Scame pe puloverele din bumbac

Scame pe puloverele din bumbac | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Am o problema cu unele pulovere, fac scame chiar inainte sa fie spalate.

Ce haine nu fac scame - in afara de cele de stofa sau de cele din fibre artificiale? Si ce se poate face?

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Proiectul meu: Alte sfaturi pentru parinti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

Eu am asa ceva: http://www.price.ro/specificatii_ufesa_aparat_pentru_curatat_scame_qp_9410_74694.htm si mi se pare ieftn, util si usor de folosit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulix spune:

Din cate stiu exista si niste scoci special pt. haine pe care il aplici pe zonele problematice si tragi.

........................................................................

"Adevaratul anotimp al iubirii e atunci cand credem ca numai noi putem iubi, ca nimeni n-ar fi putut vreodata iubi astfel inaintea noastra si nimeni nu va mai iubi la fel dupa noi". Johann Wolfgang Von Goethe
"In definitiv, nu anii din viata sunt cei care conteaza, ci viata din anii tai". – Abraham Lincoln
"Nicio femeie nu e frumoasa sau urata pana nu ajungi s-o cunosti."- Marin Preda
"Sky is the limit!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Nu stiu ce haine nu fac scame, dar stiu ca se pot indeparta scamele prin "raderea" obiectelor de imbracaminte cu un aparat de ras de unica folosinta (si de calitate ).
Oricum, de cand am copil si duc genti si gentute cu diverse, plus copilul cateodata, am scame pe aproape toate hainele. Am ales sa le ignor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobocel_07 spune:

Eu am acasa aparat pentru scame.L-am luat din carrefour dar nu indeparteaza decat scamele mai mari.Oricum este foarte bun.

alexia_07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Citat:
citat din mesajul lui EllaX

Nu stiu ce haine nu fac scame, dar stiu ca se pot indeparta scamele prin "raderea" obiectelor de imbracaminte cu un aparat de ras de unica folosinta (si de calitate ).

Asta e singura solutie care la mine chiar merge.
Simona, scame (pilling i se zice fenomenului) vor face toate produsele textile facute din fibre scurte si cu desime relativ redusa. Chiar si tesaturile de lana vor face la un moment dat scame, e drept ca mai greu si vor fi de mai mici dimensiuni daca tesatura e dintr-o lana superioara.
Sfatul meu: evitati sa cumparati articole care au in compozitie PNA (poliacrilonitril). Producatorii mai trec pe eticheta doar "acrylic" - e aceeasi treaba. Chestia asta e o fibra sintetica, dar pentru ca are un tuseu asemanator lanii, se prelucreaza in fibre scurte si se foloseste in amestecuri cu lana sau bumbac. Uneori apare singur in produs. PNA-ul tine de cald si are tuseu placut atunci cand e nou, dar face niste scame mari si urate, care nu se termina niciodata.

Nu vor face scame produsele care sunt din filamente in loc de fibre scurte: matasea naturala si majoritatea fibrelor sintetice (poliester, poliamida...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

Mergi la inceput