nu exista un veterninar suficient de bun incat sa-i puna un diagnostic si sa spuna ce e de facut, daca exista un tratament adecvat au ba, daca trebuie vreun regim special etc. Asa, cate-o clisma si cate-un antibiotic...nu mi se par decat niste solutii de moment. Imi inchipui cat de greu va este. Dar motanelul la 7 ani e foarte tanar, mie mi s-ar parea aiurea "sa-i curm suferintza" doar fiindca, vorba ta, se c... pe el, mai ales ca nu reiese ca sufera fizic (doar la clisme, deh, nu-i plac...cui ii plac?!) ci doar psihic ca e indepartat...
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN+4 luni
Manole forever
vikinga spune:
Ce boala o duce bietul motan de nu-i dau dr de cap..Eu as incerca si alt dr.Uite aasta a fost marele meu regret legat de moartea lui Cooper, ciinele meu.Ca asa ce incredere am avut in veterinar incit nu am mers la altul, stiu ca medicinia veterinara nu e atit de avansata si nu poate fi comparabila cu cea umana, mai stiu ca altfel evolueaza o boala in cazul animalelor insa tre sa fie si-un dr cu o sclipire ceva, ca sa nu ajungi la situatii din astea.Noi in germania, unde crezi ca-i totul in roz si tot mi-a murit ciinele mai repede decit daca-l scuteam de vizitele la dr, asta doar pt ca, in opinia mea, medicatia data aiurea i-a grabit boala. Practic dr nu prea a stiut ce a avut ciinele, doar asa a banuit si i-a dat si el cite ceva pe bijbiiala.Ca repara un picor rupt si mai are si un cabinet aratos nu-l face si pe dr mai cu mot.Dar macar al meu era batrin si asta e ce sa mai zic .. de ceva tot trebuia sa moara.Insa in cazul motanului tau e aiurea, ca e inca tinar si e tare chinuit si sufera dupa cite se vede.I-au facut ecografii, analize mai amanuntite ale singelui?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo
bobocel_07 spune:
E foarte greu daca e obisnuit in casa sa il lasati in frig.Poate sa nu reziste.Dar daca ii faceti o cusca si ii puneti un bec cu infrarosu care da caldura poate se obisnuieste acolo si rezista.Nici eu nu detin prea multe informatii despre acest bec dar poti sa cauti pe net si sigur gasesti mai multe informatii.Eu am vrut sa-i pun catelusei in cusca becul miraculos si sotul a zis ca face prea multa caldura asa ca i-a facut o cusca pe care a imbracat-o cu pluta si i-a pus un bec mititel normal intr-o cutie de conserva.Cutia se incingea si degaja caldura iar ea iarna iesea din cusca calda.Si mie imi era teama ca nu rezista dar a rezistat foarte bine.Sper sa gasesti solutia cea mai buna si sincer nu cred ca e bine sa il eutanasiati pentru ca e un c.....s.Saracutul mi-e tare mila de el.
alexia_07
Rufus spune:
I s-au facut analize de sange, examen copro. Au constatat ca are o infectie, au facut antibiograma, i-au dat antibiotic. Separat, dezvolta pe intestin formatiuni dure din fecale, care nu le elimina din cauza ca intestinul nu mai are mobilitate (nu se mai contracta); formatiunile le face din cauza parului de la lins, plus oase si pene de pasari, ca de vanat tot nu s-a lecuit si, indiferent cat e de rasfatat cu mancare speciala, o vrabiuta e mai gustoasa. Clisma o face ca sa elimine fecaloamele alea, care-l blocheaza, nu mai mananca si sta tot timpul arcuit de spate, in pozitia aia in care ar face caca. Daca e blocat si nu elimina ca lumea, face infectii, ca materiile fecale stau pe traseu timp indelungat si nu se elimina. Si asa apare diaree, in timp ce-i constipat. Asadar, nu-i o clisma simpla, ci una repetata, plus scormonirea cu degetul (doctorii) ca sa faramiteze bucatile alea mari si intarite. Imi dau seama ca nu-i prea placut. Atunci cand se elimina pe cale naturala, bucatile alea ies fara control, pentru ca le gasim peste tot, e clar ca nu simte cand ies.
Ne gandim mai demult sa mergem si la alti doctori (l-au vazut deja 3, care nu-i dau de cap), am vrea la Facultate, inteleg ca au cabinet bine dotat.