Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (74)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui zanabuna

Yasmi, eu sunt la prima sarcina asa k ma bucur k nu le am infundate (canalele).Pe youtube am cautat alaptare, si gasesti o gramada filme, va recomand sa va uitati

21+

am gasit tot felul de viodeo dar nici unul despre cum sa iti pregatesti sanii inainte....:((

mamica fericita de printesa si 18+ baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Pentru alaptat : asa am procedat si eu la prima sarcina si a fost ok

''Pregatirea sanului pentru alaptare se face inca din timpul sarcinii. Formarea mamelonului se exerseaza prin mangaiere usoara a areolei mamare timp de 5-10 minute pe zi.

Acelasi lucru se poate realiza, de fiecare data cand femeia gravida face dus, daca primul si ultimul contact cu apa calduta se face prin plasarea jetului de apa direct pe mamelon, cu precadere prim miscari circulare.

In cazul in care mamelonul este omblilicat, in timpul sarcinii mama se poate masa usor la nivelul areolei mamare, deplasand unul spre celalalt policele si aratatorul de la extremitatea areolei mamare pana la nivelul sfarcului care se exprima astfel si este cuprins intre cele doua degete; aceasta miscare se efectueaza pe mai multe diametre ale areolei mamare, timp de catreva minute pe zi. Apasarea este bine sa fie blanda.

Dupa nastere, pentru prevenirea iritarii sanului, se pozitioneaza corect copilul la san, asa incat sa cuprinda cu gurita nu numai mamelonul ci si areola mamara.

Este indicat, ca femeia care alapteaza, sa-si faca toaleta sanului mai rar, si de preferinta fara sapun, sau utilizand un sapun fara parfum; de asemenea este de evitat utilizarea deodorantelor sau parfumurilor la nivelul axilelor/sanilor.

In cazul in care apar iritatii sau fisuri la nivelul sanului in urma alaptarii, cel mai bun "medicament" este laptele mamei; se badijoneaza sanul cu lapte si se lasa sa se usuce prin expunere naturala la aer (lasarea sanilor descoperiti o scurta perioada de timp); curand, iritatia va dispare.

Simo 26 cu Eduard Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Loutzy-laura, nici n-am vazut ce am scris.Ma apucasem de gatit, eram pe fuga. stiu ce-i candida. tratamentul parca se facea cu clotrimazol.Oricum, imi pare rau ca nu te simti bine . Poate vei gasi ceva sa te tratezi. pa,pa
Cadita de am luat-o eu e cu suport. tipa asta a zis ca pe ea a ajutat-o, pt ca asa a putut sa spele bebele singura. Eh, cine mai stie cum e mai bine??
Daaa, am vazut si eu cat de multe cezariene sunt! Sa speram ca-n listuta noastra vor aparea mai putine.
Hallo Simo

26

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Buna Foxy
Dap..la noi vor mai putine cezariene..fetele noastre sunt mai curajoase si decise sa mearga pe calea naturala..

Simo 26 cu Eduard Matei

Mergi la inceput

simo, partea cu masajul o voi incepe si eu de prin luna a 7-8 si cu garmastan. in rest mai curat mamelonul cu un prosop dar finut nu insist. o sa vedem ce o fi dupa....tu cat timp ai alaptat??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebelusi

Imi da cineva o idee de cum sa gatesc si eu ficat de porc? AM cautat pe net si nu am gasit nimic interesant

PATRICIA, mama puiutului Vlad Mihai 05.02.2009 si samburel mic de 23 saptamani

"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"

eu il prajesc in sange sau pe grill
ai grija sa nu i pui sare decat dupa, astfel se face tare ca piatra

+22 cu motaneii Razvan si Robert si mami de Vlad (12.12.1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

buna gagici...am revenit din vacantasuntem super si eu si bebe care se agita intr-una cred ca ii place ca ne-am intors acasa
am intrat sa va pupacesc si mai vb maine ca sunt franta imi fac baita si la nani

Angie+21

bebe jucaus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zanabuna spune:

Yasmi, eu am observat ceva pe sfarc , albicios, si am vrut sa vad daca curge ceva, asa k am incepu sa-l masez si am observat k curge, postez si un filmuletz:http://www.youtube.com/watch?v=X4gA-0sOCVA

21+

Mergi la inceput

zana, , asa am gasit si eu o gramada de filmulete straineze. am crezut ca ai gasit ceva cu pregatirea sanilor inainte. la fel am patit si eu ca si tine.

bebelusi, eu de obicei tin ficatul in lapte macar 30 min ca sa fie fraged. dar nu folosesc de porc decat de pui.

poop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

buna fetelor! sunt mamica fericita de martie 2009 si mai urmeaza un fluturasi de aprilie 2011!
am citit ultimele pagini si sfaturile legate de masajul sanului sunt foarte bune, si garmastan e foarte bune, si este foarte important sa asezati copilul corect la san si sa-i introduceti si aureola in gurita si sa aveti incredere in voi! sa fiti curajoase, sa nu va lasati pagubase daca bebe e un pic mai lenes, rebuie stimulat..mai ales ca pe la maternitati nu sunt multe femei doritoare sa va ajute cu calm, la mine au tipat si mi-au zis ca las copilul flamand si deshidratat daca u ii dau bibe, dar uite ca pana la urma bebe e mare si foarte sanatos! e f important laptele matern indiferent de cantitatea lui..
si sa nu uitati ca exista acele sfarcuri de silicon de la diferite firme, eu am folosit avent, insa nu toti copii le accepta, care va pot ajuta mult daca sfarcul nu este format si mai ales daca aveti rani! filmuletele sunt foarte bune , insa realitatea o sa o faceti voi, e important sa fiti calme si sa va concentrati, sa puneti in aplicare tot ce ati vazut bun in timpul sarcinii!

si in alta oridine de idei:am fost montata de Alin (sotul meu scump) sa fac o mica reclama a familiei noastre! ne ocupam cu organizari de evenimente, zile de nastere, petreceri prvate, petreceri tematice, nunti, botezuri, petreceri corporate..ne mandrim cu calitatea si profesionalismul nostru! scuze daca deranjez pe cineva cu acest mesaj..insa daca aveti un eveniment in vietile voatre este bine sa fie pregatit si amintit cum se cuvine, Alin este deasemenea fotograf profesionist! astept mesaje pe PM

va si sarcini usoare in continuare!

Cristina si Alin, parinti super fericiti de Tudor (lumina ochilor nostrii) pestisor de 12 martie '09 si de fluturas de 10+

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput