chist de plex coroid

chist de plex coroid | Autor: beby21

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,sunt o graviduta in 27 de saptamani.Vroiam sa va intreb daca a trecut cineva prin ce trec eu si daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.La 22 de saptamani mi-am facut ecografia 3d si mi-a spus dna doctor ca bb al meu are un chist de plex coroid de 1cm.Mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca o sa se retraga si sa repet ecografia 3d peste o luna sa vedem cum evolueaza.Am fost cu ecografia la doctora mea ginecolog si mi-a spus ca o sa-l tina ea sub observatie ca nu e nevoie sa mai fac 3d.Astazi am fost si mi-a spus ca a crescut la 1.9 cm,dar ca nu poate sa-si dea seama f bn si sa fac din nou eco 3d.Nu stiu daca o s-o fac pt k m-a trimis la Med Life si acolo fac doar 4d si costa 440 de lei si nu imi permit,si chiar daca as face-o am inteles ca nu exista nici un tratament pt chestia asta,doar dupa nastere.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui beby21

Buna ziua,sunt o graviduta in 27 de saptamani.Vroiam sa va intreb daca a trecut cineva prin ce trec eu si daca puteti sa ma ajutati cu un sfat.La 22 de saptamani mi-am facut ecografia 3d si mi-a spus dna doctor ca bb al meu are un chist de plex coroid de 1cm.Mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca o sa se retraga si sa repet ecografia 3d peste o luna sa vedem cum evolueaza.Am fost cu ecografia la doctora mea ginecolog si mi-a spus ca o sa-l tina ea sub observatie ca nu e nevoie sa mai fac 3d.Astazi am fost si mi-a spus ca a crescut la 1.9 cm,dar ca nu poate sa-si dea seama f bn si sa fac din nou eco 3d.Nu stiu daca o s-o fac pt k m-a trimis la Med Life si acolo fac doar 4d si costa 440 de lei si nu imi permit,si chiar daca as face-o am inteles ca nu exista nici un tratament pt chestia asta,doar dupa nastere.

Iti dau un studiu foarte bine pus la punct si pe intelesul tuturor despre "soft markeri", chistul fiind si el incadrat la aceasta categorie.
http://www.sogc.org/guidelines/public/162E-CPG-June2005.pdf
gasesti la pagina 603 despre chist.

Din cate am citit eu in tipul sarcinii se intampla sa apara in trimestrul al 2lea de sarcina si sa se reabsoarba in al 3lea trimestru, eu zic sa nu te stresezi daca nu este asociat cu alti marker eu zic sa nu-ti faci probleme.Totusi, in cazul asta, e bine sa faci o alta ecografie pentru a vedea evolutia chistului si mai ales sa nu apara si altceva.
Am avut o fata la odiseea mea cu aceeasi problema si medicul i-a zis sa nu-si faca griji ca o sa se reabsoarba si asa a fost.

http://community.webshots.com/user/Dragaica

Mamica fericita de leuti minunati Tudor Sébastian si Félix Alexandru 10.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Asa cum a spus si Dragaica, din cauza chistului strict nu te stresa absolut deloc. Daca asta este, este o chestiune absolut benigna, in majoritatea cazurilor se resoarbe inainte de nastere, dar chiar daca nu, nu are nici o influenta asupra copilului. Cine stie cati dintre noi traim cu asa ceva. Nu influenteaza absolut nimic... inteligenta, emotiile, comportamentul.

De ce se depisteaza? Pentru ca este marker pentru boli genetice. Asta inseamna ca atunci cand faci un echo si incep sa apara 2,3 markeri ca si asta, se poate face o supozitie ca ar putea fi cazul de anomalie genetica pentru ca s-a observat ca unele au ca manifestari secundare acesti markeri. Asta nu inseamna ca un copil cu 3 markeri are neaparat anomalii genetice si nici ca cei care nu au nici un marker sunt exclusi a avea. Inseamna doar ca trebuie mers mai departe pe firul asta. Daca dr tai nu au nici o sugestie inspre teste suplimentare, nu are absolut nici un sens sa te ingrijorezi pentru acest chist numai. Stai linistita din acest punct de vedere. Daca esti sigura ca asta e diagnosticul, nu prea are cum sa creasca pentru ca lichidul este captat acolo intr-o perioada mult anterioara. Probabil ca dimensiunea diferita se datoreaza masuratorii in sine, nu chistului. Mergi numai la dr care stiu ce vorbesc pe tema asta.

Baietelul meu de 14 luni a avuta asa ceva, mi-a explicat dr, am citit si eu studii, la 8 luni era resorbit (cred, nu sunt sigura). Copilul e absolut perfect.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beby21 spune:

Iti multumesc mult ca mi-ai raspuns.Chiar mai m-am linistit.Sa dea Dumnezeu asa sa fie si sa fie toti bebelusii sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Eco poti face si gratis in spital, daca ai adeverinta si trimitere de la medicul de familie. De ex, la Filantropia am inteles ca au eco f bun.

24+
incepand cu anul 2010 voi fi fericita de copilas sanatos!

MTHFR C677T heterozigot, proteina S 51%, PAI 4G/5G heterozigot
Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beby21 spune:

De care echo pot sa fac gratuit? Si 3d pot sa fac gratuit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Si fetita mea a avut un chist maricel, care s-a resorbit inainte de nastere.
La Filantropia au si eco 3D. E gratuit cu adeverinta de salariat. Suna si fa-ti o programare, explica la telefon asistentei ce problema ai.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 34+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Mergi la inceput