Vine un cutremur mare ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rall

Citat:
citat din mesajul lui Eleni

cu un mic bagaj cu acte, bani si strictul necesar langa usa.

Nu e nimic rau in asta si convingerea mea e ca ar fi bine ca toti dintre noi sa aiba un astfel de mini-bagaj pregatit, fie in casa, fie in masina. De asemenea, si un plan (facut in minte si repetat) cu ce e de facut in cazul in care incepe un cutremur mare (unde ne adapostim, daca putem sa ajungem sa deschidem usa de la intrare care poate ramane blocata, etc) - cu atat mai mult pentru cei care au si copii.

Eu am aici o cunostinta obsedata de incendii. Are pusa in fiecare camera o scara din franghie, o tine intr-o sacosica sub pervaz. Asta n-ar fi nimic dar cand pleaca in vizita sau in concediu isi ia scarita cu ea, plus doua alarme de incendiu pe baterii, una pentru parterul locuintei, una pentru camera ei.

Sincer mi-a dat de gandit, cred ca-mi iau si eu scara de franghie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Daca nu incurca pe nimeni, e bine sa "o ai acolo"

Nu stiu sigur care este riscul de incendiu, insa riscul seismic este ridicat in Romania si cel mai probabil, multi dintre noi (cei care locuiesc aici) vor prinde un cutremur devastator in timpul vietii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

ideea cu scara din franghie nu e rea.
nu trebuie sa fim paranoici dar e bine sa fii pregatit pt orice dezastru.

de acord cu Rall. e bine sa ai facut un plan si exersat cu familia.. de exemplu ce face fiecare membru al familiei in caz de incendiu.
noi verificam bateriile de la detectoarele de fum periodic. am vorbit, 'ce facem in caz ca'.

pe situl american red cross gasiti toate info utile, cum sa iti protejezi si pregatesti familia pt un eventual dezastru, ce pachet de savare sa ai in permanenta pregatit, cum sa iti protejezi documentele importante etc.

edit: am scos linkul ca era prea mare. ( redcross.org )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumphitza spune:

Ia uitati www.antena3.ro/romania/directorul-institutului-de-seismologie-urmatoarele-patru-zile-sunt-favorabile-producerii-de-cutremure_107586.html" target="_blank">aici stire fresh !!!

Daca o fi mai mare decat 5.24 ??!!

Eu duminica plec in Ro pentru o sapt. si o sa stau la sora-mea la etajul 5

BB on board!!! 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

mai noi stam la 9..nu ma ajuta nici scarita,nici nimic aici zau..
Si da,radem,radem,dar multi dintre noi nu stiu ce sa faca in asemenea situatii,ba mai mult,poate in teorie stiu ce sa faca,dar pierd teren la practica:)Asa ca...

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lillo spune:

Citat:
citat din mesajul lui strumphitza

Ia uitati www.antena3.ro/romania/directorul-institutului-de-seismologie-urmatoarele-patru-zile-sunt-favorabile-producerii-de-cutremure_107586.html" target="_blank">aici stire fresh !!!

Daca o fi mai mare decat 5.24 ??!!

Eu duminica plec in Ro pentru o sapt. si o sa stau la sora-mea la etajul 5

BB on board!!! 13+

daca nu e bloc cu bulina poate fi si de 6.5-6.8 fara sa aiba blocul vreo pb.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Leditia

Si da,radem,radem,dar multi dintre noi nu stiu ce sa faca in asemenea situatii,ba mai mult,poate in teorie stiu ce sa faca,dar pierd teren la practica:)Asa ca...

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar pt copilasi speciali!.

Bine ar fi sa se faca simulari, iar in scoli, licee, institutii publice sa se faca instructaje pentru pregatirea populatiei in caz de cutremur. Stam totusi intr-o tara cu seismicitate crescuta si oricand poate avea loc un cutremur major.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:

Pai hai sa vedem daca stie cineva, incepe cutremurul, unde te adapostesti in urmatoarele situatii:
1. esti in casa
2. esti la birou
3. esti pe strada
4. esti in masina
????
Stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Citat:

Pai hai sa vedem daca stie cineva, incepe cutremurul, unde te adapostesti in urmatoarele situatii:
1. esti in casa
2. esti la birou
3. esti pe strada
4. esti in masina
????
Stie cineva?

1. La cadrul unei usi pusa pe un perete de rezistenta.
2. Sub birou
3. Pe mijlocul strazii, cat mai departe de blocul care cade pe tine
4. O calci tare si incerci sa nu fii pe langa un bloc care sa iti cada in cap.

Si tu poti intinde o mana - Actiunea 3 sate
Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Citat:

1. esti in casa
2. esti la birou
3. esti pe strada
4. esti in masina
????
Stie cineva?

1.In casa mergi in coltul incaperii, langa un perete de rezistenta, sau sub un obiect de mobilier rezistent(un birou de ex). Daca stii unde e grinda, mergi sub grinda. Stai in pozitie ghemuita. Ideal e sa deschizi usa de la intrare inainte de a te adaposti( sau geamul daca stai la parter) pentru ca pot suferi deformari si se blocheaza.
Nu se folosesc scarile, lifturile. Nu te asezi langa geamuri, oglinzi, rafturi, obiecte de mobilier instabile, etc
2. La birou e cam acelasi lucru ca acasa.
3. Pe strada te indepartezi de cladiri, panouri publicitare, stalpi de curent.
4. In masina tragi pe dreapta, departe de cladiri, panouri, stalpi si stai in masina.

Mergi la inceput