Pufi iubiti de ian-feb 2010 (139)
Raspunsuri - Pagina 13
mamidepuiuti spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danasor Ana felicitari pt vestile bune de la dr myky chiar in seara asta ma gandeam cum voi reusi s-o adorm dupa intarcare , poate si leganatul e o varianta, cine stie? deocamdata doar adoarme eu sunt din ce in ce mai rau cu raceala, sper sa nu mi se acutizeze o sinuzita cronica ce o am de vreo 15 ani, dar nu prea pot lasa capul in jos, nu mai am gust si nici miros, si nici somn dupa cum se vede ; din cauza asta nu prea m-am apropiat de mica azi, doar pentru , in rest am stat la gatit prin bucatarie. pui mic |
of,biata de tine!...
multa sanatate sa ai!
mami de Radu si Alex
asa creste Alex
mamidepuiuti spune:
danyelana ,ce super programe aveti acolo!
lucia,zici ca nu a iesit tortul?
onitza
ayanna,ce mi-ar placea s-o aud pe zgubi mieunand... dar si cu am-am cred ca e
mami de Radu si Alex
asa creste Alex
blue_flower spune:
salut fetelor,
BEA, tare imi pare rau de sora ta...eu nu am trecut prin asa ceva, pot doar sa imi aduc aminte cum plangeam in bratele sotului ca eu nu o sa raman niciodata insarcinata, ca nu o sa avem niciodata un copil...asa ca inteleg durerea si disperarea. Dumnezeu sa o ajute!
E trist ca se intampla asa...n-ai ce sa faci...si neputinta e grea.
Azi merg cu Dani la ORL, sa vedem ce ne mai zice si acolo. Apoi sa ii facem analize de sange peste o luna.
In rest, munca, munca si iar munca. Sta sa iasa dintisorul cu nr 2...e alba gingia si umflata...cat l-o mai durea si pe micutul.
o zi usoara.
simplicity spune:
am venit de la control....avem 6.680(e slim ca noi)... a luat constant in ultimele luni,320 gr pe luna,deci se ingrasa chiar daca mananca putin,mi-a spus ca ii par stresata,ca nu am de ce,pt ca ea se ingrasa,pe grafic e constant,e vioaie etc etc...plus de asta seamana cu noi...a spus ca toata agitatia mea se transmite ei,asa ca sa stau relax....doar si eu stiu asta,dar am momente cand zici ca sunt mama denaturata,de cat de relax sunt, si momente cand imi fac griji....despre diversificare:mi-a spus GATA CU MANCAREA PT BABY....sa iau cereale normale(dar sa le caut pe acelea cu cat mai putin zahar,sare),gata cu baby rice...orez integral...ou intreg dar f bine fiert...oricum o sa reflectez asupra .....
mai treb sa mergem maine la control vis-a-vis de transpiratie....dar imi spunea ca majoritatea copiilor transpira,oricum merg
Mami de Ariana
Motto-ul de azi:
" Am observat ca cea mai buna cale de a afla caracterul cuiva este sa-l intrebi despre altcineva."
simplicity spune:
a si mi-a mai spus ca iaurtul tre sa fie desert,deci seara sa manance mancarica gatita (dar usoara) si iaurtul sa fie desert....
Mami de Ariana
Motto-ul de azi:
" Am observat ca cea mai buna cale de a afla caracterul cuiva este sa-l intrebi despre altcineva."
simplicity spune:
citat din mesajul lui blue_flower salut fetelor, BEA, tare imi pare rau de sora ta...eu nu am trecut prin asa ceva, pot doar sa imi aduc aminte cum plangeam in bratele sotului ca eu nu o sa raman niciodata insarcinata, ca nu o sa avem niciodata un copil...asa ca inteleg durerea si disperarea. Dumnezeu sa o ajute! E trist ca se intampla asa...n-ai ce sa faci...si neputinta e grea. Azi merg cu Dani la ORL, sa vedem ce ne mai zice si acolo. Apoi sa ii facem analize de sange peste o luna. In rest, munca, munca si iar munca. Sta sa iasa dintisorul cu nr 2...e alba gingia si umflata...cat l-o mai durea si pe micutul. o zi usoara. de Daniel, n.01.02.2010 Mama fericita |
Mami de Ariana
Motto-ul de azi:
alexutzzza spune:
merci ptr raspunsurile cu medicu de stat. Eu intreb ptr ca sunt asigurata la OPSNAJ si merg numa la policlinica/spitalele OPSNAJ si nu am un anume medic de familie...acolo sunt medici de familie mai multi si calculatorul te repartizeaza ba la unu ba la altul...de fiecare data cand am fost mergeam la altul. Si cand am fost la informatii sa intreb cum fac fisa copilului mi-au zis sa merg la casa de asigurari sa refac contractul trecand si copilu pe contract si apoi o sa figureze in calculator copilul si deci pot veni la policlinica cu iesirea din spital si certif de nastere sa ii facem fisa. La casa de asigurari mi-au zis ca da nici o problema, trecem copilu da sa le aduc dovada ca sunt in crestere copil altfel nici contractul meu nu e valabil si deci nu am pe ce contract sa trec copilu....
de Yannis
AMR ... da nu le mai pun ca cica nu se vad
mamidepuiuti spune:
citat din mesajul lui alexutzzza merci ptr raspunsurile cu medicu de stat. Eu intreb ptr ca sunt asigurata la OPSNAJ si merg numa la policlinica/spitalele OPSNAJ si nu am un anume medic de familie...acolo sunt medici de familie mai multi si calculatorul te repartizeaza ba la unu ba la altul...de fiecare data cand am fost mergeam la altul. Si cand am fost la informatii sa intreb cum fac fisa copilului mi-au zis sa merg la casa de asigurari sa refac contractul trecand si copilu pe contract si apoi o sa figureze in calculator copilul si deci pot veni la policlinica cu iesirea din spital si certif de nastere sa ii facem fisa. La casa de asigurari mi-au zis ca da nici o problema, trecem copilu da sa le aduc dovada ca sunt in crestere copil altfel nici contractul meu nu e valabil si deci nu am pe ce contract sa trec copilu.... de Yannis AMR ... da nu le mai pun ca cica nu se vad |
kupilul are gratuitate;inscrie-l pe yannis la un medic civil,opsnajul nu stiu sa aibe pediatrii
pupici
mami de Radu si Alex
asa creste Alex
livia1980 spune:
BUNA!
V-am citit raspunsurile pe diagonala..printre picaturi
Vreau sa va intreb:voi nu veti uneori "depresii"?Am zile cand ma apuca plansul din orice si cand vine tati de la servici, ii spun sa intre el in paternitate ca sa ma duc la servici.MI-E ASA DE DOR UNEORI SA MA DUC LA SERVICI!
Dar nici nu pot sa-l las pe "minune" cu bona ca n-am inima....mla cate se intampla...asa ca...stau si inghit!+ii mai dau si san
Si alta chestiune:ce le dati voi prichindeilor la masa de 18-19.C a eu ii dau branza cu banana, sau cu mar..dar se satura si el.Altceva ce?Stiu ca iaurtul se da de la 8 luni!El abia face 7 maine, si vreau sa-i introduc carnita....si apoi oul!
Ma duc sa-i fac supa!
Parca suntem robotei noi mamicileIn fiecare zi acelasi program!
o zi cu soare !ca e printre ultimele!
Mami fericita!
blue_flower spune:
citat din mesajul lui livia1980 BUNA! V-am citit raspunsurile pe diagonala..printre picaturi Vreau sa va intreb:voi nu veti uneori "depresii"?Am zile cand ma apuca plansul din orice si cand vine tati de la servici, ii spun sa intre el in paternitate ca sa ma duc la servici.MI-E ASA DE DOR UNEORI SA MA DUC LA SERVICI! Dar nici nu pot sa-l las pe "minune" cu bona ca n-am inima....mla cate se intampla...asa ca...stau si inghit!+ii mai dau si san Si alta chestiune:ce le dati voi prichindeilor la masa de 18-19.C a eu ii dau branza cu banana, sau cu mar..dar se satura si el.Altceva ce?Stiu ca iaurtul se da de la 8 luni!El abia face 7 maine, si vreau sa-i introduc carnita....si apoi oul! Ma duc sa-i fac supa! Parca suntem robotei noi mamicileIn fiecare zi acelasi program! o zi cu soare !ca e printre ultimele! Mami fericita! |
Te inteleg cu plansul si depresiile, am trecut si eu prin asta si au trecut si gata, am plecat la servici...mie mi s-au parut interminabile cele 5 luni cat am stat acasa si am si lucrat intre timp, cum adormea copilul, cum lucram si invers.
Am trecut prin gama de diverse sentimente, muream de dragul copilului, nu puteam sa il las cu nimeni, am plans in curte la primul biberon, eu aveam sanii plini, dar trebuia sa il/ ma pregatesc de plecat la servici. Apoi ma uitam in oglinda, la cat ne netunsa eram si cum aratam...vroiam sa ies, vroiam la servici, sa gandesc, erau atatia oameni care ma sunau, ma asteptau la birou,..sunt sentimente confuze, nu ma puteam imparti in 2 locuri...asta e viata. Mie imi si place ce fac, am un servici super, mi-e greu fara plecatul la birou dimineata. Acum mi-e greu ca nu pot pleca in delegatie, am 4 tari de acoperit si o fac la telefon....na, vreau sa alaptez inca vreo 2 luni. Sper sa si pot. Pana acum cine a avut nevoie de mine a venit in Romania, eu nu am mai plecat de mult timp.
Eu inca alaptez, desi am inceput serviciul pe 1 iulie. Are masa de dimineata, la 6 si la 9 formata din LM. Uneori seara la 6.30-7 ii mai dau si altceva, iaurt cu fructe, mamaliga cu branza de vaci si iaurt, din astea. Oricum, vin cu sanii plini de la servici si prefer sa ii dau san decat altceva.
Iaurtul nu e de la 8 luni. Ma rog, eu ii dau iaurt de vreo luna si ceva. E lapte, nu e ca oul sau carnea sa necesite functia ficatului prea mult. Zic si eu... Dar la noi iaurtul e pe post de pacaleala sa manance legumele mai bine sau pe post de ....hai sa ii mai dam ceva si ca sa nu ii dau biscuiti de copii sau paine sa roada sau mai stiu eu ce...ii dau cate putin iaurt. Sta cu noi la masa la ora 6.30-7, sa il obisnuim, si ca sa stea linistit ii mai dau si lui din cand in cand cate o lingurita cu iaurt.