Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (73)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Buna seara, fetele!
Bebelina mea nu e asa agitata, adica ma lasa sa dorm noaptea, iar dimineata se trezeste la 8 in fiecare zi. Doar ca nu mai sunt in pat...la ora aia suntem deja in drum spre serv. Daca o fi asa, ceas elvetian si dupa nastere, e perfect. Sa aiba si mami un program clar, nu?

Despre minunea cu taierea indemnizatiei: sunt de acord cu Codruta, lamentarile nu duc nicaieri. Nu stiu cine zicea ca nu se poate face nimic. Ba se poate. Ca initial s-a discutat despre reducerea indemnizatiei cu 25%, iar dupa tot scandalul si toate protestele si toate ecourile in mass-media s-a ajuns la un compromis si au redus "doar" 15%. Eu nu zic ca e bine si asa, dar daca toata lumea statea cu mainile in san, pe principiul "tot degeaba!", cred ca era un pic mai rau din punct de vedere financiar, ceea ce nu e de neglijat in vremurile astea in care orice ban conteaza.
E adevarat si ca pana cum nu stiu cati ani se dadeau 800 lei, dar stiai dinainte si aia era. Insa ceea ce ma frustreaza pe mine este faptul ca nu mai ai nici o baza pe ziua de maine, nu stii pe ce venituri te bazezi, ca poate maine mai vrea Boc sa mai taie nu stiu ce spor, sa ne mai dea niste zile de concediu fara plata (pe care, bineinteles, tre sa le muncim, desi se numesc "de concediu"), sa mareasca impozitele, sa mai inventeze cateva taxe samd. Ma frustreaza pt ca stiu ca rahaturile astea de taieri nu se opresc aici, dar nici nu stiu unde, pt ca in fiecare zi apare ceva nou (intotdeauna de rau) si viata mea si a familiei mele trebuie regandita dintr-un moment in altul, pentru ca traim la cheremul unor hoti, unor tradatori!
Nu vreau sa supar pe nimeni, dar fiecare isi stie pb lui. Este normal sa te plangi atunci cand ti se ia un drept. Daca nu il ai, asta e, stii de la inceput pe ce te bazezi. Dar cand azi il ai si maine nu, pt ca Basescu si Boc joaca ping-pong cu viata si nervii prostilor care muncesc...asta e o cu totul alta poveste!

Pfiuu, ce m-am enervat...

andri, nu e nici o pb cu gingiile. Uite, eu am fost la stomatolog sapt trecuta pt un control de rutina si un detartraj si tanti m-a intrebat daca nu am gingiile inflamate, s-a uitat ea pe acolo, a constatat ca e ok, insa mi-a spus ca se intampla destul de frecvent in sarcina!

_
BB e deja pe drum
Roxana 23+ cu
bebe creste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Lili imi pare rau ca nu ai scapat de greturi ... mie mi s-au parut infioratoare in primul trimestru, desi am fost o norocoasa. Alte gravidute din jurul meu au avut mult mai rau, dar sa nu te lase nici pana la 26 sapt ... groaznic! Si e pacat ca nu poti manca multe alimente care sunt esentiale bebelusului. Docotrul nu iti poate da nimic contra greturilor?

21+ cu si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu si al Sf. Nectarie, de data aceasta voi fi mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Ah, hai sa ma bag si in discutia cu concediul...

La noi concediul e un an. Pana acum vreo 10 ani era de 6 luni, dupa aia au vazut ca nu stau bine cu natalitatea si l-au marit la un an.
Pe fetita cea mai mica am dat-o la camin ceva nou pentru noi, a mers un an dupa aia a facut o eczema groaznica care m-a facut sa-mi pierd "uzul ratiunii", eu am dat intr-o super oboseala si n-am mai putut dormi nici cu somnifere pt cateva luni bune, iar doctorii spuneau ca am dat in depresie si au inceput sa ma indoape cu pastile la care am renuntat in scurta vreme. A fost cosmar...dupa aia am adus pe rand bunicile...Ca sa nu mai spun de boli, raceli, otite, virusi la stomac, vomitat si alte alea, nu avea mai mult de o saptamana buna, dupa aia iar fugeam la dr...

Deci da, sunt de acord ca dupa 2 ani te "rupi" de lume, dar depinde mult ce doresti de la viata. Daca doresti sa fi in randul lumii, sa-ti vezi copilul la 6 seara si la 8 sa-l culci, nu mai intelegi mare lucru. 100% pana la 2 ani copilul are nevoie de unul din parinti, oricat de frumos ar fi la gradi, oricat de mult i-ar place de bunici sau de bona, ai mei - toti - au plans in hohote dupa noi dimineata, nu mai eram buna juma de zi la servici, cu toate ca eram incredintata ca "la 2 min dupa ce ai plecat nici nu si-a mai amintit" (alta chestie cu care nu ma impac), iar seara avem aceeasi discutie: "nu mai pleci la servici, da? Sa plece doar tata si tu sa stai cu mine..."

Vremurile nu sunt usoare si uneori suntem fortati de imprejurari...trebuie sa mergem la servici...Oricum alegem nu e usor, copiii sufera si ei de dorul nostru...seara cand ajungem acasa sunt asa bucuroase, nu stiu cum sa mai topaie ca sa ne atraga atentia...eu am de gatit, de facut o tema, de curat...dupa aia auzi asa: "cand veniti voi se obraznicesc asa de tare...cu mine sunt asa de cuminti"...de iti vine ori sa plangi ori sa razi...

Alegerea nu e usoara, depinde de fiecare familie...din pacate, mergand la serviciu pierdem asa de mult din perioada cresterii copiilor nostri, ne povestesc altii ce au mai spus, ce au mai facut nou, iar noi nu suntem langa ei sa ne bucuram...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shubulina spune:

Mai fetelor,va intalnirati aseara?Care ati ajuns?

22+ cu

Cu Dumnezeu inainte!

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Buna fetele.

Am terminat inca o sapt de munca...obositor
urmeaza doua zile de leneveala si o luam de la capat.

Despre indemnizatii..zicea cineva ca nu ii pasa asa de mult cat si cum ia pentru ca isi doreste copilul foarte mult si altceva nu conteaza...acum intrebarea mea fireasca si nu vreau sa supar pe nimeni: nu toti ne dorim copii si ii iubim pana la infinit ? dar..ii poti hrani sau doamne fereste trata doar cu iubire ? din pacate totul se rezuma la bani..si da..este importanta indemnizatia pentru toata lumea atata timp cat iti trebuie bani sa respiri si sa traiesti..la fel cum muncesti ani de zile pentru un salariu si contribui la stat..e normal ca si statul sa iti intinda o mana de ajutor atunci cand ai nevoie..macar atat..nu e mila statului, e munca ta de ani de zile care se intoarce intr-o forma mult mai mica..dar macar sa se intoarca.
Ce fac femeile cu gemeni sau tripleti cu 800 lei ? daca il iubesti , vrei sa ii asiguri macar hrana si hainele de pe el..nu ceri nimic in plus si asta nu inseamna ca faci copil pentru indemnizatie..nu..e invers..stai la servici ani de zile si contribui pentru ca mai tarziu sa iti permiti sa faci un copil.

Simo 25 cu Eduard Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

CAPITOLUL 74

Ralu si buburuza va
Marriage Ticker
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt 25+ cu Natalia Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciact spune:

buna seara la burtici
sunt pe deplin de acord cu lili g, roxx si simona,nici nush daca ma puteam exprima mai bine avand in vedere ca ce am citit mai devreme m a cam infuriat,....si sincer m am abtinut sa scriu
chiar nu mi venea sa cred....cele care sunt interesate de cariera pot merge mai devreme la serviciu, nu le obliga nimeni sa stea acasa 2 ani....in acest fel mai economiseste si statul...
sau poate cele care au de cine sa fie ajutate...parinti , rude,...sau cele care si permit bona sau cresa particulara

cei 2 ani erau cam singurul lucru de care beneficiam din partea statului, dupa multi ani in care am cotizat,(de analize gratuite nu beneficiem-sau daca beneficiem nu avem loc de pensionari care se investigheaza in fiecare luna si termina si minusculul plafon -, de un tratament adecvat intr un spital de stat nu beneficiem-suntem nevoite sa mergem cu cele necesare de acasa, tratament...etc,sau suntem nevoite sa mergem la clinica particulara pt o nastere ca sa fim sigure ca dupa ce ne am chinuit 9 luni vom avea parte de un tratament decent, noi cat si copii nostri...) NOI NE BUCURAM...chiar daca pentru multe dintre noi era vorba de venitul minim de 800 ron.
chiar nu este cazul sa ne comparam cu statele unite , e ca si cum ai face o comparatie intre un tantar si un elefant
asta este PAREREA MEA
ce sa mai zic, ar mai fi multe dar ma opresc aici

21+

Mergi la inceput