atributii arhitect

atributii arhitect | Autor: iulia_b

Link direct la acest mesaj

Buna,
Arhitectul ne-a proiectat casa, acum suntem in faza de finisare. Niciodata n-a trecut pe acolo sa vada daca constructorul respecta proiectul. Acum avem o problema la fatada, echipa care o face are o nelamurire. Am contactat proiectantul, a zis ca vine maine, poimaine si tot asa, ca n-a mai venit. Intrebarea mea este daca arhitectul are obligatia de a raspunde solicitarilor noastre si de a urmari constructia casei sau orice solicitare se plateste separat. mentionez ca am platit 12 euro/mp proiectat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Pai, depinde ce v-ati inteles prin contract: fie vine doar la receptie, fie urmareste constructia la fiecare faza determinanta. In mod normal arhitectul vine cand il chemi, nu "se deranjeza" el la fiecare etapa, desi asa scrie in contract. Ufff, iti inteleg frustratrea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Depinde ce ati discutat. Atentie, arhitectul e una, proiectantul e alta. Ce nelamurire ai la fatada? Daca este doar in legatura cu aspectul, arhitectul e cel care trebuie sa raspunda. Daca amana, du-te tu pana la el si explica-i.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

E vorba de niste caramizi pt decor care sunt mai grele si nu se prind de polistiren. Ar trebui ca in aceste portiuni sa decupam si sa fie ma in interior fata de restul. In proiect aparw la acelasi nivel.

Mergi la inceput

Intreaba-l, dar nu cred sa aiba ceva impotriva.
Ai placat cu polistiren? Daca inca nu, foloseste ca adeziv si masa de spaclu un produs bun, de ex StyroFix, de la Apla; pe asa ceva il plachezi si pe arhitect, nu numai caramida decorativa.
Daca ai placat deja si ai tras si plasa de fibra, lipeste caramida tot cu styrifix; se lipeste beton.
Cat de gros este polistirenul cu care plachezi?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

A pus polistirenul numai, care este de 10 cm. Am sa intreb de adezivul de care spui. Multumesc.

Mergi la inceput

Daca a pus doar polistirenul, plasa fixeaz-o cu styrofix; se face, astfel, un suport foarte dur (styrofixul e pe baza de ciment), apoi tot cu el lipiti si bratca. Tine sigur...
Polistirenul e fixat si cu dibluri de plastic cu flori (ciuperci), da?

Mergi la inceput

Da, pune plasa si dibluri. Am gasit niste placi mai usoare si folosim adezivul de care spui. Cred ca o sa fie in regula.

Mergi la inceput