Mami, eu nu am nici un fel de bucurie in viata!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Sunt copii care au nevoie de mai multe manifestari ale iubirii si atentiei parintesti; asa este si fetita mea. Imi ramane doar sa o dragalesc continuu ( probabil pana la adanci batraneti ),sa o incurajez, sa vorbesc continuu cu ea despre ceea ce i se intampla zi de zi. Asta face parte din indatoririle meseriei de mama.

Luna, pt a fi pe aceeasi lungime de unda cu baiatul tau, e musai sa inveti ce inseamna "M1919".

Dupa parerea mea, e chiar linistitor ca baiatul nu incalca regulile. Va scuteste pe toti de probleme. Cel putin, el le va evita cu siguranta.

Un copil pesimist poate fi ajutat sa vada viata in culori mai calde numai de un parinte optimist. Adica, atunci cand vede partea negativa a unei situatii, mama sau tata sa ii scoata in relief partea pozitiva.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Momentan, pana nu ne mai da amanunte Lindtsa cu privire la cat de dese sunt "plansurile" si cand apar ele nu prea mai putem spune multe.

Intr-o zi plangea fi-mea de se rupea. Din senin. Si o intreb eu de ce.
- Pai m-ai certat saptamana trecuta.
- Asa bun, si plangi azi?
- Pai mi-e mila de tine.
- Si de ce ti-ar fi asa mila de mine, ca vad ca sunt OK.
- Paaaai, nu pot sa-ti spun ca mi-e rusine.
- Paaaai spune-mi la ureche ca n-aude nimeni.
- Paaaai stii, saptamana trecuta, cand m-ai certat, si eu nu aveam chef sa te ascult, ziceam in gandul meu: are capul ca un balon, are capul ca un balon, are capul ca un balon, si mi-e mila de tine ca ti-am zis asa. Tare: da' nu ti se face capul balon, nu?

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Mi se pare ca e o fetita anxioasa. Am avut si noi o perioada in care copilul era anxios, cam intre 5 si 6 ani si eu cred ca era din cauza ca sotul meu era prea sever cu el, iar eu nu faceam mare lucru sa contracarez, pt ca nu ma prinsesem inca ce sa fac. Cred ca astfel de copii tb incurajati in permanenta, laudati f. mult si sa li se dea multa libertate sa fie lasati sa fie chiar "obraznici", indiferent ce cred vecinii si prietenii. Eu i-am tot repetat ca nimeni nu e perfect si mereu i-am dat expemple de imperfectiuni de ale mele, de ale lu' taica'su, de ale altora din jur. I-am bagat in cap ca nu e deloc important sa fie perfect si ca e OK sa gresesti, mereu vor fi altii mai buni la ceva, dar si tu esti bun la altceva, nu e necesar sa fim primii din lume. Dar in mod sistematic am insistat pe asta, e inca o tema in casa noastra asta cu imperfectiunea. La noi a trecut in f. mare parte. Problema e rezultatul e ca nu e prea "cuminte si binecrescut", e cam rasfatat, dar mai bine asa decat anxios si lipit de pereti, cum era pe la 5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

lidsta, tu ai asteptari nerealiste de la fetita ta. scuza cu serviciul nu tine, sau tine acuma. dar va veni vremea cand vei regreta timpurile de acum.

parintii care vor sa schimbe ceva in viata propriului copil, trebuie sa inceapa cu ei insisi schimbarea. altfel se adancesc in probleme.

personal, as pune pe primul loc fericirea si dezvoltarea copilului meu, decat cariera personala. asta am si facut de fapt in trecut si nu regret. n-as da acei ani pe o mie de cariere profesionale.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David

_M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Sunt copii care au nevoie de mai multe manifestari ale iubirii si atentiei parintesti; asa este si fetita mea. Imi ramane doar sa o dragalesc continuu ( probabil pana la adanci batraneti ),sa o incurajez, sa vorbesc continuu cu ea despre ceea ce i se intampla zi de zi. Asta face parte din indatoririle meseriei de mama.

Luna, pt a fi pe aceeasi lungime de unda cu baiatul tau, e musai sa inveti ce inseamna "M1919".

Dupa parerea mea, e chiar linistitor ca baiatul nu incalca regulile. Va scuteste pe toti de probleme. Cel putin, el le va evita cu siguranta.

Un copil pesimist poate fi ajutat sa vada viata in culori mai calde numai de un parinte optimist. Adica, atunci cand vede partea negativa a unei situatii, mama sau tata sa ii scoata in relief partea pozitiva.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Alina cum ziceam ma straduiesc sa invat ce e M1919. Insa pentru a nu trisa, pentru a nu ma preface (unde nu e interes, nu e si gata) incerc sa gasesc mereu subiecte de discutie comune. In noiembrie il vom duce la teatru, la musical, si apoi vreau sa fac din asta ceva normal, el abia asteapta, asa ne vom gasi o lume comuna. Sunt sigura ca ii va placea pentru ca ii place sa citeasca.

Cu regulile neincalcate da e bine, insa imi dau seama ca pentru el e un stres, el nu face nazdravanii (bine, nu e smirna locului, mai ridica vocea, mai face prostii, insa ce zic autoritatile externe e sfant) imi dau seama ce stres ii creeaza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Asta cu orarul de munca nu stiu daca e singura cauza.
Si eu ajung acasa la 18,30 ... deci nu devreme. Copila sta 5-6 ore cu bona, 4 ore la gradi.
Lidsta, trebuie sa verifici exact ce anume scoate din fetita ta aceste reactii.

Luna, interesant ce spui cu autoritatea externa.
Pe fi`mea nu o afecteaza autoritatea externa, daca o intereseasa si-i plce ce face; sa dau un exemplu: ei la inot ii place cu toti antrenorii , desi restul copiilor au avut de comentat negativ la fiecare.
Insa ii amintesc mereu ca are dreptul sa aleaga atunci cand face cate ceva, de obicei

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Stii Lindsta, chiar as vrea sa-ti dau un sfat care sa te ajute.

Universul mental al copiilor este atat de diferit de al nostru si daca ai un copil care gandeste cu 1 pas inainte si nu gaseste rezolvare, ca nu are cum, el plange ca e frustrat sau speriat de ce a descoperit prin propria lui imaginatie.
Daca ai noroc de un copil comunicativ afli care este factorul declansator daca nu, e ceva mai greu.

Pana sa ma obisnuiesc cu felul de a fi al copilului meu si sa ma pot mula dupa el ma trezeam dimineata intrebandu-ma "Doamne, azi ce ma mai asteapta"

Avea fi-mea vreo 4 ani si-un pic si vine la mine, of course, plangand. Cum altfel?
Povestea era urmatoarea: stii, mami eu o sa cresc si o sa ma copii.
Si tot dadeam din gura explicandu-i ca asa e normal, ca asa e viata facuta.
Si ea continua: da, si copiii, or sa aiba copii.
Si eu: oh, da o sa fii bunica, e normal, bla, bla. Si sughiturile continuau.
Si ea: Si copiii, or sa aiba copii, si copii or sa aiba copii, si copiii or sa aiba copii samd.
Si eu exasperata: da de ce plangi, ca tocmai ti-am explicat ca e normal asa.
Si ea: TU, nu intelegi. Nu vezi ca nu o sa mai avem LOC in casa?
Oh, da si i-am promis atunci ca o sa ne cumparam un palat.

Eu iti spun toate astea ca sa-ti poti da seama cam unde se situeaza floricica ta.

"Plansurile" astea nu au fost decat de vreo 4-5 ori /luna. Cateodata de mai multe ori, cateodata de mai putine ori. Depindea de conjuctura.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Viviana, dementiala fie`ta

A mea e taciturn. Cand sunt pisaloaga, ca aseara de exemplu cand o intrebam de frig/somn/oboseala/sete in drum spre casa si-mi ceream scuze ca nu ma pot abtine sa nu o intreb a o mia oara, mi-a zambit si a spus "stiu mami" si a tacut mai departe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

vai de mine si de mine, ce-i in casa Vivianei :))))

Am gasit foarte interesant si atragator modul in care mamiceste Viviana .
Da, domle, pana la urma, o doza de umor si una de originalitate te pot scoate onorabil din feeel de fel de situatii aparent fara iesire :).

Mi-a placut tare mult si ce a scris EllaX .

Luna 1, eu nu cred ca baietelul tau este pesimist. Il gasesc mai degraba realist si precaut :).

A, da!
Lidsta, dar de ce fetita ta cere in rugaciuni sa fie mai cuminte?
Chiar e necesar sa fie cuminte? E genul care rupe scaune la gradi, bate copiii, chestii din astea?

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

A mea e taciturn. Cand sunt pisaloaga, ca aseara de exemplu cand o intrebam de frig/somn/oboseala/sete in drum spre casa si-mi ceream scuze ca nu ma pot abtine sa nu o intreb a o mia oara, mi-a zambit si a spus "stiu mami" si a tacut mai departe

E super cool aia mica :D. Biata Daria... :)).

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput