33 sau 31 de spatamani ?!

33 sau 31 de spatamani ?! | Autor: Alina.03

Link direct la acest mesaj

Buna, tuturor!
Probabil ca nu vin cu nici o noutatea dar as vrea sa-mi spuneti daca e normal ca, la 31 de saptamani de sarcina, bebelushul meu ca aiba caracteristicile unuia de 33 de saptamani? Asa mi-a zis medicul la ultima ecografie. Se intampla frecvent? Eu nici nu mai stiu ce socoteala sa tin E prima sarcina si atat de multe lucruri ma fac si mai curioasa, cu cat ma documentez mai mult.
Va multumesc anticipat !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina.03

Buna, tuturor!
Probabil ca nu vin cu nici o noutatea dar as vrea sa-mi spuneti daca e normal ca, la 31 de saptamani de sarcina, bebelushul meu ca aiba caracteristicile unuia de 33 de saptamani? Asa mi-a zis medicul la ultima ecografie. Se intampla frecvent? Eu nici nu mai stiu ce socoteala sa tin E prima sarcina si atat de multe lucruri ma fac si mai curioasa, cu cat ma documentez mai mult.
Va multumesc anticipat !

Se poate ca bebe sa fie mai avansat in crestere. Exista si o marja de eroare introdusa de faptul ca DPN-ul e calculat in functie de ultimul ciclu menstrual dar data ovulatiei si in speta a conceptiei nu este stiuta cu exactitate. Isabella a fost constant cu 1 saptamana si 3 zile mai mare la toate ecografiile.
Trebuie sa ai grija la o singura chestie, daca greutatea e foarte mare la bb in saptamanile astea exista posibilitatea diabetului gestational, dar asta trebuia sa ti-o semnaleze doctorul. Pune-i totusi intrebarea daca ai ocazia. In Romania nu se verifica diabetul gestational in pachetul de analize din sarcina. Ci doar daca apare ceva care sa il semnaleze.

Multa sanatate tie si lui bb.

Madalina
mami de Isabella Andreea si 34+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo

AMR 4 saptamani dar mai sigur 6
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

bebelusii nu cresc dupa standarde. au curbe de crestere si mai ales sunt diferiti. aproximarea varstei si a dimensiunilor fatului este facuta printr-un program statistic care ia in calcul niste valori medii pentru diferitele masuratori. in plus, odata cu avansarea sarcinii marjele de eroare cresc si ele.
asa ca nu iti face griji - probabil vei avea un bebelus mai mare decat media - acest lucru depinde foarte mult si de parinti (la ce greutate v-ati nascut, cat de inalti sunteti, etc).

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina.03 spune:

Va multumesc si pt raspunsuri si pt urari !
Stiam eu ca apelez la cine trebuie :)
Adevarul este ca suntem niste norocosi in ziua de azi cu atata informatie la dispozitie si totusi, nu degeaba se spune: "cu cat studiezi mai mult, cu atat ai impresia ca nu stii nimic" :)
Numai bine va doresc tuturor !

Mergi la inceput