Nastere prin cezariana
Raspunsuri - Pagina 5
blackpanterro spune:
La nasterea naturala, foarte bine ca am avut epidurala, am dormit, m-am uitat la tv apoi cand a venit vremea sa imping a fost ok.nu simteam durere ci presiune si nevoia de a impinge.Totul a durat 12 ore.
La cezariana nu am avut travaliu ci programat pt ca bebe nu a vrut sa se intoarca si trecusem de termen.
Adriana mami de Isabelle Marie - nou nascut si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
Mindy spune:
am tot auzit de frica de epiziotomie.
cusatura se face de regula sub anestezic local, deci nu simti nimic.
Aici imediat dupa nasterea cu epiziotomie mama primeste tampoane reci (din congelator) in primele 24 de ore dupa nastere - se schimba periodic cand se incalzesc.
urinarea dupa epiziotomie se face sub jet de apa calda in primele zile(torni local apa fierbinte in timp ce urinezi)si nu simti nici o durere.
totul trece de la sine in timp scurt, firele se topesc.
si eu sunt pro natural si cezariana numai daca e strict necesar cu o serioasa indicatie medicala.
o_radeanu spune:
Draga Libelula,
Regret sincer cele ce ti s-au intamplat. Iti multumesc pentru prima marturisire sincera si necenzurata despre cum poate fi o nastere normala. Sunt convinsa ca nu este obligatoriu sa patesc la fel (desi sunt cam ghinionista de fel). Fara povestea ta, incepusem sa cred ca sunt inconstienta pt ca imi doresc cezariana (si snoaba, figuranta, etc.) si ca nasterea normala innobileaza femeia.
Pe baza tuturor parerilor exprimate aici, pe baza discutiilor cu sotul, medicul si familia, voi lua o decizie. Ea trebuie sa fie in primul rand in interesul lui bebe, dar asta nu inseamna ca voi accepta sa fiu umilita sau tratata ca o sclava ce nu are nici un cuvant de spus in privinta nasterii.
Inca o data, multumesc.
claucia spune:
Buna,
Si eu am nascut de 2 ori prin cezariana, copiii au avut exact 3,750 Kg amandoi, adica amandoua fetitele mele iubite.
Operatia in sine a fost ok, eu nu sunt foarte sperioasa, sau incerc sa ma controlez si am avut rahi-epidurala la ambele. Nu am fost o clipa adormita, bebe a venit in salon la cateva ore de la nastere, a fost pus la san la cateva ore si cu mine in salon a ramas. (spun la singular pentru ca ambele nasteri au fost la fel).
Mie mi s-a parut usor. BIneinteles ca este subiectiv, poate fi foarte bine si usor si cu complicatii iar la nasterea vaginala sa fie si destul de simplu si rapid si cu urmari urate si pentru mama si pentru bebelus.
Nasterile mele au fost ok, am fost pregatita sufleteste, stiam ce se intampla, asteptam bebelusul, l-am vazut in primele secunde, l-am auzit si l-am pupat acolo in sala de operatii si a ramas cu mine. Eu am nascut dimineata ambele fete si in aceeasi noapte m-am ridicat din pat, ne-am imprietenit fetele din salon si razand ne-am 'impins una pe cealalta' sa ne ridicam. In salon am stat f frumos, 2 paturi, toaleta in salon, dus, si nu era rezerva privata ci aripa renovata de la Municipal.
Eu am amintiri f placute din spital, mi-a placut cum s-au purtat si asistentele, si dr nu mai zic a fost super, lapte am avut, cicatricea (am una singura si este in zona pubiana, fff jos, orice bikinei mici de tot pui, tot mai jos este) nu se mai vede, este ok, .
Si mai mult decat orice, eu am fost multumita ca am putut sa ma duc la toaleta dupa ce m-am dat jos din pat fara sa ma doara nimic pentru ca locul cu pricina era la fel ca inainte.
Copiii mi i-am ingrijit eu si sotul, nu am avut pe nimeni care sa vina sa stea full time, si la al doilea aveam si pe cea mare (de 2 ani atunci) care necesita atentie, si paradoxal mi s-a parut mai usor, trecea timpul imediat si vesel.
DUreri ai maricele imediat dupa nastere, cand trece efectul anesteziei. Dar dureaza durerile mari doar o zi, cu intermitente in functie de ce calmant prin cateter sau branula primesti si vrei. Dupa, de la o zi la alta se estompeaza si eu am stat in spital doar 2 zile, mai precis 2 nopti, prima oara vineri-duminica si a doua joi-sambata.
Daca mai ai intrebari sau vrei sa iti recomand dr meu, spune-mi pe PM.
Nu incurajez cezariana desi alta varianta nu cunosc, eu am avut o poveste (de fapt 2) simple si extrem de suportabile, ba chiar cu amintiri placute din spital, dar da, sunt constienta ca exista si complicatii si la un tip de nastere si la celalalt, si ca la ambele variante se pot intampla lucruri rele sau poate fi f simplu. Ramane sa alegi tu oricum.
Despre medicii mentionati eu nu am auzit, dar da, poti cauta pe net, acuma bineinteles ca orice dr are si pareri bune si rele, mai ales daca profeseaza de mult si are multe paciente.
Te pup, succes si bebe sanatos!
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria 13 iulie 2007 si Elisa Andreea 03 septembrie 2009
Lillo spune:
O_radeanu cred ca de fapt tu sperai sa auzi numai povesti horror despre nasterea naturala. E alegerea ta cum nasti dar ar trebui sa te abti sa faci afirmatii de genul "prima marturisire sincera si necenzurata despre cum poate fi o nastere normala". Fiecare mamica ti-a povestit experienta proprie, daca nu sunt povesti de groaza nu inseamna ca sunt minciuni sau jumatati de adevar.
Bebe Beca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lillo O_radeanu cred ca de fapt tu sperai sa auzi numai povesti horror despre nasterea naturala. E alegerea ta cum nasti dar ar trebui sa te abti sa faci afirmatii de genul "prima marturisire sincera si necenzurata despre cum poate fi o nastere normala". Fiecare mamica ti-a povestit experienta proprie, daca nu sunt povesti de groaza nu inseamna ca sunt minciuni sau jumatati de adevar. |
Corect, se pare ca nasterile horror ale celor care au facut cezariana nici nu mai conteaza, de fapt. Eu cred ca deczia ta este luata, Ce zice Libelula despre un al doilea copil, acelasi lucru l-am trait si eu si abia dupa 5 ani am spus ca ar fi cazul sa trec peste spaima nasterii si sa mai fac un copilas dragalas. Cu aceleasi cosmaruri nenorocite am trecut si prin a doua sarcina, urlam noaptea ca nasc si ca nu vreau, etc... Deci povesti horror sunt la amandoua nasterile, sa stii.
Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 19+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
o_radeanu spune:
Stimat utilizator "Lillo",
As dori sa va transmit urmatoarele:
1. Nu ma asteptam ca un subiect care ar trebui sa apropie femeile sa fie de fapt prilej pentru mamele experimentate sa apostrofeze mamele in devenire;
2. Exprimarea referitoare la parerea necenzurata tine de perceptia mea,personala, si nu reprezinta o acuzatie adusa celorlalte mamici care m-au ajutat cu sfaturi;
3. Nu sunt o copilandra careia sa ii spuneti de la ce trebuie sa se abtina a spune sau nu.
In concluzie, deoarece nu este prima dovada de mica rautate, sa zicem, pe care o observ pe acest site (si nu ma refer la cea indreptata spre mine), le multumesc tuturor mamicilor care m-au ajutat cu sfaturi, fara sa ma judece si promit sa nu mai deranjez "veteranele"acestui site cu exprimari "impertinente".
floaredemac spune:
O_radeanu, eu am incercat sa nu te judec, asa cum am zis de la inceput. E dreptul fiecarei femei sa aleaga cum va naste. Si e important sa stie la ce sa se astepte. Eu, de exemplu, am gresit: am fost convinsa ca voi naste natural si nu am luat niciodata in calcul varianta unei operatii. Socul a fost imens, frustrari, complexe, etc. De-asta am considerat ca e bine sa stii cum poate fi, in ambele cazuri. Din pacate, eu nu am decat experienta operatiei. Dupa cum ai vazut, la unele poate fi placuta, la altele nu. La fel si in cazul nasterii naturale. Iti doresc sa ai o nastere usoara, oricum va fi ea, si aceasta experienta sa nu te traumatizeze. Dupa cum am spus, mie mi-a fost greu, dar nu atat incat sa renunt la un al doilea copil, si de ce nu... poate un al treilea. Numai bine si copil sanatos si la termen!
libelula spune:
draga Oana, si eu as fi vrut sa imi spuna cineva de la inceput cum poate fi o nastere naturala. dupa ce am nascut, a binevoit si colega mea de 40 de ani sa imi spuna ca si la ea a fost la fel, ca nu i-a mai trebuit alt copil in veci si pururi, ca 1 an de zile nu l-a mai lasat pe sot sa se atinga de ea etc.
acum iti spun strict punctul meu de vedere: probabil ca durerea de la ceza e la fel sau mai mare decat durererea de la epiziotomie (in prima sapt, ma sculam noptile si plangeam de usturime, de nici nu ma puteam misca). dar, cu siguranta, de la ceza nu ramai cu traume psihice care sa te marcheze o viata. cu mana pe inima spun ca umilinta si soc mai mare decat la nastere, nu am mai indurat. asta este experienta si parerea mea si va rog nu ma judecati.